Saab e dorit de un grup de investitori suedezi

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.03.2009
Desi Statul suedez a refuzat nationalizarea Saab, marca nordica ar putea ajunge tot in Suedia, dupa ce un grup de investitori s-a aratat interesat de preluarea brandului.

Esential

8 companii mari si-au aratat interesul pentru Saab dupa ce GM a renuntat la marca suedeza.

Saga Saab ar putea sa se sfarseasca in scurt timp. Dupa ce compania suedeza a fost aruncata ca o masea stricata de GM si a fost refuzata ulterior si de Statul suedez, nordicii ar putea fi cumparati de un grup de investitori de origine suedeza. Daca s-ar intampla acest lucru, marca ar ramane agatata de originile sale, nefiind in pericol sa isi piarda faima si imaginea construite pana acum.

Conform purtatorilor de cuvant ai companiei, citati de Reuters, negocierile cu respectivii oameni de afaceri au inceput deja, urmand ca un rezultat al discutiilor sa fie facut public ulterior: "Nu putem sa publicam numele investitorilor care s-au aratat interesati de cumpararea marcii. Pot insa sa confirm faptul ca acestia sunt suedezi si ca si-au aratat interesul pentru Saab", a declarat Eric Geers, purtatorul de cuvant al companiei nordice.

Eric Geers sustine ca, pana acum, "opt companii foarte mari si-au aratat interesul pentru marca Saab".

Conform informatiilor publicate de Reuters, Saab va renunta in scurt timp la 750 dintre cei 4000 de muncitori de la fabrica suedeza din Trollhattan, pentru a limita pierderile in perioada de criza.

via | Reuters (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru