Skoda îşi modifică limbajul de design şi logo-ul la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.02.2011
Skoda a anunţat că va dezvălui la Geneva un concept complet nou, menit să expună noua filosofie de design a brandului, precum şi noul logo.

Esential

110 ani de prezenţă în istoria motorsportului celebrează Skoda în 2011.

Salonul Auto de la Geneva va marca un moment extrem de important în evoluţia Skoda. Constructorul ceh a anunţat astăzi, oficial, că va expune un concept complet nou, capabil să reflecte noua sa filosofie de design. Prototipul va adopta linii puternice precum şi un nou logo, pe care Automarket vi l-a expus deja cu ajutorul unei prelucrări digitale (foto 3).

Designul proaspăt, atent la detalii, şi emblema cu un nou spectru de culori vor fi adoptate treptat de toate modelele din gama Skoda, primele implementări urmând să aibă loc chiar începând cu anul viitor. Noua filosofie şi noul design vor fi adoptate de departamentul de marketing al companiei, dar şi de cel de vânzări, ceea ce înseamnă că vom asista la o reorganizare a showroom-urilor constructorului ceh în următoarea perioadă.

Tot în acest an, Skoda celebrează şi 110 ani de prezenţă în istoria motorsportului, drept pentru care cehii au găsit de cuviinţă expunerea unei versiuni limitate a modelului Fabia RS.

Botezat Monte Carlo, subcompactul vine cu un şasiu sport, cu accesorii negre şi cu un interior preluat de la versiunea sportivă de serie.

Decizia de a modifica limbajul de design precum şi logo-ul vine din dorinţa cehilor de a continua evoluţia bună înregistrată în ultimii ani. Subsidiarul Volkswagen speră să îşi dubleze astfel vânzările până în 2018.  

via | Skoda

Comentarii (6)

  • cata vreme vor vinde masini care sunt 90% VW la doar 70% din pretul VW vor avea o "paine" buna de mancat ;) . . . da ce te faci cu sefii VAG care spuneau anul trecut ca vor sa ieftineasca Skoda pentru a o pozitiona pe langa Hyundai-Kia, Renault etc. Evident ca isi dau si ei seama ca europenii cumpara skoda in loc de vw. . . si mai umbla un pic mai mult la calitate si un pic mai putin la pret pentru a nu pierde clientii vw unde marja de profit este, probabil, ceva mai mare
    11 0
  • New Skoda
    Noile culori Skoda vor fi un green lemon si un gri deschis, iar sigla va arata asa cum ati prezentat-o voi insa fara fundalul verde, si inca ceva, din surse interne noua Skoda octavia 3 va arata in proportie de 90% cu poza 2 din acest link http://www.autolatest.com/ro/detalii-stire/2145-premiera-iata-noua-skoda-octavia-iii-2012-date-tehnice-performante-imagini-motorizari diferentele vor fi- lipsa bandei cromate care tine sigla, acesta urmand sa fie montata direct pe tabla capotei, blocurile optice spate vor folosi thnologia fibra optica, stil BMW iar dimensiunile vor fi mai mari pastrandu-se caracterul de masina familie XXL .

    Noua Octavia 3 vine in 2012 la fel cu noul model Octavia tour , iar in acest an in octombrie va aparea masina de oras mai mica decat Fabia, care este deja in forma finala, probabil tot in 2012 va fi operat un facelift general pe toata gama asa cum a suferit in 2010 toata gama VW
    4 2
  • Octavia 3
    @razvanis:Te referi la poza 2 care seamana cu superbul sau prima poza care e alba?
    Octavia 3 se lanseaza in 2012 la geneva(martie) sau paris (septembrie-octombrie)
    1 1
  • @bogdan
    Poza 2 unde aduce cu superb, modelul final a fost prezentat saptamana trecuta la uzina skoda catre toti importatorii din lume, erua prezenti inclusiv cei din australia, in conditii foarte stricte de securitate, si din toate simularile digitale de pe net acea poza, albastra, se apropie cel mai mult de designul final care este mai sportiv si mai agresiv decat ne-a obisnuit octavia pana acum, blocuri optice rectangulare , fara crom pe capota, grila mai lata si mai ingusta decat este acum, cu toate astea va fi usor recunoscuta ca o octavie.
    0 0
  • Skoda - 90% Audi, la pret de 70% din VW :)) - Seat, varianta Skoda sport
    Ce le lipseste astora de la Skoda e un model intre Octavia si Fabia nu unul mai mic decat Fabia - gen Tata Nano sau Fox sau Lupo.
    Golf-ul este pe locul intai (sau doi) la vanzari in Europa pentru ca este Das Auto si ca are dimensiuni putin mai mari decat Fiesta.
    Acum cu 12+ marci si piete diferite intre Europa, USA si Asia, VW a ajuns sa fie in ceatza.
    Iar la 0,5 % cat este piata din Romania fata de cea europeana, nu cred ca Skoda va fi promovata si sustinuta ca pe vremea Octaviei Tour 1.
    1 0
  • In spiritul schimbarilor de filosofie Skoda si reorganizarii showroom-urilor, astept cu nerabdare epurarea ratatilor incompetenti de la AutoGrup Constanta, reprezentantul unic Skoda in Constanta, care prin atitudinea, neseriozitatea si completa lor incompetenta fac de ras brandul Skoda. Sper sa-i bombardeze din orbita! In rest, numai de bine pentru Skoda! Fabia mea de 11 ani merge vis.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru