Şeful de design Audi trece la Volkswagen

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.12.2011
Mutare internă în Grupul VW. Stefan Sielaff, omul care conduce destinele designului modelelor Audi, se va ocupa din 2012 de viitorul designului Volkswagen.

Diriguitorii Grupului Volkswagen au anunţat oficial că Stefan Sielaff, actualul director de design al mărcii Audi, va conduce începând cu februarie 2012 biroul de design al mărcii Volkswagen. Mutarea se face după ce Thomas Ingenlath, actualul şef al creaţiei VW, a anunţat că părăseşte compania.

Sielaff va coordona atât designul interior, cât şi cel exterior la Volkswagen şi îi va raporta direct lui Walter de Silva, directorul de design al Grupului VW.

Stefan Sielaff are 49 de ani şi a intart în grup în 1990, în cadrul biroului de design al mărcii Audi. În 2003 a părăsit Grupul Volkswagen pentru a conduce designul interior la DaimlerChrysler, însă a revenit după trei ani la Audi. Sielaff este unul dintre oamenii-cheie în dezvoltarea noii personalităţi distincte a designului Audi, fiind membru al echipei care a dezvoltat jocurile de lumini LED care fac din modelele Audi unele recognoscibile imediat pe şosea. Printre modelele pe care Sielaff şi-a pus semnătura în mod direct se numără noile generaţii A6 şi A8, dar şi conceptul Audi e-tron Spyder.

via | Volkswagen

Comentarii (7)

  • Buburuzu
    Au realizat chiar si ei intr-un final cat de anoste sunt VW :-)))

    Acum vreau de la fanaticii VW in special de Golf, 1000 de unlike-uri manute rosii pana la Craciun. Hai ca se poate! :-)
    19 21
  • Marian
    @Buburuzu cred ca te inseli, motivul acestei mutari este altul: la Audi a iesit mult mai bine folosirea aceluiasi model la scara diferita decat e la VW. Se doreste ca modelele VW sa semene si mai tare intre ele, daca se poate sa fie acelasi far pe toata gama pt reducerea costurilor.
    In rest astept si eu multe manute rosii :D
    9 13
  • Pentru @buburuzu + @marian = love
    Motivul il aveti scris in articol, citez: "Mutarea se face după ce Thomas Ingenlath, actualul şef al creaţiei VW, a anunţat că părăseşte compania.". Coroborat cu aceasta informatie, avem stirea furnizata de AM, din 25.11.2012, conform careia, citez "Audi vrea să-şi schimbe limbajul de design". Curios este ca tocmai Stefan Sielaff spunea ca va schimba design-ul modelelor din Ingolstadt. Sincer vad mutarea ca pe un demers pozitiv pentru ambele companii. VW va avea un design mai matur si mai elaborat, in timp ce Audi va avea in sfarsit sansa sa se delimiteze de actuala linie de design. Mai trebuie mentionat (si asta s-a omis in articol) ca, in cadrul Audi, locul lui S.S. va fi luat de catre Wolfgang Egger, fostul designer sef de la Alfa Romeo, care din 2007 este Head of Audi Group Design.
    15 2
  • HA HA HA
    Asta este ala care trage haudiurile la indigo.? Pai la VW tot cam aia este, nu cred ca era nevoie de el acolo/
    8 9
  • Buburuzu, Marian si HA HA HA
    Marca VW are 3 modele in TOP10 cele mai vandute modele din Europa in luna noiembrie 2011 . In 2012 va avea 4 modele cu noul Up!
    Clasament cele mai vandute 10 modele din Europa in luna noiembrie 2011 : 1. VW Golf ( 37,059 ), 2. VW Polo ( 28,413 ), 3. Opel Corsa ( 23,886 ), 4. Ford Fiesta ( 23,753 ), 5. Renault Clio ( 22,414 ), 6. Opel Astra ( 21,956 ), 7. VW Passat ( 19,432 ), 8. Renault Megane ( 19,207 ), 9. Ford Focus ( 18,759 ), 10. Peugeot 207 ( 16,707 )
    6 3
  • bu hu hu
    xerox.....xerox.......xerox ....ups error = alt model :))))
    12 6
  • cine rade la urma
    frustrarile se vad imediat la cei care comenteaza contra. cainii latra, caravana trece, voi cu frustrarile, ei cu multe vanzari si cu multi bani. probabil ca sunteti mult mai destepti decat toti clientii lor la un loc. sau nu...
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru