Scad vanzarile auto din Spania, Italia si Franta

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 02.09.2008
Vanzarile de masini noi din Spania, Italia si Franta au intrat pe un trend descendent in ultimele luni.

Esential

41% a fost scaderea vanzarilor de automobile inregistrata in Spania in august 2008 fata de august 2007.

Vanzarile de automobile noi au scazut in luna august in Europa Occidentala. Mai precis, vanzarile de automobile au scazut in Spania, Italia si Franta.

Spre exemplu, in Spania vanzarile au scazut cu 41 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In Italia si Franta vanzarile au scazut cu 25% respectiv 7% in luna august din 2008, fata de august 2007.

Situatia cea mai grava este inregistrata in Spania, unde trendul descendent al vanzarilor are un ritm ingrijorator, dupa ce in iulie piata auto a scazut cu 27%, in iunie cu 30% si in mai cu 24%.

In Italia, piata auto a inregistrat o scadere de 12 procente pentru primele opt luni ale anului, totalul vanzarilor ajungand la 1. 524.000 unitati.

Trendul descendent din Europa Occidentala a afectat si principalii jucatori de pe piata auto. Astfel, Grupul Renault a inregistrat o scadere de 0.2% a vanzarilor, PSA Peugeot-Citroen a scazut cu 4.9%, GM Europa cu 9.9%, Ford cu 8.8% iar BMW cu 5%.

Singurul mare producator auto care a inregistrat o crestere in august a fost Fiat, cu 21 de procente mai mult decat in august 2007.

Via | Automotive News

Comentarii (2)

  • mitica
    piata auto
    Nu o sa mai avem de unde aduce la mana a doua!
    0 0
  • Pt mitica
    Mai mitica, daca tu aduci masini de pe Italia, Spania si Franta sa le vinzi in tara, fac o rugaciune pentru oamenii care le cumpara de la tine. Nu este masina mai frecata si mai forjata decat cele din Italia, Spania si Franta. Or fi ele ieftine, si faci tu profit de 1000 de euro in una, dar nu iti va merge mult ;) Credibilitatea si Increderea iti av scadea cu fiecare jaf vandut.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru