Seat pregateste noul Alhambra si urmasul lui Arosa

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.10.2009
In urmatorii doi ani Seat intentioneaza sa isi reinnoiasca gama de modele cu noua generatie a modelului Alhambra, cu un urmas al lui Arosa, cu un Leon Coupe si cu primul sau SUV compact, bazat pe Tribu.

SEAT pregateste o ofensiva periculoasa pentru ceilalti constructori in urmatorii doi ani. Potrivit lui Jan Lafrentz, director de vanzari si marketing in cadrul Seat, spaniolii isi doresc in viitorul apropiat un derivat al actualului Leon, un model urban si un nou MPV.

Planul de reimprospatare a gamei va afecta mai intai modelul Leon, care va primi o varianta coupe, intitulata probabil SC, capabila sa ofere aceleasi trairi in materie de design si performante precum fratele sau de concern, Volkswagen Scirocco. "In acest moment exista o propunere de design pentru viitorul Leon SC, insa urmeaza ca ea sa primeasca unda verde din partea conducerii", a declarat Lafrentz.

Alaturi de viitorul Leon SC, Seat pregateste si noua generatie a modelului Alhambra, inspirata bineinteles de fratele Sharan, aflat sub umbrela VW. Spaniolii vor pastra dimensiunile actuale, intentionand sa pozitioneze modelul ca un direct competitor pentru Ford Galaxy. Viitorul Alhambra va debuta oficial cel mai probabil anul viitor, insa nu se cunoaste momentan daca actualul nume va fi pastrat.

Seat isi doreste sa revina si pe segmentul modelelor urbane, de aceasta data cu un inlocuitor al vechiului Arosa.

Desi nu va prelua numele stramosului sau, modelul spaniol isi doreste o familie completa de vehicule, drept pentru care apeleaza la ajutorul celor de la Volkswagen. In aceste conditii am urma sa gasim pe Arosa cea mai noua gama de motoare TDI sau TSI precum si un tren de rulare electric, imprumutat de la fratele Up!, care isi asteapta si el data lansarii.

Lafrentz a vorbit si despre posibilitatea materializarii SUV-ului concept Tribu, dezvaluit in urma cu doi ani la Frankfurt. SUV-ul compact ar urma sa se bata de la egal la egal cu Nissan Qashqai, nefiind exclus ca trenul de rulare sa fie imprumutat de la fratele ceh, deja lansat, Skoda Yeti.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru