Skoda ar putea fi vanduta unui grup sud-coreean

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.06.2009
Grupul sud-coreean Doosan a inaintat o oferta generoasa grupului Volkswagen pentru preluarea brandului Skoda.

Informatii neoficiale anunta ca o companie sud-coreeana se arata interesata de preluarea brandului ceh Skoda. Se pare ca grupul asiatic a inaintat nemtilor de la Volkswagen o propunere de preluare pentru o suma care variaza intre 552 si 630 de milioane de euro.

Desi informatia nu a fost confirmata oficial de nici una dintre parti, o asemenea tranzactie ar aduce in conturile grupului VAG o injectie de capital necesara in cazul unei preluari de catre Porsche. Constructorul german de nisa a reusit sa adune pana in prezent datorii de noua miliarde de euro pentru ca a incercat sa isi majoreze pachetul de actiuni la Volkswagen.

Pe de alta parte, Skoda ramane una dintre cele mai profitabile branduri ale grupului VAG, ceea ce inseamna ca nemtii nu se vor grabi sa vanda marca ceha, care le-a adus pana acum milioane de euro in cont.

Doosan isi doreste sa cumpere Skoda pentru a putea avea acces la uzinele brandului, la mana de lucru, la motoare si la liniile de asamblare.

via | Autoblog

Comentarii (42)

  • aha
    Cineva de incredere spunea ca marca SKODA e cea mai buna, ca raport calitate/pret, din tot grupul VW.
    usor se scapa si de Seat, Lamborghini, Bentley.................VW are nevoie de banuti.............
    si mai vroiau sa cumpere si un brand moto :)
    rusinica...........
    3 10
  • george
    GAINA CU OUA DE AUR
    nu se taie si nici nu se vinde...Depinde cat de foame de bani le este astora de la VAG.

    Chiar daca vor ajunge in halul asta, nu cred ca motoarele vor face parte din gheseft...
    3 0
  • O aberatie
    Oferta generoasa ? In primul rand aceasta stire este o aberatie, in al doliea rand Skoda este unul din principalii piloni ai grupului VW nefiind de vanzare iar valoarea de piata actuala a celor de la Skoda depaseste 5 miliarde euro potrivit celor de la Bloomberg. Nu uitati ca VW a platit in 1990, 1 miliard DM pentru Skoda . In final cine este Doosan ? Eu personal azi am aflat prima data de ei . Acesta oferta nici daca venea de la Hyundai nu trebuia luata in serios . Iar grupul VW nu are nevoie de lichiditati, in conturile VW fiind in prezent peste 10 miliarde euro .
    14 1
  • cooper
    Asta e preluata de pe Libertatea cumva?
    Daca aveti timp sa credeti tembelizmul asta de stire nu aveti de cat, dar e aberant. Lee tu nu stiu daca e legal ca tu sa scrii pe net, cred ca e o institutie specializata in tratarea indivizilor ca tine.
    8 0
  • george
    DACA EU SUNT ACEL CINEVA
    @ LEE

    atunci ai dreptate...Imi sustin parerea. Daca va ajunge Skoda la coreeni, va fi alta ciorba de peste...

    Si chiar daca va fi sa se dea, se va da pe bani multi. Cu care isi vor putea incheia manevra. Dupa care isi vor putea face "alta" Skoda...

    Daca despre VAG poti sa zici rusinica in conditiile in care cunosti circumstantele (cred), ce oi mai spune de GM?
    3 1
  • Andrei.P
    E nebun omu v-am mai zis:)
    2 0
  • lu nenea LEE trebuie sa ii taie cineva conexiunea la net!!!E periculos sau un loc la 8+1
    3 2
  • dr Dryfass
    Tratamentul nu da inca roade
    Lee saracu traieste in lumea lui pe planeta UrAnus si e inconjurat de extraterestrii roz ce ii vor capul. Lee e timpul pentru doctorie!
    4 0
  • doosan heavy
    http://www.doosanheavy.com/eng/1/sub1_01_1.htm - off, greu cu google.
    George - nu tu esti acel cineva, sorry !
    1 3
  • Robert
    O miscare de marketing a celor de la Doosan
    Sunt de acord ca este o aberatie, dar este o miscare de marketing foarte geniala a celor de la Doosan care din niste anonimi au ajuns sa capteze atentia majoritatii canalelor de stiri auto . In zilele urmatoare, va veni PR-ul celor de la VW care va dezminti aceasta stire iar din nou toata lumea va vorbi de Doosan .
    14 1
  • Skoda
    nu cred k VW v-a lasa skoda...pt k ea se vinde bn si nu aduce pierderi grupului..sper sa ramana la Volkswagen
    4 2
  • bogdan
    Chinezi astia sunt nesimtiti isi bat joc de masini iau cele mai bune marci si isi bat joc de ele
    3 6
  • din cate stiu eu acum grupul vag a depasit toyota in vanzari!!! (pt ca nu aveau o mare piata de desfacere in US) si sunt pe primul loc in europa...ca porsche a incercat marea cu sarea si le-a dat peste degete statul german e altceva
    4 2
  • Doosan nu este din China este din Corea.
    4 0
  • AndreiRN
    VW
    VW a fost si este o firma de guvern.
    Asta este inacceptabil legal in noua comunitate europeana si internationala si de aceea se fac o gramada de speculati.
    Cert este ca au coborat preturile peste ocean cu 20% si asa se vand mai bine.
    Dar calitatea nu se compara cu Toyota.
    Dar cum orice poate fi cumparat si vandut nu vad motiv de nedumerire.
    2 8
  • george
    BULLSHIT BY THE BAGSFUL
    @ AndreiRN

    Cand citesc comentarii de-ale tale ma tot intreb cum poate cineva de pe pamantul asta sa fie in halul asta de ignorant si de ipocrit incat sa mai aiba curajul sa mai scrie o litera pe site-ul asta dupa ce a spus atatea prostii, gugumanii si aberatii...

    Dupa ce ca spui numai aiureli si baliverne despre Volkswagen, mai si uiti ca pana acum ii ridicai in slavi pe CEI TREI din care acum mai e unul singur si ala vai viata lui...Mai bine lamureste tu inainte cum e cu "creditele" bolsevice de SUTE DE MILIARDE DE DOLARI inghitite de CEI TREI din care doi sunt deja in faliment si dupa aia poate sa mai spui ceva...Pana atunci mai taci ca sa nu confirmi fara putinta de tagada ceea ce a spus Einstein odata: "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.”
    6 1
  • blascow
    Pt AndreiRN
    Prietene nu mai judeca masinile din poze de pe net. Daca ai carnet ( adica macar 18 anisori ) mergi la reprezentanta si mergi cu fiecare, macar sa iti faci o idee reala. Pentru ca vorbesti niste enormitati comparabile cu cele ale lui Lee ( un alt scriitor de succes de pe automarket.ro ).
    6 1
  • zarnesteanu
    Doi tampitzi
    lee, dobitocul tipic "made in asia iz da best" iar cocalarul alalalt scapat din periferia satrei, s-a vazut in America, unde totul pute si e groaznic, dar nici acasa nu se intoarce.

    Hai sa-i injuram pe americani, ca seara si-asa tot de la ei mancam o pita. Ca niste potai jigarite.

    Asta-i levelu' ...
    0 1
  • !?!?!
    vai, s-au trezit TDI-istii............
    Rog AUTOMATKET ca de azi-maine, sa nu mai posteze toti.............pe site, numai cu LOGARE!
    asa mi se pare corect!
    multumesc pentru intelegere..........
    2 5
  • Taci Lee din gura cu masinilile alea proaste tu esti prost.Un vecin de al meu are o marca correana de masina si nu ii mergea frana.Asa lee taci din gura cu coreeni tai care nici o frana nu stiu sa o puna corect
    0 2
  • Sylver
    Hmm
    @ Vlad: nu vorbi in necunostinta de cauza. VW nu a platit 1 miliard DM pe Skoda, ci 1 DM (o marca germana), simbolic.
    1 5
  • pastorul
    Apucaturi romanesti
    Lee este un prototip de romanas mediocru saracut si foarte frustrat. Mai omule, lumea se ia de tine ca nu are sens ce zici, adica nu ai subiect si predicat, frazele tale nu au finalitate. Nu se poate intelege nimic din ce zici pentru ca nu comunici nimic ci pui cuvinte unul dupa altul fara sens sau logica. Tot ce a inteles lumea de aici este ca urasti din rasputeri tot ce nu este chinezesc sau coreean, bravo tie e dreptul tau daca ai aduce si o argumentatie ar fi genial, dar din nou e dreptul tau. Si tot ce ai putut spune tu a fost : "S-au trezit TDI-stii." atat te-a dus capul. Nu sunt TDIst ca sa nu te ambalezi in gol, am un Focus pe benzina, insa nu iubesc firma asta si nu urasc de moarte alte firme si nu inpart oamenii in posesori de VW Renault Kia etc. pentru ca este o aberatie sa faci asta. Nu ai dovedit decat limitarea ta intelectuala, si probabil o ura pentru un produs superior bugetului tau. Si ce face romanul cand nu isi permite ceva, arunca cu rahat in acel ceva, ii face prosti pe propietarii sai si incearca din rasputeri sa explice cum de fapt e prost produsul ala si ca el de fapt nu din lipsa de bani a cumparat altceva ci pentru ca e mai informat. Te salut si va salut!
    3 0
  • pastore
    nu sunt frustrat deloc, am spus si o repet, marfa japoneza ramane marfa japoneza, restul e............
    off...............
    1 4
  • bravo .sa cumpere skoda
    sa dea domnul sa cumpere coreeni ...skoda ..daca se poate cumpara de ce nu ???
    1 2
  • Cand are LEE dreptate?!?
    Nu va mai injurati pe aici ca o sa-i dati dreptate lui LEE: "Rog AUTOMATKET ca de azi-maine, sa nu mai posteze toti.............pe site, numai cu LOGARE!"
    Fiecare are parerea lui si se poate discuta civilizat!
    Revenind, asta e publicitate gratuita, fratilor! Cum poti sa ajungi instantaneu pe toate agentiile de pressa si saiturile de specialitate?
    De fapt ne ambalam numai la auzul stirii ca cineva ar incerca sa cumpere Skoda de la VW si uitam ca Skoda e(era) pe locul doi la vanzari in Romania unde se produce Logan. Asta inseamna mult despre imaginea de piatza a Skoda.
    LEE zicea mai sus despre marcile din grupul VW:
    Skoda, Seat, VW, Audi, Lambo, Bentley. Le-am impartit dupa pretul mediu de vanzare al autovehiculelor. Nu cumva VW acopera toata piata de automobile cu marcile de mai sus? S-ar putea lipsi VW de gama de jos tocmai acum cand Loganul face valuri pe pietele din Vest?
    Parerea mea, nu dati cu pietre!!
    5 0
  • @cozappz
    merci frumos :)
    1 2
  • Si te bazezi pe.....?
    @LEE
    nu sunt frustrat deloc, am spus si o repet, marfa japoneza ramane marfa japoneza, restul e............
    off...............

    da de unde stii tu mai LEE? Ai condus toate masinile din lume si ai o unitate de masura justa pentru a face o comparatie. Ai facut un sondaj stintific? Pe ce te bazezi cand spui asta? Ce criterii ai folosit in judecarea masinilor la scara mondiala? Chiar sunt curios ce raspuns o sa dai....Ca sa nu mai spun ca ziceai despre Chinezi si Coreeni ca sunt cei mai tari, sau prin Japonezi tu intelegi toata Asia?
    1 0
  • off
    JE, unde ai vazut ca am zis ca, chinezii si coreenii sunt cei mai tari?
    nu ai citit toate posturile.
    am zis recent de Hyundai ca fac treaba buna, ca cei din China au BANUTI, iar masina JAPONEZA e masina JAPONEZA...
    atat..............
    am citit, am analizat, am calculat, etc.................si am tras o concluzie PERSONALA, buna sau rea, este a mea.
    Ca-i deranjeaza pe unii................problema lor..............
    fiecare are dreptul sa fie fericit cu masina lui.....
    0 2
  • Nelutu
    Intrebare pt LEE
    Intrebare: Lee ce masina detii/conduci ( japoneza banuiesc )
    Intrebarea nu e la caterinca, ci chiar sunt curios.
    Multumesc anticipat.
    2 0
  • nu inca
    am o SuperNova ( cea mai buna Dacie facuta vreodata )...........asta e............si vreau un CR-V ( vorbesc serios ), dar e drum lung pana acolo :(
    cu placere!
    0 2
  • @ Sylver
    Suma de 1 miliard DM era aproximativa, o stiam din anii 90 de cand citeam Auto Pro . M-am documentat si suma este mai mare . Lectura placuta ! http://www.answers.com/topic/skoda-auto-a-s
    7 0
  • george
    WRONG ANSWER
    @ LEE

    "am o SuperNova ( cea mai buna Dacie facuta vreodata )"
    Nu SuperNova e cea mai buna Dacie facuta vreodata...Solnitza e mai buna. Si, din punctul de vedere al fiabilitatii, Dacia 1300 cu piese frantuzesti, facuta la inceputul ciclului de productie, cand frantujii mai aruncau cate o geana pe la linia de montaj, este peste amandoua...BTW, n-as exclude nici Ligheanul din socoteli.

    In alta ordine de idei, expresia "masina JAPONEZA e masina JAPONEZA" daca nu e completata/explicata cumva, este culmea stupiditatii. Este exact ca in expresia asta: "Ce este, este, ce nu este, nu este... asta este - vorba filozofului bulgar"...
    5 0
  • Nelutu
    Scara mea ierarhica
    LEE si eu trebuie sa te contrazic intrucat am avut in familie Dacia 1310, 1410, SuperNova, am mai avut in familie in paralel ( oarecum ) o Solenza, un Logan (al unui var ) si restul straine pe scare ierarhica Fiat Marea, Renault Megane, Peugeot 206, Toyota Avensis si Golf V. Stiu familie mare. Masinile conduse exclusiv de mine au fost Super Nova, 206 si acum Golf dar am facut km buni si cu celalalte si la Dacii Loganul si Solenza sunt peste SuperNova cu mult. Parerea mea.
    Succes in planul tau cu CRV. Si mie imi plac japonezele dar nu la fel de mult ca Europenele ( din nou parerea mea ) Te salut

    PS SuperNova a fost oricum mult mai buna decat Fiatul, care de departe a fost printre cele mai proaste masini detinute de noi la concurenta cu 1410.
    6 0
  • Dacia
    Noi am inceput cu Dacia 1100, piese frantuzesti 100 %, apoi cu Dacia 1400 ( 2 buc ) si acum avem 2 SuperNova ( de asta ziceam Supernova cea mai buna )
    Solenza e diferita cu 1-2 % de SN, de Logan si Sandero nu ma pronunt.
    Daca o sa le am vreodata am sa comentez.
    @Nelutu - multumesc de urari, asemenea :)
    @George - la aceasta concluzie < "masina JAPONEZA e masina JAPONEZA" > , am ajuns dupa 3-5 ani de studiu , din cei 15-16 de cand ma ocup de domeniul auto :), nu este o concluzie trasa dupa 2-3 zile.
    sanatate!
    1 0
  • @george
    Deficiente si calitati Dacia - Logan :

    http://www.easy-share.com/1906146458/Deficiente si calitati Dacia - Logan.pdf

    material primit de la cineva acum vreo 2 ani...............
    0 1
  • george
    DECI SOLNITA E MAI BUNA
    @ LEE

    Diferenta intre Solnita si SN e mai mare de 1-2 %. Si chiar daca ar fi doar atat, aia 1-2 % o fac mai buna decat SN. Un singur exemplu: instalatia electrica...

    In aceeasi ordine de idei, daca nu stii prea multe despre Lighean si despre Sandel, de ce te arunci la concluzii si spui ca SN e cea mai buna Dacie facuta vreodata? Astea nu tot Dacii sunt?

    In alta ordine de idei, expresiile de tipul "Mercedes/Audi/Honda e Mercedes/Audi/Honda" sunt niste arogante de ghiolbani. Ceva de genul: "dom`le, cand ai spus Mercedes/Audi/Honda, nu mai are rost sa discuti ca stie orice fraier ca e cea mai buna masina din galaxie de cand s-a facut Pamantul si va fi pururea vesnic"

    Deci, poti sa te exprimi si tu articulat si sa explici ce-ai vrut sa spui cu nerozia aia?

    I saved the best for last:
    "din cei 15-16 de cand ma ocup de domeniul auto :)"

    Si poti sa spui asemenea gugumanii dupa atatia ani de munca in domeniul auto?!?! Lucrezi cumva la o spalatorie auto?
    3 0
  • greu...
    Georgica, < ma ocup de domeniul auto > si nu < munca in domeniul auto >, e o diferenta mare................

    ma abtin de la alte comentarii..................

    AUTOMARKET, umblati mai repede si faceti ceva, sa se posteze numai LOGAT.............
    multumesc!
    0 1
  • george
    SAME CRAP
    @ LEE

    II. Refl. 1. A lucra într-un anumit domeniu, a avea drept ocupaţie sau profesiune; a se îndeletnici cu...
    Asta este prima definitie a DEX-ul pentru verbul A OCUPA la diateza reflexiva. Asta una.

    A doua chestie, chiar si daca URMAREAI lumea auto in ultimii 16 ani, fara sa fii implicat direct (cum pretinzi tu acum), tot n-aveai voie sa spui asemenea gugumanii.

    BTW, nu m-ai lamurit cum e cu MASINA JAPONEZA...Nici macar de atata lucru nu esti in stare?

    "AUTOMARKET, umblati mai repede si faceti ceva"
    Iar bati cu pumnul in masa AUTOMARKET-ului? Ai uitat ca esti musafir aici?

    "sa se posteze numai LOGAT............."
    Termina cu neroziile si nu mai cere atat de insistent tot felul de prostii. Chestia asta nu o sa rezolve cu nimic problemele pe care le ai. Dimpotriva, ar putea sa ti le agraveze...
    2 1
  • alt LEE
    stiu, este alta persoana inregistrata cu pseudonimul LEE ( eu am alt nume "legal" , m-am trezit mai tarziu sa-l inreg )
    asa ca....................
    2 0
  • mircea
    @LEE-uri
    Eu nu inteleg de ce nu va inregistrati pe site. Tine doua minute si ati termina cu povestile despre care a fost primul. Parca sunteti copii care si-au pierdut echilibrul.

    Come on, grow up.
    3 0
  • eu sunt
    inregistrat pe site, dar cu alt nume, LEE era ocupat atunci :(
    ALTII trebuie sa faca acest pas.
    Repet, draga Mircea, TOTI ar trebui sa se inreg pe site, ca sa nu mai fie discutii inutile.
    0 1
  • vag
    vag nu o sa vanda skoda pentru ca aduce profit
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru