Subaru confirmă versiunea turbo pentru coupe-ul BRZ

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.12.2011
Un oficial al constructorului japonez a recunoscut că divizia de dezvoltare are în plan o versiune mai potentă a motorului boxer de 2.0 litri, gata să debuteze pe coupe-ul BRZ.

Zvonurile privind o versiune mai potentă a proaspătului Subaru BRZ au fost confirmate de un oficial al constructorului japonez. Acesta a dezvăluit faptul că membrii conducerii plănuiesc să aducă pe piaţă, în viitorul apropiat, o versiune supraalimentată a unităţii boxer de 2.0 litri, regăsită pe BRZ şi pe Toyota FT86.

Cea mai puternică declinare va folosi aceeaşi arhitectură a blocului motor şi aceeaşi injecţie directă dezvoltată alături de Toyota. Cu toate acestea, ea va fi mai compactă decât generaţia mai veche a aceluiaşi motor, regăsită pe Forester. Unităţile boxer vor fi produse alături de alte propulsoare Subaru la uzina Oizumi, parte integrantă a platformei de asamblare Gumma Main Plant, locul unde se nasc şi coupe-urile BRZ şi FT86.

Deşi nu a oferit informaţii despre performanţele viitoarei versiuni turbo a motorului de 2.0 litri, Subaru nu se va opri doar la BRZ. Propulsorul va fi transplantat mai apoi întregii game, urmând să-l vedem chiar şi pe versiunea de performanţă Impreza WRX. 

via | motortrend

Comentarii (1)

  • STI
    frumos insa astept cu nerabdar noul impreza STI cu tractiune integrala in spiritul Subaru
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru