Spionat: Kia Cee'd in versiune monovolum

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.06.2008
Gama Kia se va imbogati din toamna cu un nou model. Este vorba de un monovolum compact construit pe platforma Cee'd.

Kia si Dacia nu au mai nimic in comun, insa strategia de expansiune a modelelor pe orizontala seamana destul de mult in cazul celor doua marci. Astfel, daca Dacia a lansat Logan si apoi reuseste sa scoata pe baza acestui model peste 10 derivate, Kia se bazeaza pe aceeasi filosofie in cazul lui Cee'd. Dupa lansarile versiunilor cu cinci si cu trei usi si, mai apoi, dupa prezentarea versiunii break SW, Kia se pregateste de integrarea unei noi versiuni in gama, un monovolum.

Conform fotografiilor surprinse in testele pe care modelul le desfasoara in Alpii elvetieni, modelul va dispune de un plafon panoramic, urmand sa fie pozitionat in gama undeva in segmentul C. Noul monovolum compact Kia urmeaza sa fie prezentat in premiera, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Paris. Australienii de la Car Advice au lansat chiar si un nume pentru noul model, Kia Cee'd Plus.

"Daca m-as lua dupa dimensiuni as spune ca e vorba de un model Hyundai al carui concept va fi lansat la Paris si care va reprezenta un monovolum compact de segment C care il va inlocui pe Matrix.

Insa camuflajul si grila ne dau indicii despre un model Kia mai degraba decat despre unul Hyundai. Nu stiu inca nimic despre acesta, insa nu as fi surprins daca producatorul coreean al dezvolta o astfel de masina avand in vedere popularitatea segmentului in Europa", sustine unul dintre fostii designeri Hyundai pentru Car Advice.

via | Car Advice  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru