Saab va investi în dezvoltarea unei platforme electrice cu tracţiune 4x4

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 25.09.2010
Saab va colabora cu American Axle Manufacturing pentru dezvoltarea unei platforme electrice cu tracţiune integrală. Aceasta va echipa modelele Saab începând cu anul 2012.

Constructorul suedez Saab pregăteşte o nouă surpriză pentru fanii modelelor electrice. Aceştia împreună cu American Axle Manufacturing (AAM) vor lucra pentru dezvoltarea unor platforme electrice cu tracţiune integrală şi a unor sisteme hibride. Noua companie poartă denumirea de e-AAM Driveline Systems şi va intra pe piaţă începând cu 1 octombrie.

Firma va dezvolta şi comercializa un nou sistem electric 4x4 care va putea fi integrat pe pltformele auto deja existente pe piaţă. Constructorul din Trollhattan plănuieşte ca începând cu 2012, noile modele produse în Suedia să dispună de acestă tehnologie.

"Pentru Saab, anunţul acestui parteneriat constituie un pas mare către succesul unei companii independente. Noul sistem electric cu tracţiune integrală ne va asigura o poziţie de top în ceea ce priveşte viitoarea generaţie de autovehicule", a declarat Jan Ake Jonsson, director executiv Saab.

Primul proiect în materie de maşini electrice pe care constructorul suedez l-a creat va putea fi admirat în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Este vorba despre Saab 9-3 ePower. Acesta a fost realizat împreună cu Boston Power, Electroengine, Innovatum şi Power Circle.

Versiunea electrică a lui 9-3 produce 184 de cai, iar puterea este transmisă punţii faţă prin intermediul unei cutii de viteze Electroengine cu un singur raport. Saab 9-3 ePower sprintează de la 0 la 100 km/h în 8.5 secunde, iar viteza maximă este de 149 km/h. Modelul constructorului din Trollhattan beneficiază de serviciile unui acumulator Litiu-ion a cărui capacitate este de 35.5 kWh şi care asigură o autonomie de 201 kilometri.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • ma intreb,oare sa fie electricitatea viitorul automobilului?!......
    2 0
  • ovynic
    ian
    Totul depinde de performantele acumulatorilor. Cred ca masinile electrice vor avea cu adevarat succes cand vor avea o autonomie mai mare de 400 km.
    1 0
  • ovinic
    E-car
    Cu o reancarcare rapida (20-30 min.) mai faci 2-3sute de km. cam cat poti merge lejer intr-o zi in concediu sau cu treaba.
    2 0
  • Eu am incredere ca incet, incet autonomia va creste. Creierele din industrie lucreaza; trebuie doar stimulate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru