Vladimir Putin someaza Renault: "Salvati Avtovaz!"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.10.2009
Actualul premier al Rusiei a afirmat de curand ca Renault este obligat sa gaseasca o solutie de redresare al constructorului Avtovaz, pentru a nu-si pierde cota de actiuni.

Vladimir Putin, fost presedinte si actual prim-ministru al Rusiei, a lansat zilele trecute un atac direct asupra constructorului francez Renault. Alianta franco-japoneza detine un capital important de actiuni in cadrul gigantului rus de automobil AvtoVaz, companie care da insa semne de slabiciune inca de anul trecut. Putin le-a cerut celor de la Renault sa salveze constructorul rus de automobile, in caz contrar amenintand cu reducerea participatiei in cadrul actionariatului.

Avertizarea vine la scurt timp dupa ce Reanult a anuntat ca intentioneaza sa opreasca investitiile de cel putin un miliard de euro, prevazute pentru perioada 2010-2013. "Daca Renault nu va continua sa finanteze planurile de dezvoltare AvtoVaz ne vom vedea nevoiti sa reluam in discutie participarea sa in cadrul grupului auto", a afirmat Putin.

In prezent, AvtoVaz se pregateste sa disponibilizeze un total de 27.000 de muncitori, o cifra destul de mare, chiar daca se vorbeste in principal de forta de munca aflata aproape de varsta pensionarii.

Situatia in cadrul constructorului rus nu este prea roz, problemele fiind semnalate inca din 2008 cand se vorbea despre pierderi de 497 de milioane de dolari iar uzinele lucrau doar 4 zile pe saptamana.

Chiar si asa, Boris Alyoshin, presedintele AvtoVaz, a sustinut atunci ca nu vor exista situatii dificile pentru compania pe care o conduce, trendul fiind unul ascendent. In luna martie insa productia a fost oprita definitiv si 12.000 de oameni au ramas acasa.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru