Scăderi pe linie pe pieţele auto vest-europene

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Sectorul auto din ţările vest-europene a înregistrat o scădere considerabilă în luna iulie în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2009.

În ţările vest-europene luna iulie a venit cu o scădere importantă a vânzărilor de pe piaţa auto în comparaţie cu situaţia de anul trecut. Această diminuare se datorează în mare parte opririi programului de înoire al parcurilor auto cât şi introducerea unor măsuri de austeritate venite din partea guvernelor.

Spania

În Spania, vânzările au fost de 82.167 de unităţi, cu 24 de procente mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asociaţia Spaniolă a Constructorilor de Automobile şi Camioane (ANFAC) a atras atenţia asupra faptului că cea de-a doua jumătate a lui 2010 va fi şi mai grea din cauza creşterii TVA-ului şi a opririi programului de înoire al parcului auto. Aceştia previzionează o scădere a vânzărilor cu 30 de procente.

Franţa

În luna iulie, sectorul auto din Franţa a înregistrat o scădere de 12,9 procente. Principala cauză care a determinat acest regres al pieţei auto din Hexagon o reprezintă reducerea primei oferite de stat de la 700 la 500 de euro. Patrick Pelata, directorul departamentului operational Renault, a declarat că se aşteaptă la o scădere mare a vânzărilor pe piaţa auto din Europa în luna iulie.

Alianţa Peugeot-Citroen are aceeaşi părere în ceea ce priveşte vânzările din cea de-a doua jumătate a lui 2010.

Germania

În luna iulie în Germania s-au înmatriculat 237.428 de maşini, cu 30.2 procente mai puţin în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La începutul lui 2010 vânzările se situau la un nivel bun datorită primelor oferite de Guvernul german, însă odată cu încetare ajutoarelor din partea statului înmatriculările de maşini noi au intrat în declin.

Italia

În Italia, vânzările au fost de 152.752 de vehicule, cu 25.9% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a lui 2009. "Trebuie să ne uităm pe cifrele din 1995 ca să observăm un nivel atât de mic al înmatriculărilor. Rezultatul din iulie confirmă temerile din ultimele luni. Încetarea programului de înoire al parcului auto şi condiţiile economice dificile au dus la această scădere", a declarat Eugenio Razelli, directorul Asociaţiei Constructorilor Italieni.

Comentarii (3)

  • Apropo de vanzari BMW este lider si in SUA in comparatie cu MErcedes si AUDI. http://www.bmwblog.com/2010/08/04/by-the-numbers-july-2010-automotive-sales/
    2 6
  • Da
    Da BMW e chiorul din satul orbilor , cam asa suna ce spui tu citind acest articol.
    5 2
  • Anul trecut producatorii au beneficiat de prime de casare ca un plus de timp oferit pentru a se adapta la noul comportament si noua dimensiune a cererii si implicit a pietei.

    Anul acesta si acest sprijin platiti de obicei de state de la buget se diminueaza si va disparea, adica ne intoarce in capitalism si in piata libera; va rezista sistemul sau socialismul asta in care piata e necesar a fi sustinuta extern nu prin echilibrul cererii si ofertei se va dovedi inevitabil?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru