Sistemul de Asistenta la Franare, obligatoriu din 2009
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Comisia Europeana intentioneaza sa introduca o noua masura destinata pietei auto. Oficialii UE vor sa creasca gradul de siguranta introducand obligativitatea existentei sistemului de asistenta la franare in pachetul standard al masinilor noi.
Introducerea Sistemul de Asistenta la Franare ar duce la o mai buna protectie a pietonilor. Conform statisticilor Comisiei Europene 1.100 de vieti omenesti ar fi salvate in fiecare an. Sistemul de Asistenta la Franare este foarte util in situatii nepravazute, in conditii de urgenta, cand mjoritatea soferilor nu au viteza de reactie si forta suficienta de a actiona corespunzator pedala de frana.
In astfel de situatii, acest sistem ajuta la o franare mai buna. Comisia Europeana are de gand sa introduca aceasta prevedere incepand cu anul 2009, chiar daca costurile masinilor noi ar fi ridicate de acesta dotare suplimentara.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Potrivit unui studiu nou realizat de Asociația Americană de Automobile, 68% dintre șoferii americani spun că le este frică de mașinile autonome. Același studiu mai arată că numai sub 10% dintre aceștia au încredere în mașinile care se conduc singure. (03.03)
-
Range Rover, a doua cea mai furată mașină în Marea Britanie. SUV-ul, refuzat de firmele de asigurăriSUV-ul de lux Range Rover este oficial a doua cea mai furată mașină din Marea Britanie. Din acest motiv, firmele de asigurări din această țară cer sume foarte mari pentru acest model, o problemă mare pentru cei care trăiesc în orașe mari ca Londra. (27.02)
-
Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori. (21.02)
-
Skoda: Noua generație Superb debutează în a doua jumătate a lui 2023
-
OFICIAL: Dacia Bigster și Duster 3 vor fi produse la Mioveni
-
OFICIAL: Audi A4 își schimbă numele în A5, iar A6 devine A7
-
PREMIERĂ: Volkswagen ID.2all este o electrică de 25.000 de euro cu 450 de kilometri autonomie
-
Prima imagine cu noul BMW Seria 5: va avea și versiune de performanță electrică
Intotdeauna se mai gaseste cineva care nu stie sa foloseasca frana. Nu ar trebuie sa creasaca preturile asa de mult, mai simplu e sa produci o masina cap coada cu toate cele, decat sa adaugi optionale (dar si dep. de marketing trebie sa-si faca treaba)
toate bune
Cred ca masurile de acest gen ce vizeaza cresterea sigurantei si scaderea poluarii ar trebui asistate in special de eliminarea/diminuarea taxelor pentru echipamentele implicate, chiar si subventii.
Doar punind interdictii fara a sprijini pe cei afectati sa se reorienteze si sa iti respecte deciziile ii impingi la masuri firesti de eschivare sau incalcare a acestora.De exemplu, cit de ipocrit poti sa fii sa taxezi in numele sigurantei si al mediului mii de oameni care isi permit doar o masina de citeva mii de euro (si poate ajung din cauza asta cu o supermasina chinezeasca) si sa nu misti un deget pentru a face ceva intr-adevar cu banii colectati(nu putini).Poate daca in acelasi timp ar fi facilitat prin scutiri de taxe echiparea cu GPL sau ABS nu ar mai fi fost privit ca un mare premier cu gindul doar la buzunarul propriu.
In acest stil probabil Romania va aplica prima interdictia de vinzare a masinilor fara frinare asistata, prietenii dealeri stiu de ce.