RUF a lansat un Porsche Cayenne electric de 367 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.12.2009
Tunerul german RUF a lansat un Porsche Cayenne electric propulsat de un motor de 367 de cai, capabil sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 10 secunde si sa ofere o autonomie de 200 de km.

Casa de tuning Ruf, specializata in modificarea modelelor Porsche si cu o experienta de zeci de ani in domeniu, se adapteaza noilor reglementari impuse de Uniunea Europeana marilor constructori auto.

Astfel, dupa conceptul bazat pe 911 si botezat Greenster, RUF revine in atentia adeptilor metodelor alternative de propulsie cu un Cayenne electric, botezat Stormer EV, care foloseste un motor produs in colaborare cu Siemens.

SUV-ul va beneficia de un o putere totala de 367 de cai, care nu isi va face insa simtita prezenta din cauza masei mari a vehiculului, care cantareste 2670 de kilograme. In aceste conditii, sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 10 secunde iar viteza maxima se opreste doar la 150 de km/h.

Cu toate acestea, soferul dispune de o autonomie de 200 de kilometri, care este asigurata de un set de baterii litiu-ion, de provenienta Li-Tec Battery GmbH.

In ceea ce priveste exteriorul conceptului, acesta ramane neschimbat, cu exceptia vinilurilor aplicate pe caroserie si jantelor de 22 de inch cu pneuri de 295/30.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru