Sir Stirling Moss va concura în Cursa Legendelor de la Le Mans

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 22.05.2011
Celebrul pilot britanic Sir Stirling Moss va participa anul acesta în cadrul Cursei Legendelor de la Le Mans alături de Porsche RS 61.

Celebrul pilot Sir Stirling Moss nu renunţă la pasiunea de o viaţă şi va concura anul acesta în cadrul Cursei Legendelor de la Le Mans. Acesta se va afla la volanul unui Porsche RS 61. Maşina a fost achiziţionată de Moss în 2010 pentru suma de 1.7 milioane de dolari, iar la scurt timp a fost avariată în cadrul unei competiţii desfăşurate pe circuitul de la Laguna Seca.

După incidentul din SUA, pilotul britanic a trimis maşina în Marea Britanie, iar cei de la Maxted-Page & Prill au avut grijă să o repare. Sub capota lui Porsche RS 61 regăsim un propulsor DOHC de 1.678 centimetri cubi capabil să producă 180 de cai la 7.800 rpm. Puterea este transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze cu cinci rapoarte şi a unui diferenţial cu alunecare limitată.

Legendele se vor "bate' la Le Mans cu câteva ore înaintea debutului celebrei curse de 24 de ore. Anul acesta, competiţia în care va concura Sir Stirling Moss va aduna la start 61 de modele produse între anii 1949 şi 1965.

Britanicul va fi asistat de Ian Nuthall şi vor avea de "luptat" împotriva unor modele precum Porsche RS 60, Ferrari 206P, Lotus 15 sau Porsche 904-6.

Via | Jalopnik

Comentarii (1)

  • Marian
    Asa de mic sa fie motorul? Si asa de multi cai?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru