Subaru a prezentat conceptul Hybrid Tourer inainte de debutul de la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.09.2009
Subaru a dezvaluit primele informatii si fotografii despre primul sau hibrid, un model echipat cu un propulsor boxer diesel si doua motoare electrice. Acest model va debuta la Salonul Auto de la Tokyo.

Japonezii de la Subaru a prezentat primele imagini si informatii ale conceptului Hybrid Tourer inainte de debutul acestuia de la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul este echipat cu un propulsor boxer diesel de 2.0 litri si doua motoare electrice. Bineinteles, cei de la Subaru au echipat acest model cu sistemul de tractiune integrala Symmetrical All-Wheel Drive, iar fiecare motor electric angreneaza rotile de la una din punti.

Motoarele electice sunt alimentate de o baterie Litiu-Ion extrem de performanta, iar motorul diesel este principalul responsabil de propulsia acestui model. Unitatea de 2.0 litri beneficiaza de tehnologia injectiei directe si utilizeaza toate cunostintele acumulate de Subaru in materie de motoare boxer. Motorul electric propulseaza integral modelul Hybrid Tourer la viteze reduse, iar motorul cu combustie interna actioneaza in momentul in care este nevoie de o viteza mai mare sau de o acceleratie mai puternica.

Puntea fata este echipata cu un motor electric de 13 CP, care este folosit atat ca un generator electric, cat si ca un asistent pentru urcarea pantelor.

Puntea spate beneficiaza de un motor electric de 27 CP, care propulseaza modelul la viteze reduse. Impreuna, cele doua motoare formeaza primul sistem hibrid de la Subaru.

Oficialii companiei japoneze nu au anuntat daca vor crea un model de productie bazat pe conceptul Hybrid Tourer, dar este putin probabil sa vedem usi "fluture" pe o berlina in perioada imediat urmatoare. Pe langa tehnologia hibrida si design-ul avantgardist, modelul beneficiaa si de un sistem intitulat EyeSight +, care utilizeaza o serie de camere stereo pentru a detecta eventualele obstacole pe care nu le vede soferul si pentru a-l sfatui pe acesta cu privire la evitarea lor.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • just subaru
    imi place aceasta marca subaru si mi-as cumpara un model al acestei marci si chiar si noul legacy care nu imi place la exterior dar l-as cumpara pentru ca este un subaru clar.
    4 0
  • bravo
    Subaru :)
    daca la nemti a fost un salon slab din multe puncte de vedere, la TOKYO vom avea ce vedea.
    abia astept alte noutati !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru