Smart Forfour se reintoarce

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 01.02.2008
Viitoarele norme de poluare determina Mercedes sa renasca un proiect considerat mort: Smart Forfour.

Esential

2006 a fost anul in care productia modelului Smart Forfour a fost inchisa.

La jumatatea anului 2006 Mercedes anunta scoaterea din productie a modelului Smart Forfour. Decizia luata de DaimlerChrysler, numele de la acea vreme a grupului din care facea parte Smart, a fost luata din cauza vanzarilor extrem de slabe si a pierderilor imense inregistrate de pe urma acestui model.

In acest moment oficialii Daimler discuta serios readucerea pe linia de productie a modelului Smart. Motivele sunt simple: viitoarele norme de poluare. Mercedes are nevoie de un balanta in gama de modele comercializate sub egida grupului Daimler. Astfel, Ssmart Forfour este candidatul ideal in acest caz, datorita consumului redus.

Marea noutate vine din partea unui inalt oficial al grupului Daimler, Rainer Schmuckle, care a tinut sa precizeze ca noua generatie a modelului Forfour ar putea fi comercializata sub sigla Mercedes si nu sub sigla Smart. Schmuckle a continuat spunand ca nu s-a luat o hatarare clara in acest sens. Smart Forfour a fost produs intre 2004 si 2006 pe baza unei platforme imprumutate de la Mitsubishi.

Sursa: MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru