Subaru va lansa versiunea automata a lui Impreza WRX STI

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.02.2009
Subaru va lansa o versiune a lui Impreza WRX STI echipata cu o transmisie automata si numeroase imbunatatiri.

Subaru a anuntat ca va lansa versiunea A-Line a lui Impreza WRX STI, echipata cu un motor Boxer turbo de 2.5 litri, care dezvolta 300 CP si cu o cutie automata cu cinci trepte. Aceasta versiune este gandita sa atraga clientii distinsi care nu au fost pana acum interesati in mod deosebit de marca japoneza.

Modelul beneficiaza de o transmisie automata cu cinci trepte, denumita SPORTSHIFT, care este cuplata la un tren de rulare AWD echipat cu un sistem VTD de distributie variabila a cuplului motor. Pe langa aceste sisteme, transmisia va mari usor turatia motorului atunci cand schimba intr-o treapta inferioara pentru a face schimbarea cat mai lina, iar viteza de schimbare a treptelor poate fi reglata prin alegerea intre trei setari disponibile. Subaru Impreza WRX STI A-Line este echipat cu un motor boxer turbo de 2.5 litri care dezvolta 300 CP si un cuplu motor de 350 Nm.

Propulsorul boxer al lui Subaru Impreza WRX STI este supraalimentat cu o singura turbina care il ajuta sa dezvolte o curba de cuplu lina din portiunea medie pana in portiunea superioara a gamei de turatii. Acest model pune accentul pe confort, motiv pentru care Subaru a echipat Impreza WRX STI A-Line cu scaune reglabile electric pe opt directii, care pot fi imbracate optional in piele, iar tapiteria poate avea accente argintii.

Exteriorul beneficiaza de o noua culoare disponibila, denumita “Satin White Pearl”.

Via | Subaru

Comentarii (3)

  • distinsi???
    LOL clinetii "dinstinsi" nu o sa cumpere o masina brutala, spartana cu materiale la interior deloc demne de oameni "distinsi". Impreza WRX STI nu are cum sa fie o masina pentru oameni distinsi. Poate pentru americani puturosi... asa da. In plus... un WRX STI automat? se duce tot fun-ul. Dar Toyota stie sa distruga o marca cu traditie excelent. SUbaru insemna Traciune integrala simetrica, motoare boxer puternice si manevrabilitate excelenta.... deja se gandesc sa scoata un coupe cu tractiune spate, motor Toyota, deci adio boxer... se duce naibii si ultima marca pur sange accesibila oamenilor normali.
    0 0
  • Distinsi...
    ...poate doar de radare sau cronometru in cazul celor care ajung pe vreo pista.

    Oamenii blagosloviti cu "distinctie" apreciaza stilul (masina asta nu are deloc), polivalenta, calitatea interioarelor, insonorizarea.

    E adevarat ca te distingi in traficul normal cu o masina gata de raliu dar sigur nu vei ave ceea ce se cheama"distinctie".

    Automata nu da distinctie ci poate timpi de schimbare radizi si daca e vreun a de tip "dual clutch" continuitatea livrarii puterii.

    Cand Porsche a cercetat asta pentru masinile de curse cu zeci de ani in urma nu a facut-o pentru distrinctie. Cand Nissan GT-R a primit o cutie din aceasta nu a fost pentru confort sauleneasoferului ci pentru sporirea placerii pilotajului. Vi se pare ca masinile de Formula 1 au cutii manuale?

    In continuare respect o sportiva pur-sange acum si cu o cutie automatizata pentru placerea pilotajului. Sunt convins ca nu voi vede vreo doamna "distinsa" smucind/smucita prin oras (de) cei 300 de cai de la un semafor la altul...
    0 0
  • dupa ce ca au inlocuit genialul 2.0 cu mizeria asta de 2.5 care bubuie la orice incercare de tuning mai radicala, au trantit si o paragladina de cutie automata in 5 trepte...
    eu am o intrebare pt cei de la subaru: de ce au in intentie bataia de joc fata de clientii din afara Japoniei? doar confratii vostri meriata ce-i mai bun, in rest considerati ca suntem prea prosti pt a merita ceva bun?
    eu, unul, va doresc sa va pierdeti cat mai multi clienti de Sti, pe mine unul cu siguranta m-ati pierdut!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru