Spotul BMW "Expression of Joy" a fost interzis in Australia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.06.2009
CNA-ul australian a oprit de la difuzare coloratul spot BMW pe motiv ca acesta indeamna la un comportament reprobabil pe sosea.

Celebrul spot publicitar BMW "Expression of Joy", prin care constructorul bavarez isi promoveaza nou-aparutul Z4 in toata lumea, a fost interzis de omologii australieni ai CNA-ului pe motiv ca acesta "indeamna la un comportament reprobabil pe sosea". In spotul artistic creat de BMW in colaborare cu regizorii Robin Rhode si Jake Scott (fiul cunoscutului Ridley Scott), un Z4 cu rotile colorate face drifturi pe o panza alba imensa, "desenand" o forma a bucuriei in versiune BMW.

Motivele invocate de CNA-ul australian sunt legate de faptul ca spotul i-ar putea provoca pe soferi sa faca la fel la volanul viitoarei lor masini, incalcand astfel toate regulile de circulatie: "Acest spot il arata in mai multe imagini pe un conducator auto care pierde intentionat controlul volanului pentru a aluneca pe toate cele patru roti", se arata in comunicatul australienilor.

Evident, BMW a raspuns imediat acuzelor, sustinand ca spotul lor este o transpunere in "poveste" si ca publicul poate sa faca diferenta dintre vis si realitate.

"Aceasta productie este o opera artistica in primul rand. BMW este implicat in campaniile de siguranta rutiera si construiste masini din ce in ce mai sigure, iar alaturarea imaginii BMW cu lipsa de siguranta este un afront adus companiei", spune BMW in dreptul la replica.

pana la rezolvarea conflictului, spotul a fost scos de la difuzare de catre televiziunile australiene.

SPOTUL TV 'EXPRESSION OF JOY'

Taguri: Australia, BMW, Z4, spot, video

Comentarii (3)

  • aborigenu' cu M-ul
    "spotul a fost scos de la difuzare de catre televiziunile australiene"...scurt pe doi si fara discutie. Legea primeaza si nimeni nu misca'n front....asta intr-o tara in care ideea de democratie si libertate e mai cunoscuta si decat autoritatilor americane (sa zicem). Evident CNA-ul australian va fi categorisit drept comunist, format din niste bosorogi care nu "stie" ca in Germania se merge cu 250km/h. Oare cocalarii de la ei ce zice? Ca ai nostrii ca brazii... Probabil ca masura este exagerata, dar esenta stirii este alta, trebuie sa ai si altceva decat lantoiul de aur atranat de grumaz si ochelarii din bazar in dotare.
    7 0
  • Bayern
    Eu cred ca este o decizie POLITICA si Australia incearca sa strice imaginea BMW , facandule imagine Americanilor de la GM sau FORD sau Japonezii cu Toyota si Nissan.
    E o POLITICA ANTI NEMTEASCA !!!.
    DAR BMW E BMW si OAMENII APRECIAZA MAI BINE DECAT OFICIALII.
    7 2
  • au interzis un spot extraordinar si inedit pentru ce? ca altii se inspira din el pentru manevre periculoase? ca de exemplu? ce IQ trebuie sa ai sa vezi spotul asta, dupa care sa iei masina sa faci drifturi in parcare cu cauciucurile vopsite? l-au interzis si parca vad ca filme precum f&f initial D si altele de genul se difuzeaza in prostie.oare o sa interzica si cursele de masini difuzate de eurosport? sau motors? eu zic sa scoata o ordonanta de urgenta prin care sa interzica orice fel de competitii automobilistice pe teritoriul tarii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru