SUA: Recall pentru VW Tiguan si Passat

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 12.06.2008
Din cauza unei probleme de functionare a motorului, 4.000 unitati Volkwagen Tiguan si Passat sunt rechemate in service.

Esential

4.000 unitati Volkswagen Tiguan, Passat si Passat Wagon fac obiectul unui recall in SUA.

Volkswagen recheama in service 4.000 de unitati Tiguan, Passat si Passat Wagon vandute pe teritoriul SUA din cauza unei probleme la motor. Proprietarii SUV-ului compact Volkswagen au reclamat deja faptul ca motorul noului Tiguan isi creste singur si neasteptat de mult turatia atunci cand se cupleaza compresorul aerului conditionat.

Autoritatile locale, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), au anuntat dealerii Volkswagen ca trebuie sa sisteze vanzarile si inchirierile autvehiculelor vizate. Comercializarea masinilor care se incadreaza in categoria celor care fac obiectului recall-ului va fi oprita din motive de siguranta pana la finalizarea remedierilor.

Cauza acestei probleme provine de la modulul electronic de control al motorului, care printr-o functionare incorecta mareste numarul rotatiilor pe minut al motorului in momentul in care sistemul de aer conditionat intra in operare. Datorita acestei probleme, NTHSA a recomandat posesorilor sa nu utlizeze aerul conditionat la automobilele afectate pana cand nu vor fi facute verificarile si reparatiile necesare la unul dintre dealerii Volkswagen.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • astea nu iau foc ca alea vechi? inseamna ca au mai progresat... bv vw!!!!!!
    0 0
  • vedeti si la vw
    si la casee mai marii se intampla problme cu masinile nu numai la logan asa caaaa bauu
    0 0
  • Este ceva normal pt VW
    0 0
  • clarkson
    VW
    Stiu caz concret cand la Golf 5 luat nou nout, avea 500 km, s-a dus proprietarul in garaj sa-l arate unei cunostinte, i-a dat cheie si a explodat motorul, i s-a indoit capota. A fost trimis in Germania pt. reparatii, n-au vrut sa i-l schimbe. Si unui Touareg la 100 kmh i s-a luat curentul, absolut tot, cu greu a putut fi oprit inainte sa se intample o nenorocire. Solutia: trimis in DE la reparat. Nu zic ca toate VW-urile sunt proaste, doar ca cele facute pentru RO sunt facute prost si mai scumpe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru