Rivalul lui Tesla Roadster este gata: Sigma GTE

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.04.2009
Sigma Motorworks, o companie din Statele Unite ale Americii, a creat un vehicul sport alimentat cu energie electica.

Americanii de la Sigma Motorworks au creat un vehicul electic cu valente sport, pe care l-au numit GTE. Momentan, exista un singur prototip, dar versiunea de productie a acestuia va fi gata pana la inceputul anului viitor. Sigma GTE nu are transmisie, ci doar doua motoare electrice care angreneaza diferentialele fata si spate. Fiecare motor dezvolta 100 CP si functioneaza la 144 V.

Potrivit oficialilor companiei Sigma, modelul GTE va putea atinge o viteza maxima de 230 km/h si va avea o autonomie de circa 160 kilometri. Pentru a reduce costurile de dezvoltare cat mai mult, Sigma GTE beneficiaza de un cockpit de Ford Mustang. Caroseria este construita din fibra de sticla si a fost proiectata de catre cei de la Sigma. Modelul GTE ofera patru locuri si promita sa devina unul dintre cele mai rapide vehicule electrice din lume.

Productia lui Sigma GTE va incepe in anul 2010, iar oficialii companiei americane se asteapta sa vanda 500 de exemplare in primul an. Avantajele modelului constau in tractiunea integrala si cele patru locuri oferite.

Pe langa asta, autonomia de 160 kilometri este mai mult decat suficienta pentru nevoile tipice ale unui navetist. Modelul din imagini este prototipul lui Sigma GTE, motiv pentru care acesta are un aspect inca nefinisat.

Via | MotorAuthority

Comentarii (4)

  • first_yoyo
    ce zi este?
    TOTUSI, or avea americanii de rand bani fata de noi, dar nu cred ca un navetist isi va permite asa usor o masina ca aceasta. totusi costa.

    legat de design, nu imi place, mi se pare ca e facuta mai din topor, cel putin in poza pare cu multe erori

    totusi, un electric 4x4, da, misto. dar autonomia mi se pare ca este mai mica ca la tesla din cate tin eu minte. de ce nu scot ceva deja existent? 4x4 cu motor electric pe fiecare roata?
    0 0
  • first_yoyo
    ce zi este?
    nu mai imi stergeti mesajele

    nu am scris nimic rau, nu am vb vulgar. punct.
    0 0
  • dgdg
    URAT!!! :P
    0 0
  • hahaha!
    nu prea arata a masina de navetist
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru