STUDIU: Testosteronul ii face pe barbati sa cumpere masini rapide

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.10.2009
Un studiu efectuat de departamentul de marketing al unei universitati din Canada a relevat faptul ca barbatii cumpara masini sport din cauza faptului ca acestea ridica temporar nivelul testosteronului si ii fac sa se simta mai atragatori.

Un studiu efectuat de catre Universitatea de Afaceri John Molson de la Universitatea canadiana Concordia a relevat faptul ca barbatii sunt atrasi de automobilele rapide datorita testosteronului. Desi atractia pentru masini puternice a barbatilor era deja evidenta, se pare ca o persoana care conduce un model sport inregistreaza o crestere temporara a nivelului testosteronului, care aduce de la sine un sentiment pozitiv.

Cercetatorii au adunat 39 de voluntari de sex masculin, care au fost lasati sa conduca doua modele, pe doua sosele diferite. Una dintre sosele era un drum gol in pustietate, iar cealalta era o sosea aglomerata, unde puteau fi vazuti de catre persoane de sex opus. Unul dintre modelele de test era un Porsche 911 Carrera Cabrio, pe cand celalalt era un Toyota Camry in varsta de 16 ani. Dupa o ora de la parcurgerea fiecarui traseu cu fiecare masina, cercetatorii au prelevat proble de saliva de la voluntari. Nivelul de testosteron a ramas ridicat la subiectii care au condus modelul Porsche, indiferent de situatie, pe cand a ramas neschimbat fata de normal in momentul in care s-au urcat la volanul unui Toyota Camry.

Modelele sport au fost declarate de catre profesorul de marketing Gad Saad ca fiind echivalentul uman al penelor de paun.

Comportamentul barbatilor cu privire la automobilele sport este similar cu cel al animalelor in natura, care fac orice pentru a atrage atentia sexului opus. Astfel, barbatii cumpara masini scumpe pentru a atrage atentia sexului opus si pentru a isi prezenta situatia materiala favorabila. Studiul a relevat si faptul ca posesia si conducerea, chiar si pentru perioade lungi de timp, a unei masini sport nu are niciun efect asupra libidoului unui barbat, desi aceasta creste nivelul de testosteron pentru perioade scurte de timp.

Via | CBCNews

Taguri: Porsche, studiu

Comentarii (3)

  • prudentul
    eheee...
    Frate, ce "studii de marketing" se fac prin alte ţări. Oare ce trebuie să fac să fiu şi eu "voluntar" pe un Porsche? Promit că le dau şi probă de scuipici, şi de pipi dacă vor, şi alte probe lichide sau mai solide. Îi las să mă şi măsoare, să mă cântărească, să mă gâdile...
    5 0
  • Claudiu
    BREAKING NEWS !
    Harley-Davidson a anuntat ca va inchide marca Buell si va vinde constructorul italian de motociclete MV Agusta ( ce detine si marca Cagiva ) . Pretul cerut pe MV Agusta este de 70 milioane euro si tinand cont cat de mult isi doreste Ferdinand Piech un constructor de motociclete, cred ca grupul VW va fi noul proprietar al MV Agusta .
    5 0
  • Testosteronul te mai face sa impingi si ceva cald !! Haha!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru