Subaru BRZ a ajuns la Los Angeles în versiunea prototip

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.11.2011
Subaru BRZ STI a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles. Japonezii au prezentat primele imagini ale modelului în versiunea prototip.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Subaru BRZ STI Concept
Lungime (mm) 4.230
Latime (mm) 1.800
Inaltime (mm) 1.280
Capacitate (cc) 1.994

Subaru BRZ este unul dintre modelele mult aşteptate ale Salonului Auto de la Los Angeles. Primele imagini ale modelului, alături de informaţiile tehnice aferente, au fost publicate pe internet înainte de prezentarea oficială. După cum ştiţi, vorbim de un model realizat în parteneriat Subaru-Toyota. Partea mecanică a fost asigurată de Subaru, incluzând aici motorizarea, iar cei de la Toyota au venit cu o serie de optimizări, cum ar fi sistemul de injecţie directă. Fiecare marcă şi-a personalizat versiunea proprie a coupe-ului cu tracţiune spate, dar ambele au păstrat arhitectura boxer, cilindreea, transmisiile şi formatul suspensiei.

După cum era de aşteptat, există o asemănare puternică între BRZ şi FT-86. Cei de la Subaru s-au ţinut de cuvânt şi i-au acordat versiunii proprii un aspect mult mai sportiv, prin prisma kit-ului estetic. Prototipul este prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles cu jante de aliaj de 18 inch şi vopsit în nuanţa WR Blue Pearl II.

Suspensia a fost optimizată de cei de la STI, iar sistemul de frânare este realizat de Brembo. Pentru reducerea masei totale, modelul prezină un plafon din fibră de carbon şi manevrabilitatea este îmbunătăţită graţie caroseriei rigide şi uşoare, cu un centru de greutate redus şi un echilibru impresionant.

Denumirea BRZ provine de la alăturarea termenilor "Boxer", "Rear-wheel drive" şi "Zenith". Modelul ar putea fi denumit STI în versiunea de serie, spun unele voci, în timp ce alte zvonuri anunţă o versiune de performanţă a acestui model, echipată cu o versiune turbo a motorului boxer de 2.0 litri. La fel ca omologul său de la Toyota, modelul va fi oferit fie în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, fie în compania unei automate cu şase trepte.

Via | Carscoop

Comentarii (6)

  • subaru the best
    foarte frumoasa si extraordinara dpdv tehnic. bravo subaru
    8 4
  • e foarte frumoasa, dar daca nu scot un model turbo nu au facut nimic.
    6 0
  • marius
    lfa?
    Mi se pare mie sau seamana putin cu Lexus LFA ?
    4 0
  • zarnesteanu
    Am o nedumerire
    brz

    Vine de la:

    branza
    barza
    barzaune
    barzoi?

    Un tip cu buze groase, privirea fixa si maini ciotoroase e foarte interesat de "masina" si vreau sa-l ajut sa-i gaseasca un nume de alint.

    Multumesc.
    2 2
  • racing gogu
    da dar daca ar scoate un motor puternic cam de 300- 400 de cai motor v6 ori motor de 3litri - 4 litri ar fi frumos
    1 0
  • ba da mare lucru numai ca fata e diferita da un motor de4 300 de km nu baga ! :(
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru