Stopuri LED, in lista de optionale pentru VW Golf

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.12.2009
Volkswagen a anuntat ca introduce in lista de optionale ale versiunilor sportive Golf (GTI, GTD, R) un set de stopuri distinctive pe baza de LED-uri.

Volkswagen a anuntat oficial faptul ca noile Golf R, GTI si GTD beneficiaza incepand din aceasta saptamana de o noua optiune care se incadreaza in oferta de imbunatatiri estetice ale exteriorului. Este vorba de stopurile LED, care pentru noul Golf R suntincluse in standard, iar pentru GTI si GTD fac parte din lista de optionale, putand fi achizitionate contra sumei de 350 de euro.

LED-urile care formeaza noile stopuri ale lui Golf constau in patru linii curbate, cate doua pentru fiecare bloc optic, fiecare linie fiind formata din 11 LED-uri. Designul este completat de un punct LED in centrul acestor linii. Scopul schimbarii estetice este reprezentat de imbunatatirea personalitatii partii din spate a verisunilor sportive Golf prin forme clar distinctive.

Pe langa elementul de design, noile stopuri LED aduc si imbunatatiri tehnice importante. Astfel, LED-urile se aprind cu 0.2 secunde mai repede decat stopurile clasice, un timp de raspuns care in viata reala este echivalentul a 5.6 metri la franarea de la 100 km/h.

In paralel cu introducerea noilor stopuri LED, Volkswagen adauga in lista de optionale al lui Golf un pachet bi-Xenon care adapteaza fascilulele de lumina in functie de viteza de rulare.

Acestea se regasesc pe toate versiunile Golf, indiferent de motorizare, si costa 1295 de euro.

via | Volkswagen

Comentarii (13)

  • super!!
    Ii da alt aspect:) imi place mult!
    14 2
  • george
    CE NESIMTITI...
    Astia vor sa le ia tunerilor painea de la gura...
    8 16
  • Arata bine
    si ca de obicei, prea scumpe si destul de tarziu VW.
    10 9
  • Alex Radoi
    Ce ironie...
    Astia introduc in Vest stopuri pe LED si in schimb in Romania daca vrei sa configurezi un Scirocco nu poti sa-i pui instalatie Xenon, fiindca pe Romania nu e disponibil. (cine nu crede sa se intereseze la Porsche). Dar ce avem noi fratilor? Ciunga-n par? Stiam ca "banii n-au miros"...
    16 3
  • Alex Radoi
    Pana acum un timp nu era disponibil xenon la noi nici pentru Golf. Acum vad ca este. Deci fraierii, mai la urma.
    9 1
  • numar
    Se pare ca si nemtii au oltenii lor, uitati-va la numar :))), doar ca ai lor fac VW cu leduri !
    5 5
  • pt Alex Radoi
    chiar ca ironie...Bi-Xenon este disponibil in Romania de cel putin 6 luni pt Scirocco, ai intrat tu pe vw.ro si nu poti sa iti configurezi Scirocco cu bi-xenon? ...si alta ironie...cand au aparut ambele modele..Scirocco si Golf nu era disponibil bi-xenon nici in Europa ...dar de ce tocmai in Romania sa fie? vinde cumva Romania sute de mii de VW ca sa avem prioritate? ...ma indoiesc...
    6 3
  • optionale optionale
    stopurile astea arata foarte bine dar la nemtii astia toate sunt optionale... dupa ce pui toate optionalele pe care le vrei dublezi pretul masinii
    5 5
  • Stopuri LED
    Cred ca au citit comentariul lui Ztele (vezi "Fii designer-Skoda Yeti")!
    "LEDURI! Multe LEDURI! peste tot, in faruri, in stopuri, in semnalizatoare, in proiectoare + leduri albastre in faruri si XENON pe langa LEDURI!"
    Ati vazut ce inseamna o idee buna: imediat au aplicat-o si cei de la VW. :)
    7 3
  • interesanta faza cu aprinsul mai repede cu 0,2 secunde
    10 1
  • sec
    poate -i pune la golfu asta vreun aparat de scarpinat ca gadget si poate se va vinde mai bine
    2 5
  • super
    Sunt impecabile golfurile cu stopuri pe led , dar asata le-a dat pe spate pe toate ;)
    3 1
  • Oxford
    Stopuri :))
    Se pare ca toti vorbesc pe dinafara, si nimeni nu stie ca de fapt alea sunt LAMPI! nici automarket. Ala din fata e far si aia din spate e lampa! stopurile sunt indicatoarele pe care scrie STOP!Geeks..
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru