Skoda a înregistrat o creştere a vânzărilor în întreaga lume

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 17.07.2010
Skoda a înregistrat în prima jumătate a anului 2010 o creştere importantă a vânzărilor. De la 1 ianuarie şi până acum constructorul ceh a comercializat 378.747 de unităţi în întreaga lume.

Esential

378.747 de exemplare a vândut Skoda de la începutul lui 2010

Constructorul ceh de automobile Skoda a înregistrat în această perioadă a anului o creştere importantă a vânzărilor în întreaga lume. În prima jumătate a anul 2010, Skoda a reuşit să vândă 378.747 de automobile, stabilind astfel un record al companiei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut constructorul din Cehia a reuşit o creştere a vânzărilor cu 15 procente.

În luna iunie, 71.320 de persoane au decis să achiziţioneze un model produs de Skoda, lucru care se traduce printr-o creştere cu 8.3 procente. Modelul cu cea mai mare priză la public este Skoda Octavia. De la începutul anului şi până acum comenzile pentru acest model au crescut cu 20%. De asemenea, modelele Yeti şi Superb au înregistrat creşteri seminficative.

Cea mai importantă piaţă pentru constructorul ceh este cea din China, unde au fost livrate 84.135 de automobile, cu 82,3% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În Germania, Skoda a vândut 67.556 de unităţi, şi astfel îşi păstrează eticheta de cea mai importata marcă din această ţară.

Via | Skoda

Comentarii (3)

  • Bogdan
    Si Seat ar trebui comercializat in China
    O mare parte din acest succes de datoreaza pietei auto din China, care a devenit si pentru Skoda cea mai mare piata auto pentru masinile sale . Tinand cont ca de valoarea scazuta a monedei europene ( ce a favorizat explozia exporturilor de masini germane in China ), cred ca ar fi oportuna si intrarea marcii Seat pe piata chineza, fapt ce ar imbunatati substantial situatia actuala a constructorului spaniol .
    11 1
  • fung chonk
    Logan in China
    Daca si DACIA ar vinde in China, atunci ar fi implicata la cel mai mare nivel. INTRE UK si CHINA prefer CHINA.
    10 1
  • China are peste 900,000 milionari in euro care sunt "nebuni" dupa marcile auto germane de lux
    http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=conewsstory&tkr=VOW3:GR&sid=aDy0EmdrCQik
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru