Skoda a fabricat 10 milioane de maşini la Mlada Boleslav

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.10.2011
Uzina principală a celor de la Skoda aniversează producţia a zece milioane de automobile. Vehiculul aniversar, un Fabia Monte Carlo alb, merge direct la Muzeul Skoda.

Uzina Skoda din Mlada Boleslav sărbătoreşte producţia a 10 milioane de unităţi. Modelul cu numărul 10.000.000 este un Fabia Monte Carlo alb. Modelul va fi trimis direct la Muzeul Skoda Auto. În urmă cu cinci ani, compania Skoda aniversa producţia a 10.000.000 de unităţi la nivel de marcă. La vremea aceea, vehiculul aniversar era un Octavia Combi 2.0 TDI Elegance, care a fost donat unui organism spirjinit de guvern care face parte din Ministerul Ceh de Externe.

Skoda a început să producă automobile în 1905, când Vaclav Laurin şi Vaclav Klement au renunţat la biciclete şi motociclete în favoarea automobilelor. Primul model Skoda construit la uzina din Mlada Boleslav se numea Voiturette. Încă de la început, Laurin şi Klement au exportat automobilele lor pe numeroase pieţe, unele ajungând şi în Noua Zeelandă şi Japonia. Primul model care a trecut de 1.000 de unităţi construite a fost un Skoda, numit L&K şi fabricat între 1925 şi 1929. Cele mai de succes modele Skoda din istoria pre-VAG a mărcii sunt Popular, Popular Monte Carlo şi Superb.

În următorii ani, cei de la Skoda pregătesc creşterea producţiei şi dublarea vânzărilor, ţinta lor fiind de 1.5 milioane de unităţi pe an până în 2018. Cehii pregătesc cea mai agresivă ofensivă din istoria lor pentru planul pe următorii şapte ani.

În următorii doi sau trei ani, Skoda vrea să prezinte câte un model nou la fiecare şase luni, plan pe care vor să-l aplice şi cei de la Nissan.

Via | AutoNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru