Rolls-Royce a vandut anul trecut 1002 masini

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 09.01.2010
Renumitul producator de automobile de lux Rolls-Royce a anuntat cifra de vanzari pentru 2009. Astfel, brandul britanic a vandut un total de 1002 masini si a livrat clientilor primele 150 de modele Ghost.

Esential

1002 Rolls-Royce-uri s-au vandut in 2009

Anul 2009 s-a incheiat cu succes pentru englezii de la Rolls-Royce. Acestia au vandut anul trecut 1002 masini, dintre care 150 de exemplare ale noului model Ghost, livrate clientilor in decembrie. Cererile pentru ultimul model al marcii au fost foarte mari, avand in vedere ca 85% din cei care au cumparat un Ghost sunt clienti noi ai firmei din Goodwood. Unul dintre motivele acestui succes este si entuziasmul cu care a fost primit modelul de presa, clienti si entuziastii auto.

Si modelul Phantom s-a bucurat de multi clienti, versiunile cu patru usi ale acestuia totalizand mai mult de o treime din vanzari. Aproape toate Phantom-urile vandute anul trecut au fost special personalizate pentru clienti, crescand astfel numarul de masini personalizate pe care Rolls-Royce le-a produs la un nivel record. "Acesta este un rezultat nemaipomenit si o performanta extraordinara, avand in vedere provocarile economice din 2009. Rolls-Royce si-a mentinut pozitia de lider al pietei auto de lux, mare parte din succes datorandu-se fortei sale de munca foarte bine pregatita si dedicata.

Incepem 2010 cu producerea tuturor modelelor noastre vandute pana in aprilie", declara Tom Purves, directorul executiv al Rolls-Royce.

Statele Unite raman cea mai mare piata pentru Rolls-Royce, 33% din masinile produse de britanici in 2009 fiind vandute in SUA. Vanzarile din Asia si Orientul Mijlociu au fost pozitive, crescand spre sfarsitul anului. Nivelul de vanzari din Europa a ramas la acelasi nivel cu cel din 2008, rezultat foarte bun, avand in vedere ca majoritatea brandurilor auto au inregistrat scaderi ale vanzarilor in aceeasi perioada.

Tot in 2009, Rolls-Royce au introdus o noua linie de productie, inca un schimb de lucru si au recrutat forta de munca suplimentara, crescand astfel volumul de productie de la Goodwood.

via | newspress.co.uk (inreg.)

Comentarii (3)

  • autofan
    comment
    "entuziasmul cu care a fost primit modelul..de entuziastii auto".
    5 1
  • bmw power
    spre norocul lor ca nu fac parte din grupul,VAG
    1 1
  • warrior
    la poza din imagine ar trebui toate bmw-urile sa faca o plecaciune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru