SSangYong a prezentat conceptul 100% electric KEV2

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.04.2011
Cus-coreenii anticipează o versiune electrică a modelului Korando cu prototipul KEV2. Crossover-ul vine cu un motor de 160 de cai şi o autonomie de 180 kilometri.

Esential

160 de cai putere oferă motorul electric al conceptului KEV2.
180 de kilometri este autonomia conceptului KEV2.
150 de km/h este viteza maximă a conceptului KEV2.

Aşa cum vă anunţam, SsangYong a expus în cadrul Salonului Auto de la Seul un concept complet electric, bazat pe actualul Korando. Sud-Coreenii şi-au botezat creaţia KEV2 şi au individualizat-o cu un look diferit de cel al crossover-ului din care este derivat.

Conceptul se vrea a fi o opţiune viabilă pentru un viitor crossover ecologic, cu zero emisii, ce ar putea ajunge pe pieţele din întreaga lume chiar din 2013. Noul KEV2 este propulsat de un motor electric, capabil să ofere o putere totală de 160 de cai.

Bagajul de resurse este suficient pentru a propulsa conceptul până la o viteză maximă de 150 km/h. Motorul este ţinut în viaţă de o baterie de 35 KWh, ce garantează o autonomie de 180 de kilometri, după ce se realizează o încărcare normală de 8 ore. Există şi posibilitatea unei încărcări rapide, ce se poate face în doar 30 de minute, obţinând însă o autonomie mai mică.

Preluarea grupului coreean de către indienii de la Mahindra are efecte benefice.

SSangYong ar putea folosi platforma electrică expusă odată cu noul KEV2 şi pentru alte modele viitoare. Surse neoficiale vorbesc despre intenţiile asiaticilor de a lansa modele de segment B şi D, propulsate de motoare electrice. SSangYong dezvoltă însă în paralel şi o platformă hibridă, similară celei propuse deja de Chevrolet Volt. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru