Şeful Lamborghini: "Nu vom folosi turbocompresoare până în 2020"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.01.2012
Lamborghini refuză să copieze soluţiile actuale de reducere a emisiilor şi consumului şi promite că nu va recurge la ajutorul turbocompresoarelor până la la finele deceniului.

În condiţiile în care tot mai mulţi constructori de renume apelează la o cilindree redusă şi un turbocompresor cu scopul de a reduce consumul şi emisiile, tot publicul se aştepta ca soluţia să fie adoptată şi pe piaţa supercarurilor. Unii au ales această modalitate, însă alţii continuă să ţină la tradiţia care i-a consacrat.

Este şi cazul celor de la Lamborghini, care au exclus varianta folosirii unui turbocompresor în viitorul apropiat. O declară însuşi Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini: "Momentan nu vom adopta această soluţie. Nu o văd în segmentul maşinilor super sport de-a lungul acestui deceniu, însă nici nu pot spune că ea nu va fi adoptată mai devreme sau mai târziu. Viitorul poate căpăta o formă proprie atunci când există reglementări de poluare. Tot ce pot să spun este că orice dezvoltare viitoare a tehnologiei nosstre se va face în deplină concordanţă cu tradiţia din Sant'Agata Bolognese", a concluzionat Winckelmann.

Noua generaţie a modelului de succes Gallardo va lăsa loc unui succesor abia peste doi ani şi, deşi mulţi se întrebau asta, nu va beneficia de un turbocompresor şi de o cilindree mai redusă.

Lamborghini promite să nu facă astfel de compromisuri momentan. Cu toate acestea, colegii de grup din Ingolstadt au lăsat să se înţeleagă că iau în considerare ideea unui Audi R8 disponibil într-o versiune cu turbocompresor. 

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru