Porsche România a fost importatorul numărul unu în România în 2010

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 20.01.2011
Deşi piaţa auto din România a scăzut cu 18% în 2010 faţă de anul precedent, Porsche România îşi păstrează poziţia de lider al importurilor de autovehicule noi.

Oficialii Porsche România au anunţat că au fost liderii pieţei locale în materie de importuri de autovehicule noi. În 2010, Porsche România a înregistrat o creştere a cotei de piaţă cu 2%, atingând nivelul de 20% din piaţa românească. Vânzările nu au avut o creştere spectaculoasă, din moment ce piaţa auto din România a scăzut cu 18% faţă de anul precedent. Prioritatea pentru 2011 este creşterea calităţii serviciilro oferite şi acordarea pachetelor de service la puterea de cumpărare a românilor.

Marca Volkswagen a avut o cotă de piaţă de 9% în România în 2010 şi a livrat 8.650 de unităţi. Tot în 2010, cei de la Volkswagen au lansat în România noile generaţii ale modelelor Touareg şi Passat, modele iconice în ţara noastră după cum au spus şi cei care le importă şi comercializează la noi. Audi a avut o cotă de 32% din piaţa premium din România cu 432 unităţi A4, 214 unităţi A3 ţi 30-4 unităţi Q5, aflându-se pe prima poziţie în ceea ce priveşte volumul pe segmentele de care aparţin cele trei modele.

Seat a reuşit să livreze acelaşi număr de unităţi în 2010 pe cât a livrat în 2009, iar rezultatul este considerat o performanţă deosebită de cei de la Porsche România. Cota de piaţa Seat în România în 2010 a fost de 1.58%, nivel atins iniţial în 2007.

Colegii de concern de la Skoda au lansat trei modele noi în România în 2010 şi au livrat 8.100 de autovehicule noi şi au înregistrat o cotă de piaţă de peste 8%. Marca Skoda este în topul primelor trei mărci auto de la noi din ţară.

Volkswagen a organizat şi în 2010 Maratornul Bucureşti şi proiectul "O maşină nouă, un copac plantat". Ajutaţi de o echipă de voluntari, reprezentanţii Porsche România au plantat peste 22.000 de copăcei în Pădurea Volkswagen din Comuna Borcea, judeţul Călăraşi. Marca Volkswagen a susţinut Fundaţia Hospice Casa Speranţei şi alte cauze umanitare în 2010.

Via | PorscheRomânia

Comentarii (5)

  • Felicitari
    Pentru Raluca Margeanu si Ovidiu Dascalu , profesionalism nemtesc , jos palaria .
    7 9
  • Ivanoff
    Romania,tara tuturor posibilitatilor...
    Dc tot aveti situatiile oficiale,nu vreti sa ne spuneti cum stau marii producatori auto la nivel mondial,cum de pe prima pozitie Toyota se uita la restul pt al N-lea an?
    Hai ca exagerati deja cu VW si tot conglomeratul acesta compus din 63527 marci si subsidiare...
    5 5
  • Eneloop
    Top 10 producatori auto mondiali
    Cunoasteti cumva cum stau lucrurile la nivel mondial,care sunt rezultatele pe marci la sfarsit de 2010?
    4 0
  • @ Ivanoff
    VW Group are doar 4 marci de volum
    OICA nu a prezentat inca situatia constructorilor pe 2010 ( o va face in saptamanile urmatoare ), dar foarte probabil cei de la Toyota ( sunt pe primul loc din 2007 ) vor fi detronati in acest an de catre GM ( a fost pe primul loc in lume peste 70 ani ), datorita vanzarilor foarte bune din SUA ( Toyota e in scadere ), China si Brazilia ( Toyota are o prezenta redusa pe aceste piete ) .

    VW Group va ocupa in 2010 fara probleme locul 3 ( 7.14 milioane ) , iar in ceea ce priveste numarul de marci VW Group, tu si multi altii aveti o impresie TOTAL GRESITA despre multitudinea de marci ce fac parte din VW Group .

    Realitatea este ca VW Group are practic 4 marci de volum ( VW, Audi, Skoda si Seat ), celelate marci avand volume reduse : Porsche ( 80,000 pe an ), Bentley ( 6,000 ), Lamborghini ( 4,000 ) iar Bugatti ( 50 unitati pe an ) .

    Toyota are si ea 3 marci de volum si anume Toyota, Lexus si Daihatsu ( 1.5 milioane de masini vandute anual ) .
    2 4
  • Vanzari la nivel mondial
    1.Toyota 8.5 milioane(cel mai vandut model-Prius)
    2.GM 8.2 milioane
    3.VAG 7.1 milioane
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru