Statele UE cer masuri pentru salvarea industriei auto

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.01.2009
Guenter Verheugen, comisarul european pentru Industrie, a declarat astazi ca unele companii auto europene nu vor supravietui anului 2009.

Comisia Europeana a reunit astazi la Bruxelles ministrii din cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene pentru a face o analiza si a lua decizii care sa sustina sectorul auto, grav afectat de criza economica.

Guenter Verheugen, comisarul european pentru Industrie, a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste industria auto in 2009. Conform oficialului de la Comisia Europeana, unele companii auto nu vor supravietui acestui an foarte greu, in conditiile in care cererea de pe piata auto s-a prabusit.

Verheugen a promis ca ca discuta cu ministrii statelor membre luarea unor masuri pentru protejarea industriei auto europene. "Nu exista garantii ca toti marii producatori auto europeni pot supravietui crizei", a declarat Verheugen pentru postul de radio BBC, consemneaza Mediafax.

Comisarul pentru Industrie estimeaza o scadere de 20% a vanzarilor pe piata auto, in 2009. Mai multe state ale UE au militeaza pentru un program de sustine a industriei auto.

Peter Mandelson, ministrul britanic al Comertului a declarat: „Este necesar ca Europa sa actioneze coordonat.

Trebuie sa ne fixam prioritatile din industria auto si sa actionam coordonat”.

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru