Salonul de la Beijing a depasit Geneva la numarul de vizitatori

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 12.05.2010
China incepe sa treaca in fata pietelor de traditie nu doar prin numarul de masini vandute, ci si prin interesul publicului pentru industria auto.

Conform cifrelor oficiale oferite de organizatorii recent incheiatului Salon Auto de la Beijing, evenimentul asiatic a inregistrat un numar de vizitatori mai mare decat editia 2010 a Salonului de la Geneva, cel mai important astfel de eveniment care are loc anual in Europa.

Daca la Beijing au fost prezenti 12.000 de jurnalisti si 780.000 de persoane pe durata celor doua satamani ale evenimentului, la Geneva au raspuns prezent doar 11.000 de jurnalisti si 692.000 de vizitatori. Geneva conduce insa la numarul de premiere mondiale si continentale, cele peste 100 de masini noi prezentate in premiera in Elvetia depasind cele 89 de aparitii de la Beijing.

Schimbarea de macaz in ceea ce priveste numarul vizitatorilor si mai ales numarul jurnalistilor prezenti la Beijing in comparatie cu Geneva arata inca o data puterea pe care o are piata chineza de a schimba regulile industriei auto mondiale. Un alt exemplu in acest sens este reprezentat de premierele mondiale cu greutate care au populat lista de exponate ale Salonului de la Beijing din acest an.

Astfel, intre modelele lansate in premiera in acest an la salonul din China s-au numarat Ferrari 599 GTO, Maybach 57/62 facelift, Porsche Panamera V6, Volkswagen Phaeton facelift sau versiunile cu ampatament marit ale nou-lansatelor Audi A8 sau BMW Seria 5.

via | carsuk

 

Comentarii (3)

  • Populatie
    pai la cati orezari sunt in tara aia e normal sa depaseasca numarul de vizitatori care au fost la Geneva!
    2 4
  • Stelian_Opincariul
    parca ii si vad pe orezul de expirat admirand masinile acelea! Vulgar!
    0 4
  • asta e
    ne place nu ne place parca vad ca nepotii nostri vor invata chineza la scoala in loc de engleza si germana , suntem martorii ascensiunii unei mari puteri din toate punctele de vedere
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru