Saab a primit un imprumut de 600 milioane de dolari de la BEI

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.10.2009
Banca Europeana pentru Investitii le-a acordat celor de la Saab un imprumut in valoare de 600 milioane de dolari pentru a rezolva problemele economice ale companiei. Imprumutul a fost sprijinit de catre guvernul Suediei.

Suedezii de la Saab au primit un imprumut de 600 de milioane de dolari (echivalentul a 400 milioane de euro) din partea Bancii Europene pentru Investitii. Aceasta masura confirma problemele financiare pe care le-a intampinat constructorul suedez de supercar-uri Koenigsegg. Imprumutul acordat de BEI celor de la Saab este garantat de catre guvernul suedez, element care le confera mai multa incredere celor de la Saab.

Banii obtinuti de catre Saab ar trebui sa ii ajute pe cei de la Koenigsegg sa puna pe picioare marca suedeza de automobile premium. Dupa cum stiti, Saab va lansa modelele 9-3X si 9-4X undeva in urmatoarele 18 luni, lansari care vor fi precedate de debutul lui 9-5 pe piata internationala. Cele trei modele ar trebui sa ii ofere constructorului suedez impulsul necesar unei redresari corespunzatoare, atat din punct de vedere financiar, cat si din punctul de vedere al gamei de modele disponibile.

Dupa cum stiti, marca Saab a fost vanduta de catre GM celor de la Koenigsegg in luna august a acestui an. Din lipsa de bani, afacerea nu a fost inca finalizata, dar Koenigsegg a semnat un acord in urma cu doua luni cu directorii General Motors care implica vanzarea tuturor actiunilor Saab catre producatorul suedez de supercar-uri.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (2)

  • vanzari
    ...nu am vazut noul model pe strada.... mai vand baietii astia ceva?
    0 0
  • un fan
    saab
    pacat ca aceasta marca nu este apreciata la adevarata ei valoare.poate oricand sta langa un bmw, audi sau merc la capitolul feeling si performante.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru