STUDIU: 80% din proprietarii de BMW Seria 1 cred ca masina lor are tractiune fata

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
Seful BMW a incercat sa linisteasca fanii marcii prin dezvaluirea rezultatelor unui sondaj care releva faptul ca 80% din proprietarii de Seria 1 aveau impresia ca modelul are tractiune fata.

Presedintele consiliului de administratie BMW, Norbert Reithofer, a dezvaluit faptul ca 80% din proprietarii de BMW Seria 1 credeau ca masina lor are tractiune fata. Dupa cum stiti, BMW nu a produs niciodata un vehicul exclusiv cu tractiune fata, in ciuda faptului ca marca Mini produce doar automobile cu acest tip de tractiune. Astfel, seful BMW considera ca o parte din clientii sai, respectiv target-ul modelului entry-level care ar urma sa aiba tractiune fata, nu ar sesiza diferenta dintre tractiunea fata si tractiunea spate.

Noul model entry-level de la BMW va fi creat pentru a rivaliza Audi A1, iar platforma tehnica implementata pe acest model va fi utilizata si de urmatoarea generatie a lui Mini Cooper, care va debuta in 2013. BMW va fi astfel ultimul producator din trio-ul de constructori premium din Germania care va construi un model de clasa mini cu tractiune fata.

BMW doreste sa produca si sa vanda circa 1 milion de unitati ale noii platforme cu tractiune fata pana in 2015. Oficialii BMW s-au declarat surprinsi de rezultatul sondajului, dar s-au aratat incantati de faptul ca o mare parte din consumatorii sai accepta ideea unui model cu tractiune fata, in ciuda renumelui marcii pentru modele cu tractiune spate sau tractiune integrala orientate spre performanta.

Via | WorldCarFans

Comentarii (10)

  • deci sa fie alb si cu geamuri negre va rog
    asta pentru ca 80% dintre ei si-au luat bmw din snobism si nu stiu nimic despre masini. Raman cei 20% cu capul pe umeri care si-au luat bmw si stiu ce insemna asta...
    32 4
  • clar...80% nu stiu ce masina conduc. Sunt ori dezinteresati ori dezinformati (prin neinformare)

    pe 80% din proprietarii de BMW ii intereseaza strict marca, dimensiunea si NECESITATEA de a avea o masina (chiar daca se numeste Serie 1)

    Snobismul este tipic romanului iar incercarea de a caracteriza cateva zeci de mii de indivizi ca fiind snobi denota o simplitate in gandire de-a dreptul nesimtita atat timp cat masina, afara, nu este (neaparat) un simbol al pozitiei sociale ci doar un mijloc de transport.

    Dar se poate abtine roamanu sa nu declare sus si tare ca el are 3 (trei) perechi de cojones cand lui nici nu i-au crescut tuleele?
    12 6
  • hahaha, sigur nemtii isi iau BMW din snobism :))))))

    Statistica este mondiala nu din Romania si multi isi iau BMW nu pentru tractiune ci pentru design, confort, motorizari etc.
    10 9
  • Daca nici ei nu stiu ce masina conduc, eu cred ca aia 80% si-au luat Seria 1 pentru ca e BMW si atat.
    19 1
  • @icon of the world
    cu siguranta cine isi ia bmw seria 1 isi ia din "necesitate" LOL

    Ma bucur ca exista oameni ca tine care gandesc atat de complex incat singura solutie de a comunica cu ceilalti este sa insulte si sa atace la persoana... ce sa zic icon... esti si civilizat si destept... te las...

    Asta nu insemna insa ca in obtuzitatea ta nu ai pe undeva dreptate si anume eu ma referam la poporul roman fara sa iau in considerare ca acesta este un studiu global.

    Deh e mai greu cu comunicarea, da ce sa-i faci... noroc cu oamenii superiori ca tine...
    6 6
  • self thumb-up
    Poate ca unii ar trebui sa fie barbati, sa-si asume greseala de a nu fi analizat cu atentie un articol si inainte de ai acuza pe altii de opacitate?

    Nu de alta dar pot fi usor confundati cu mucosii ce cred cu tarie ca daca nu cunosti care este cursa pistonului in momentul x+1ms de la aprindere insemna ca nu meriti un BMW.
    5 4
  • fara self thimbs up, ca n-am nevoie de aprecierea nimanui :))
    pai daca citesti putin mai sus.... ma gandesc ca o sa iti dai seama ca mi-a asumat gresala atunci cand ti-am dat dreptate LOL, dar stii vorba aia cu "pana nu-i fudul", nu?
    1 4
  • Tractiune
    =)))) hahahhahaha

    Asa se intampla cand publicul tinta il reprezinta fetitele de bani gata. Cred si eu ca vor sa scoata FWD. Probabil 50% din cei 80 necunoscatori au raspuns la intrebarea "Tractiune fata sau spate?" prin: "Cum adica tractiune?" si apoi s-au gandit ca daca merg in fata trebuie sa aiba tractiune fata =))))
    9 0
  • pare grav
    dar nu e.Cred ca 80% nici nu stiu diferenta, si poate 80% nici nu stiu cum functioenaza o masina, sau ce face un ambreaj.Asta pentru ca omul are o din ce in ce mai proasta cultura auto si cunostinte tehnice.Sunt sigur ca si posesorii de smart cred ca au tractiune fata si 4 cilindrii cel putin.
    4 1
  • @mowgli
    Ai dreptate mowgli. Cred ca multi nici nu stiu cum arata un pui viu si care e diferenta dintre o gaina si un cocos. :)) Asa si cu masinile.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru