Studiu: 86% dintre masini vor fi electrice in 2030

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 21.07.2009
Peste doua decenii am putea trai intr-o lume inconjurata de masini electrice. Un studiu american sustine ca pana in anul 2030 aceste masini se vor imprastia in toata lumea.

Esential

86% dintre masinile lumii vor fi electrice in 2030. Aceasta este prognoza studiului realizat de Universitatea Berkeley.

Unul dintre ultimele studii realizate de Universitatea californiana Berkeley anunta ca circa 86% dintre masinile care ruleaza pe strazi vor fi electrice in anul 2030. Aceasta cifra este insa conditionata de aparitia unor centre de incarcare/schimbare a bateriilor dezvoltate la nivel global pana in acel moment.

Conform cercetatorilor americani, aparitia respectivelor centre nu va rezolva doar problema practica a "alimentarii" in sine, ci si problema psihica pe care o au soferii de astazi referitoare la autonomia redusa a modelelor de acest tip.

"Familiile vor putea sa plece in vacanta si sa mearga cu masina lor electrica pe plaja. Daca pleci la munca si uiti sa alimentezi masina, toate grijile tale dispar deoarece ai la dispozitie un centru de schimbare a bateriilor", sustin cercetatorii.

via | Allcarselectric

Taguri: electrice

Comentarii (14)

  • NeoGalaxy
    Studii aberante!
    Aceleasi studii arata si ca masinile GM se vor vinde ca painea pana in anul 6500. Aceasi studii arata si ca americanii sunt cei mai destepti de pe planeta desi realitatea este cu totul alta. Poate... ar fii bine sa nu mai facem sau sa investim bani in astfel de studii pentru ca pana in 2030 se pot intampla foarte multe. Eu nu as garanta un studiu nici pana in 2010 dar mitem pana in 2030... Daca eram Dumnezeu imi dadeam cu parerea dar asa... sunt doar o simpla fiinta umana, prefer sa astept sa vad cu ochii mei viitorul :) Sigur o sa fie foarte diferit si de ceea ce ne imaginam si de ceea ce vedem in filme sau auzim din diferite studii. Viitor este un vis care s-ar putea indeplinii sau nu, dar depinde numai de noi sa fim acolo si sa luptam pentru el. Studiile nu ne pot ajuta si nici nu ne pot arata calea care se merita urmata!
    3 3
  • Ai dreptate NeoGalaxy
    Ai vazut filmu 2001-Odiseea spatiala?Film facut prin anii 70 daca nu ma insel. Peste 30 ani 86% masini electrice?Si eu vreau sa vad cu ochii mei :))
    3 1
  • magarul biped
    @NeoGalaxy
    esti pe langa draga colega. Americanii se ghideaza dupa studiile astea mai mult ca oricine. Posibil ca japonezii sa tina pasu' cu "mancatu pe paine" a unor astfel de studii. De aici rezulta planificare. Este modalitatea de a evolua de a incerca prezicerea viitorului apropiat. Aceste studii pe langa faptul ca permit companiilor, guvernelor sa isi administreze corect resursele la nivel micro ne fac pe noi, indivizii, diferiti de regnul animal care are ca motto: nu am trecut, nu am viitor, nu am decat PREZENT. Asa ca e optiunea ta in care parte de regasesti....
    1 2
  • Crysty
    Viitor
    Sunt sigur ca nu va fi asa!

    Peste numai 20 de ani sa fie un procentaj asa de mare ? Niciodata daca vor sa atinga acel procentaj de apox 90%, DEJA acum in 2009, 5-10% cel putin din masini trebuie sa fie electrice!
    3 0
  • Viitor..
    aici e exagerat,doar sa se termine petrolul deodata si toata lumea sa treaca la masini electrice,ca altfel nu vad cum,daca ziceau ca in 2050 mai credeam ceva dar asa nu
    1 0
  • acelasi magar
    cash la gura...mare
    Cred ca nu aveti notiunea timpului si nici n-aveti idee pe ce lume va duceti viata. Cred ca acum 20 de ani nici nu erati nascuti. Daca da, sa-mi ziceti cum era acum 20 de ani, adica in IULIE 1989. Cati dintre noi auzisera in IULIE 1989 de calculator, internet, mobil, SUV, 100CP/litru, celule stem, etc..... Cate din cele enumerate existau pe vremea aia?
    3 0
  • Ionutz
    te-am reclamat magare!
    Te-am reclamat, bai ! Pai ce, asa se vorbeste, cu "..."?!
    Nesimtitule!

    In alta ordine de idei, n-ai deloc dreptate. Pai asa e, acum 20 de ani nu existau nici telefoane mobile, nici internet, nici camere digitale pentru toata lumea, nici SUV-uri, nici banci de celule stem. Dar peste 20 de ani n-or sa fie deloc 86% masini electrice. Asteapta pana atunci si-o sa vezi, daca nu ma crezi, prostule!
    0 0
  • magarul din ceata
    @Ionutz
    Ti-ai luat pastilutzele astazi?

    Atunci citeste in continuare: nu am dreptate, dar "pai asa e" chiar daca "n-or sa fie DELOC 86% masini electrice"? Dar daca or sa fie DELOC 86,01% masini electrice am sa am dreptate si n-are sa fie, asa e?

    esti frate cu brunetul?
    0 0
  • Ionutz
    Magare, tu esti baiat bun
    Nu pot sa nu apreciez modestia cu care recunosti ca esti magar. Pacat de tine ca te irosesti pe forumuri. La munca campului ai da rezultate mai bune decat la prognoze futuristice.

    nu sunt frate cu brunetul. Dar nici cu toti magarii.
    Succes la pascut!

    PS: Studiul spune ca aceasta cifra este conditionata de aparitia unor centre de incarcare a bateriilor. Si articolul nu precizeaza pentru ce tara sau continent s-a facut studiul. In primul rand aceasta cifra este conditionata mai ales de legislatie si de cum vor evolua performantele motoarelor electrice (care se stie ca in prezent sunt mult inferioare celor pe combustibil fosil).
    0 0
  • magarul care cedeaza
    ...primul
    Sa fiu eu cal de rasa da' ultimul ionutz nu e cel care a postat initial. Commentul este mult prea inteligent. Sa zicem. So, ori era un moment de ratacire ori isi facuse efectul secarica de la ora 6 dimineata.

    In alta oridine de idei, ionutz 2, fiind un studiu american si presupunand existenta unui becgraund (ca sa citez pe cineva din zona), acest studiu ar face referire in 99,999% la piata americana. Considerand backgroundul legislatia nu tine de magar" si/sau ionutz ci doar de situatia la momentul PREZENT adicatelea inclusiv de legislatia actuala.

    Ma voi intoarce la camp, dar daca mi te vad in zona fereste-te, te-ai putea trezi cu copita in mecla, nu de alta dar nu sufar orasenii care au mai putina minte decat o gaina...fara cap.
    0 0
  • Ionutz
    e buna iarba?
    Se pare ca nu esti cal de rasa, pentru ca inca mai visezi sa-ti rezolvi problemele cu copita in mecla. Esti doar un magar care cedeaza sub lipsa de argumente.

    "ultimul ionutz nu e cel care a postat initial. Commentul este mult prea inteligent." Probabil nivelul tau de cultura nu poate sa faca fata realitatii. Nu exista mai multi Ionutz(i) decat in imaginatia ta care incearca sa compenseze deficitul de inteligenta. Eu sunt unul si acelasi.

    Salutarile de rigoare! (tie si familiei care-i uraste pe oraseni)
    0 0
  • magarul urat
    catre UNICUL
    Intodeauna desteptul cedeaza primul indiferent de motiv. PUNCT
    0 0
  • Pace, pace, intre doua dobitoace.

    Studiul asta uita ceva: cata poluare va exista datorita productiei masive a bateriilor? Sau cate centrale electrice vor trebui construite, in marea lor majoritate poluante (de metode "verzi" de obtinere a energiei nici nu poate fir vorba, un panou solar abia poate aprinde un bec, daramite sa-ti incarce si masina)?
    Mare smecherie treaba asta cu masinile electrice, practic nu mai platim petrolul la pompa, ci indirect prin curentul electric consumat. Si dormim linistiti, cu gandul ca suntem mai ecologici...NOT!
    De adevarata alternativa la petrol cand auzim?
    0 0
  • magarul de desert
    vezi ca europenii au pus de un concern ce vrea sa scoata curent din energie solara. Centralele vor fi amplasate in tarile Africii. Posibil cele mai nordice. Usor usor se gasesc alternative. Totul tine de vointa politica. Ca banii sunt ......, scuzti multi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru