Sistemul de Asistenta la Franare, obligatoriu din 2009

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 09.10.2007
Comisia Europeana vrea sa introduca in pachetul standard al masinilor sistemul de Asistenta la Franare.

Comisia Europeana intentioneaza sa introduca o noua masura destinata pietei auto. Oficialii UE vor sa creasca gradul de siguranta introducand obligativitatea existentei sistemului de asistenta la franare in pachetul standard al masinilor noi.

Introducerea Sistemul de Asistenta la Franare ar duce la o mai buna protectie a pietonilor. Conform statisticilor Comisiei Europene 1.100 de vieti omenesti ar fi salvate in fiecare an. Sistemul de Asistenta la Franare este foarte util in situatii nepravazute, in conditii de urgenta, cand mjoritatea soferilor nu au viteza de reactie si forta suficienta de a actiona corespunzator pedala de frana.

In astfel de situatii, acest sistem ajuta la o franare mai buna. Comisia Europeana are de gand sa introduca aceasta prevedere incepand cu anul 2009, chiar daca costurile masinilor noi ar fi ridicate de acesta dotare suplimentara.

Comentarii (5)

  • melman
    foarte bine
    Pai da, la ei in UE (noi suntem doar cu numele) este deja standart ABS-ul, nu k la noi.
    Intotdeauna se mai gaseste cineva care nu stie sa foloseasca frana. Nu ar trebuie sa creasaca preturile asa de mult, mai simplu e sa produci o masina cap coada cu toate cele, decat sa adaugi optionale (dar si dep. de marketing trebie sa-si faca treaba)
    toate bune
    1 1
  • Intentie laudabila
    E bine ca sint oameni care se gindesc si la siguranta, alta decit a lor.Insa conteaza si cum vor intelege autoritatile sa aplice aceste masuri menite sa salveze vieti.
    Cred ca masurile de acest gen ce vizeaza cresterea sigurantei si scaderea poluarii ar trebui asistate in special de eliminarea/diminuarea taxelor pentru echipamentele implicate, chiar si subventii.
    Doar punind interdictii fara a sprijini pe cei afectati sa se reorienteze si sa iti respecte deciziile ii impingi la masuri firesti de eschivare sau incalcare a acestora.De exemplu, cit de ipocrit poti sa fii sa taxezi in numele sigurantei si al mediului mii de oameni care isi permit doar o masina de citeva mii de euro (si poate ajung din cauza asta cu o supermasina chinezeasca) si sa nu misti un deget pentru a face ceva intr-adevar cu banii colectati(nu putini).Poate daca in acelasi timp ar fi facilitat prin scutiri de taxe echiparea cu GPL sau ABS nu ar mai fi fost privit ca un mare premier cu gindul doar la buzunarul propriu.
    In acest stil probabil Romania va aplica prima interdictia de vinzare a masinilor fara frinare asistata, prietenii dealeri stiu de ce.
    1 0
  • johny BOY
    neintelegere
    nu este vorba de ABS. Este vorba de AFU (asistenta la franarea de urgenta), sau ce abreviere mai are... Este sistemul care in conditiile unei franari mai puternice, amplifica cu maxim 25% presiunea din sistemul de franare si aprinde luminile de avarie...
    3 1
  • AndriSLR
    DA
    FOARTE INTELIGENT DECIZIA COMISIEI EUROPENE!
    2 1
  • Vrei sa spui 'foarte inteligenTA'' - se acorda in gen, nr si caz cu substantivul etc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru