Rusii au produs primul lor supercar de serie: EMM Marussia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.12.2008
Nikolay Fomenko, un fost pilot de curse rus, a creat un supercar care va fi produs in serie, pe nume EMM Marussia.

Nikolay Fomenko, un fost pilot de curse rus, si-a lansat recent propria companie care produce supercar-uri. Aceasta se numeste E.M.M. si primul lor model produs in serie se numeste Marussia. EMM Marussia este primul supercar rusesc produs in serie. Pe langa faptul ca este primul supercar rusesc, Marussia ar putea sa aiba un tren de rulare hibrid.

Fomenko spera sa creeze candva un vehicul care sa functioneze doar cu energie electrica, dar pentru moment solutia hibrida aleasa este potrivita pentru supercarul rusesc. Inima supercarului va fi un motor de 3.5 litri de provenienta Nissan, care va produce 240 CP in versiunea de baza si 298 CP in versiunea imbunatatita.

Desi puterea este apropiata de cea a unui hot-hatch performant, si nu complementeaza aspectul extravagant al supercar-ului, Marussia va avea si un motor electric pentru a avea un cuplu motor si o putere mai mare. Modelul are o greutate de numai 950 kilograme, ceea ce ii permite sa atinga 100 km/h in doar cinci secunde, iar viteza maxima a acestuia va fi de 250 km/h.

Interiorul este imbracat de o nuanta de portocaliu aprins si va oferi clientilor o serie de facilitati cum ar fi trei camere video care inregistreaza permanent ce se intampla in masina si in exteriorul ei, dar si trei ecrane LCD pentru a putea monitoriza ulterior ceea ce s-a filmat. Printre dotarile mai comune putem enumare un sistem hands-free bluetooth integrat, precum si o antena care permite accesarea internetului la viteza broadband.

Via | MotorAuthority

Taguri: EMM, Marussia

Comentarii (2)

  • Rusu are bani si face ce vrea cu ei!Nu cere ajutor de la stat ca ar primi un ajutor sovietic...
    0 0
  • sunshine64sm
    Oare rusii au taxa triplata de inmatriculare ?!
    Despre maşină... numai de bine. Are forme faine. Doar de o chestie aş fi tare curios: internetul de viteză broadband se poate folosi şi la 250 km/oră, sau numai în staţionare ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru