Skoda Octavia, cel mai bine vândut model de import în prima jumătate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.08.2011
Skoda Octavia este cel mai bine vândut model de import în România în prima jumătate a anului 2011. Skoda a livrat 2.037 de unităţi Octavia în România în primele şase luni ale anului.

Skoda Octavia este cel mai bine vândut model de import din România în primele şase luni ale anului. Peste 2.000 de unităţi au fost livrate în prima jumătate a lui 2011 în România, iar importatorul mărcii a vândut şi 611 unităţi Octavia Tour în aceeaşi perioadă. Diferenţa dintre Octavia şi modelul clasat pe locul doi a fost de 500 de unităţi, fără ca exemplarele Octavia Tour să fie luate în considerare.

"Skoda Octavia a fost dintotdeauna un model foarte apreciat şi cerut de cei care îşi doresc un automobil fiabil, rezistent şi cu un design elegant. Aceste rezultate confirmă valoarea şi popularitatea modelului, precum şi încrederea pe care cumpărătorii noştri o au în marca Skoda", a declarat Vlad Rusu, director de marcă Skoda în România.

Skoda a livrat 8.100 de unităţi în România în decursul anului 2010, înregistrând o cotă de piaţă de peste 8%. La vremea respectivă, constructorul ceh a fost în top trei mărci auto în România la vânzări.

Porsche România, importatorul modelelor din concernul Volkswagen în România, a fost liderul importurilor de automobile în ţara noastră în anul precedent. În 2010, cele mai bine vândute mărci ale concernului german au fost Volkswagen şi Skoda.

Via | Skoda

Comentarii (11)

  • Sa vezi acum fanii de la alte marcii cu cotetele lor ce or sa sara. Ca sunt prea multii manelisti,prostii, etc. Acrii sunt strugurii!
    14 19
  • :)
    Nu-i adevarat! N-au cum sa fie mai bune decat Renault, nu?
    9 24
  • bad-joke
    i-uri fara numar
    "Ca sunt prea multii manelisti,prostii, etc. Acrii sunt strugurii!"
    - multi
    - prosti
    - acri

    Ziceai ceva de manelisti?
    20 2
  • Si o Laguna ce are?
    Laguna 3 este pe locul secund dupa BMW Seria 3 la fiabilitate, conform ADAC.

    http://www.clubkiaromania.ro/forum/auto-f256/adac-premiaza-renault-pentru-calitate-fiabilitate-t1128.html
    16 7
  • @
    Pacat de tabla lor, si de suspensiile , care nu sunt facute pentru drumurile noastre. Sunt fan VAG, si stiu ce zic, iar cei care ma contraziceti, va dau muuuuulte exemple, deoarece si fratele meu a avut una O2 1.9TDI, si inca cativa vecini.
    5 5
  • Passat low cost
    Octavia este de fapt un Passat low cost .In Romania se va vinde la fel de bine ca toate masinile grupului VAG , asta e mentalitatea. Daca intr-o tara occidentala se vand in jur de 1500 skoda/luna din 150000, la noi se vand in jur de 7-800 din 4-5000/luna.
    Trageti voi concluziile.
    9 6
  • @ducu
    Concluzia e ca suntem o tara cu un nivel de trai mai scazut, asa ca ne dorim "mai multa masina" la un pret mai mic. Masini de genul Octavia Tour mi se par corecte atata timp cat nu esti infantil si vrei cea mai noua jucarie din scara sau multe luminite si abtibilduri. Nu am mentionat Loganul deoarece la peste 1,875 ±0,025 [m] picioarele devin reci si vinete in el.
    6 9
  • @Paul
    N-are nimic Laguna, numai ca nu se prea vinde din cate stiu si, in al doilea rand, nu este concurent pentru Octavia.
    0 1
  • Vasilica
    Daca Octavia este un Passat LOW COST si Skoda vand in tarile civilizate 1500 pe luna ca sa afirimi asa tampenii si mezerii trebuie sa ai intelectul grav afectat.Daca ati fi citit un pic pe goagal ati fi vazut ca Skoda vinde cam 500.000 masini pe 6 luni iar Octavia nu este in clasa lu' nea Passat si nu are treaba la fel cu Laguna3 care nu este in clasa sa.Dar cum este posibila libera exprimare putem slobozi orice ineptie.
    Hai succesuri
    5 7
  • sincer
    sincer sa fiu de la skoda mi-a placut foarte mult skoda octavia 2 RS si imi place actualul Superb care este extraordinar...din punctul meu de vedere sunt masini foarte bune si foarte rezistente cu un raport ce stie sa faca / pret foarte bun... referitor la ce-a zis lumea mai sus ca nu tine ... este logic sa nu tina daca dai cu ea in gropi si daca nu o feresti putin , asa dand in gropi non stop mai ales in tara noastra se rupe naibii si tancul paici...asa ca na parerile sunt impartite si asa vor fi mereu...
    5 1
  • Fie ca unii sunt de acord sau nu, Octavia este probabil cea mai buna alegere la nivelul ei de pret. Calitate buna, spatiu arhisuficient, dotari bune, dimensiuni de clasa medie (desi masina e in clasa compacta), fiabilitate ok... pret de pornire 12500 de euro.
    Sincer sa fiu este una din putinele masini ale grupului VAG pe care o apreciez.
    Pe aceasi "reteta" a mers si Renault cu Logan, insa la un alt nivel de pret.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru