Spaniolii de la GTA Motor vor lansa un supercar in aprilie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.03.2009
GTA Motor, un producator spaniol de supercar-uri, va lansa noul sau model in aprilie.

GTA Motor, un producator spaniol de supercar-uri si totodata concurent al campionatului Formula 3, a creat un model pe care il va lansa in aprilie. Oficialii companiei spaniole au anuntat ca dezvoltarea noului model s-a inchieiat, iar numele modelului va fi dezvaluit peste o luna cand vor lansa supercarul. Productia de serie modelului misterios va fi limitata la 99 unitati, dupa care spaniolii vor produce cateva modele in editie speciala.

Primul model al celor de la GTA Motor este dezvoltat in baza experientei obtinute in motorsport, lucru care poate fi observat in fiecare detaliu al acestui supercar. Astfel, supercar-ul spaniol are un sasiu realizat din Kevlar, titaniu si fibra de carbon. Motorul V10 al acestui model a fost amplasat longitudinal in partea din spate a supercarului si dezvolta 780 CP. Cuplul motor maxim oferit de acest propulsor este de 920 Nm si este transmis rotilor spate prin intermediul unei transmisii secventiale cu sapte trepte.

Suspensia modelului este similara cu cea a unui monopost de curse, iar duritatea amortizoarelor este reglabila. Puntea fata beneficiaza de pneuri Pirelli Pzero avand o latime de 255 milimetri, care au fost montate pe jante de 19 inch, pe cand puntea spate este echipata cu anvelope late de 335 milimetri, montate pe jante de 20 inch.

Discurile de frana de pe puntea fata au diametrul de 380 milimetri si sunt fabricate din carbon si compozite ceramice.

Potrivit declaratiilor facute de spanioli, noul supercar poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de trei secunde, iar viteza maxima pe care o poate atinge acest model se ridica la 350 km/h. Aceste cifre vor putea fi verificate abia dupa ce un organism independent va verifica acest model.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru