Stirling Moss s-a retras oficial de pe pistă

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.06.2011
După 60 de ani de carieră în care a totalizat peste 200 de victorii, Stirling Moss şi-a anunţat oficial retragerea de pe circuit.

După ce a smuls milioane de aplauze şi urale la scenă deschisă şi chiar a dat numele unei ediţii speciale a supercarului McLaren Mercedes SLR, Stirling Moss a declarat că se retrage definitiv de pe pistă. Ajuns la venerabila vârstă de 81 de ani, legendarul pilot însumează 60 de ani de carieră în motorsport.

Decizia vine după ce Moss şi partenerul său, Ian Nuthall, au reuşit să se califice cu un Porsche RS61 în cursa legendelor de la Le Mans 24 de ore. "În această după-amiază am fost prea speriat să mă mai urc în maşină. Întotdeauna am zis că atunci când nu voi mai putea să fiu apt 100% şi când voi sta în calea celorlalţi competitori mă voi retrage. Iubesc cursele, dar este momentul să mă opresc", a declarat Stirling Moss.

De-a lungul carierei sale, pilotul a reuşit să adune 200 de victorii, consemnate pe circuite memorabile cum sunt British şi Monaco Grand Prix, Mille Miglia şi Targa Florio. Stirling Moss a alergat 10 ani în Formula 1, între anii 1951 şi 1961, timp în care a reuşit să câştige 16 curse.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru