Skoda îşi redeschide muzeul din Mlada Boleslav

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.06.2012
Skoda a anunţat că va redeschide muzeul său din Mlada Boleslav în luna decembrie. Acesta are o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi şi prezintă peste 45 de automobile, biciclete şi motociclete.

Skoda a prezentat schiţa noului său muzeu la sediul din Mlada Boleslav. Muzeul Skoda este în plin proces de renovare, lucrarea urmând să fie terminată în decembrie 2012. Suprafaţa expoziţională a noului muzeu Skoda va fi de 1.800 metri pătraţi şi va găzdui în jur de 45 de vehicule importante pentru marca cehă. Pe lângă cele 45 de motociclete, maşini şi biciclete, Skoda va expune o serie de exponate din istoria mărcii, unele elemente datând de la finele secolului XIX. Pe lângă vehiculele restaurate, cei de la Skoda vor organiza periodic expoziţii dedicate, care vor încuraja vizitatorii să se întoarcă la muzeu pentru a urmări noutăţile.

Muzeul Skoda va fi împărţit în trei zone distincte "Tradiţie", "Evoluţie" şi "Producţie". Prima zonă va expune modele din diverse ere, în timp ce a doua zonă va prezenta rădăcinile mărcii Skoda, ajungând până la fondatorii mărcii – Vaclav Klement şi Vaclav Laurin. Cea de-a treia secţiune a muzeului Skoda se va concentra pe expunerea modului în care au fost produse modelele Skoda şi cum au fost restaurate în prezent.

În 15 ani de funcţionare, Muzeul Skoda din Mlada Boleslav a adus peste 1.5 milioane de vizitatori, circa 60% dintre aceştia provenind din Cehia şi Germania.

Cei de la Skoda îşi propun să prezinte atât istoria bogată a mărcii, cât şi să dea viaţă poveştilor şi obiectelor care au marcat evoluţia constructorului din Mlada Boleslav.

Via | Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru