Spyker a finalizat achiziţia Saab înainte de termen

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.07.2010
Spyker a plătit ultima rată pentru a completa achiziţia Saab de la General Motors înainte de termenul stabilit în contract. Achiziţia mărcii suedeze a adus cheltuieli de 400 de milioane de dolari.

Esential

400 milioane de dolari au cheltuit olandezii de la Spyker pentru a cumpăra marca Saab.

Olandezii de la Spyker au anunţat că au plătit integral marca Saab înaintea termenului stabilit cu cei de la GM. Conform contractului, olandezii trebuiau să platească 24 de milioane de dolari în două rate, iar cea de-a doua tranşă era scadentă pentru data de 15 iulie. Potrivit oficialilor Spyker, fondurile au provenit din surse interne, iar compania nu a fost nevoită să suporte datorii suplimentare din cauza faptului că a plătit înainte de termen pentru marca Saab.

Următoarea mişcare pentru cei de la Spyker este împrospătarea mărcii Saab şi a gamei sale, alături de întreaga reţea de distribuţie şi servisare. În acelaşi timp, cei de la Spyker vor creşte producţia lui C8 Aileron în încercarea de a comercializa acest model în reprezentanţele Saab alături de modelele suedeze mai puţin exclusiviste decât operele Spyker. Există posibilitatea ca reprezentanţele Saab să ofere servicii post-vânzare şi pentru clienţii Spyker, în încercarea de a face acest aspect mai accesibil pentru clienţii mărcii de nişă.

Spyker a cheltuit 400 de milioane de dolari pentru a cumpăra marca suedeză Saab. Dintre aceştia, 74 de milioane de dolari reprezintă plata în lichidităţi.

Achiziţia Saab a salvat marca din Trollhattan de la lichidare, plan pe care cei de la General Motors erau la un pas de a-l îndeplini în urma lipsei de oferte pentru marca suedeză. Spyker Cars a făcut mai multe oferte pentru această marcă, iar Victor Muller are planuri mari pentru marca suedeză.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru