Rusia va investi 6 miliarde de euro pe piata auto pana in 2020

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.03.2010
Guvernul de la Moscova a decis sa investeasca in urmatorii ani zece ani un total de 6 miliarde de euro pe piata auto, pentru a continua sa fie un jucator important in sector, alaturi de China si Statele Unite.

Dupa ce a traversat un 2009 care a incercat greu intreaga industrie auto mondiala, Rusia se pregateste sa ia masuri importante pentru a ramane una dintre cele mai mari piete ale lumii in domeniu.

Guvernul de la Moscova intentioneaza sa aprobe o finantare de aproximativ 6 miliarde de dolari, achivalentul a 180 de miliarde de ruble, pentru propria sa industrie auto. Infuzia de capital ar urma sa se faca resimtita in urmatorii zece ani pentru a ajuta piata auto sa ajunga la nivelul de dinainte de criza in maxim 5 ani.

Surse din interiorul guvernului au declarat ca "daca Rusia vrea sa fie un jucator important pe piata auto trebuie sa fie dispusa la investitii. In ciuda starii proaste in care se afla momentan industria auto, exista perspective pozitive si planuri concrete. Desi vorbim de o suma mare de bani, ea nu este impresionanta. Este croita pentru a ajuta departamentul de cercetare si dezvoltare al oricarei companii auto de talie internationala."

via | egmcartech

Comentarii (6)

  • succes si fiabilitate va doresc !
    19 5
  • Faliment le doresc! Sa lase pe americani sa faca masini adevarate nu carute!!
    8 28
  • @eu
    pana una alta americanii fac caruta comparativ cu restu lumii,daca te uiti mai atent poate vezi ca au tehnologie invechita ,niste motoare imense ,deloc eficiente si consum enorm
    23 4
  • masinile ameicane sunt carute
    20 5
  • mihai B.
    US cars the best.
    ce n-as da sa am un Dodge Chalanger cu motor Hemi sau Chevrolet Camaro.
    7 18
  • AndreiRN
    Struguri acrii
    Vb niste copii frustrati si fara cunostinte auto.
    La consum masinile americane depasesc usor pe cele straine de aceasi valoare si capacitate.
    La confort sunt chiar superioare competitiei de acelasi pret.
    La fiabilitate mai au ceva de lucrat dar au lasat de mult in urma firmele europene si chiar cateva japoneze. De alea rusesti nu pot zice mai nimica pt ca nu exista de loc pe piata locala.
    3 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru