SUA adopta norme severe pentru consum

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.06.2007
Senatorii americani au aprobat joi noile norme de reglementare a consumului de carburant.

Dupa ce acum cateva saptamani va povesteam despre presiunile exercitate de constructorii de automobile asupra membrilor senatului american pentru votarea unor norme de poluare mai blande, revenim acum cu mai multe amanunte.

Se pare ca senatul american a aprobat, joi, un proiect de lege vizand reducerea consumului de carburant cu 40% in urmatorii zece ani. Astfel pana in 2020 toti producatorii auto americani vor fi nevoiti sa se supuna noilor reglementari si norme de consum: 6.5 litri/100 km pentru autoturisme si 7.8 litri/100 km pentru camionete.

Aceasta lege este una dintre cela mai importante acte legislative votate de Senatul SUA pe acesta tema. Prin votarea sa se urmareste reducerea semnificativa a poluarii si scaderea dependentei americane de petrolul din Orientul Mijlociu. Potrivit senatorilor care au sustinut textul legii, acest proiect duce la o economie 2-2,5 milioane de barili pe zi, permitand reducerea cu 18% a emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera.

Statele Unite sunt responsabile de 25% dintre emisiile gazelor cu efect de sera la nivel mondial, dar nu vor sa se conformeze protocolului de la Kyoto.

Presedintele George W. Bush sustine ca semnarea acestui tratat international ar pune in pericol industria tarii sale. http://www.automarket.ro/stiri/norme-severe-pentru-consum-in-sua-3643.html

Comentarii (10)

  • Europa vs. SUA
    Am fost in SUA luna trecuta si stiu de la cei de acolo: masinilie lor consuma cam 8 la 100 km pe autostrada (ei calculeaza 1 galon (3.9 litri) ptr. 30 mile (48 km)). Dar ptr. o camioneta Ford (cam 2500cc) noua o cunostinta a platit numai 14.000 dolari - avea ca dotari doar A/C.
    E bine ca o mai lasa si ei mai moale cu poluarea!!!
    0 0
  • ..
    lasa ca mai bine murim ca sa salvam economia.
    ar trebui sa urmeze exemplul european, masini mai rapide si mai bune care indeplinesc si norme de poluare.

    pai la o masina euro 4 respiri la teava de esapament.
    0 0
  • poluare
    Era si cazul....
    0 0
  • octavian
    POLUARE !!!
    Este normal dupa ce au poluat aproape 60 de ani un sfert din planeta !!! Asa se vede ca nu ai tehnilogie !!! Consum mare este egal cu tehnologie slaba si ieftina !!!
    0 0
  • AndreiRN
    "pai la o masina euro 4 respiri la teava de esapament."
    Sa incerci tu asta si sa ne povestesti cum a fost.
    "Este normal dupa ce au poluat aproape 60 de ani un sfert din planeta !!! Asa se vede ca nu ai tehnilogie"
    Techni....ce??
    In ani '70 cand s-au introdus normele de oloare la masini in California Europa inca nu avea habar de asa ceva. Cand sa interzis benzina cu plumb acum 15 ani in SUA in Europa inca sa mai folosit mult timp. 90% din technologia antipoluare este de provenienta americana. Asa ca mai puneti capul la invatat ca este drum luuuung pana masinile europene ajung la nivel american de fiabilitate.
    0 0
  • ;)
    techno... cum ?
    0 0
  • intrebare ptr Ro!
    ce camioneta consuma 30 mpg ?
    ultimul pickup truck ford ce l-am condus consuma 25 l/100km
    0 0
  • AndreiRN
    Camionete
    Camionetele nu sunt considerate masini(autoturisme) ci vehicole de munca.
    0 0
  • mertanov
    masini americane fiabile? ce gluma.
    0 0
  • Aquagen
    Poluare
    Nu numai americanii au poluat, si europenii, sa amintim numai de Trabant, Wartburg Moskvich, Lada si alte gunoaie......care mai circula si azi sa nu vorbim si de radiatiile de la centrala atomica, mancarea plina de chimicale....etc.........America e departe, si visul american e si mai departe de noi...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru