Salonul Auto de la Tokyo, la un pas de anulare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.01.2009
Salonul Auto de la Tokyo, care va avea loc in perioada 21 octombrie - 8 noiembrie, ar putea fi anulat din cauza lipsei de interes manifestata de constructorii mondiali.

Dupa ce oficialii romani au anuntat ca Salonul Auto de la Bucuresti (SIAB) nu isi va mai deschide portile anul acesta, se pare ca actuala criza economica este pe punctul de a anula inca un eveniment auto, de aceasta data mult mai important decat cel autohton. Este vorba despre Salonul Auto de la Tokyo, a carui existenta este deja pusa sub semnul intrebarii.

Asociatia Producatorilor de Automobile din Japonia (JAMA) ar putea sa anuleaze editia de anul acesta a Salonului de la Tokyo din cauza lipsei de interes manifestata de constructorii auto. Potrivit oficialilor JAMA, mai multi producatori mondiali nu si-au confirmat prezenta pana la expirarea termenului limita de inscriere.

Pana in prezent, toti constructorii germani si japonezi si-au anuntat prezenta, insa o mare parte din restul brandurilor refuza sa raspunda invitatiei. In disperare de cauza, JAMA a anuntat ca ii va primi cu bratele deschise chiar si pe cei intarziati, care au depasit termenul oficial de inscriere.

JAMA a anuntat ca sustine oficial organizarea editiei cu numarul 41 a salonului, programata in acest an intre 21 octombrie si 8 noiembrie.

Decizia JAMA se loveste insa de vocea constructorilor autohtoni care sustin ca salonul nu ar trebui sa se desfasoare in asemenea conditii.

Toshihiro Iwatake, presedintele organizatiei JAMA, a declarat presei: "Suntem de parere ca acest salon este un simbol al prosperitatii noastre industriale. Asadar, trebuie sa aratam tuturor ca industria noastra este una sanatoasa. Nu vrem sa dam semne ca industria japoneza se afla intro perioada de declin. Ma tem ca daca vom anula salonul europenii si americanii vor crede ca noi ne scufundam iar chinezii incep sa se ridice".

Iwatake a continuat, afirmand ca prefera sa organizeze un salon mai mic decat sa anuleze definitiv evenimentul. O decizie finala privind organizarea Salonului Auto de la Tokyo, care anul acesta isi fixase motto-ul "Fun driving for us, eco driving for earth", va fi luata luna viitoare.

via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru