Supercar alimentat cu hidrogen produs in mers

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 05.06.2008
O companie americana a dezvoltat un supercar care functioneaza cu hidrogen obtinut din apa chiar la bordul masinii.

Esential

5.8 litri/100 km este consumul de benzina preconizat pentru supercarul Scorpion.

Un producator auto american din Texas, Ronn Motor Company, a dezvoltat un supercar care utilizeaza hidrogenul pentru alimentarea sistemului de propulsie. Modelul se numeste Scorpion si, precum BMW Hydrogen7, este propulsat de un motor cu combustie interna traditional a carui alimentare a fost modificata pentru a functiona cu un amestec benzina-hidrogen.

Scorpion este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri de provenienta Honda cu sistemul de injectie modificat si o transmisie manuala cu sase trepte. Fata de modelul BMW care functioneaza cu hidrogen, supercarul american nu stocheaza la bordul masinii hidrogenul, ci are instalat un sistem care poate obtine particulele de hidrogen prin electroliza apei. Sistemul a fost dezvoltat impreuna cu compania Hydrorunner si preia curent de la sistemul electric al automobilului.

Bineinteles, scopul implementarii acestui sistem este de a reduce nivelul de poluare. In acest mod, emisiile de CO2 si oxizi de azot vor fi considerabil reduse, consumul de benzina ajungand la mai putin de 5.8 litri/100 km.

De asemenea, nefiind nevoit sa alimenteze cu hidrogen, Scorpion va reduce si costul combustibilului necesar pentru propulsie ca urmare a extragerii hidrogenului din moleculele de apa.

Via | Motor Authority

Comentarii (15)

 • AndreiRN
  HHO
  Acest sistem se vinde de catva timp pt cei ce doresc sa modifice propriile vehicule si sa economiseasca.
  Teoretic sune excelent si lucrez la un sistem pt masinile mele ca sa vad si partea reala.

  Water Car Run on WATER+Fuel_ Hydrogen Save Gas=FREE ENERGY!.htm
  1 0
 • flameburn
  apa
  Sistemul pare a fi promitator, avand in vedere datele furnizate: motor V6 - 3,5l cu un consum de 5,6l/100km; pentru motorizarile europene care nu prea depasesc 2,4l, consumul ar trebuii sa fie sub 4,5l/100km.
  0 0
 • george
  1 APRILIE A FOST ACU` 2 LUNI...
  Nu e vina redactorului Automarket, articolul a fost preluat din alta parte...Dar cel care l-a conceput a omis o gramada de chestii foarte importante.
  In primul rand, chiar si apa folosita pentru obtinerea hidrogenului nu e din aia din baltoaca, nici macar de la chiuveta. Trebuie sa fie demineralizata ceea ce inseamna ca ar trebui sa o iei de la o statie speciala. Si chiar daca hidrogenul e folosit cam ca un aditiv si nu precum combustibil principal, tot iti trebuie o cantitate de apa considerabila pentru ca un litru de H se obtine din cca 7 litri de apa...
  Apoi, electroliza e un proces consumator de energie...motiv pentru care apare un cerc vicios: va trebui sa consume mai mult combustibil fosil ca sa accelereze productia de H. Ca sa nu mai spun ca electroliza in vederea transformarii energiei electrice in H e un procedeu foarte complex. Electroliza inversa H->energie electrica e mai simpla decat prima dar tot foarte complexa...
  Un alt aspect extrem de important: nu se pomeneste nimic de pretul masinii si costurile de utilizare...chiar daca e in faza de pionierat, ar trebui sa existe niste estimari...pentru ca suna frumos 100 de km cu 6 litri de benzina dar pe tine te costa masina 200.000 de dolari si trebuie servisata la fiecare 2 saptamani pe cate o caciula de bani...
  Oarecum off-topic: ce coincidenta nefericita ca firma producatoare sa fie din Texas...
  2 1
 • AndreiRN
  Hmmmm
  1. apa folosita ......... Trebuie sa fie demineralizata
  1. Se vinde apa distilata la cam orice magazin cu $1 gall.
  2. ca un litru de H se obtine din cca 7 litri de apa...
  2. Aici cred ca glumesti sau te referi la hidrogen lichid nu gazos.
  3. electroliza e un proces consumator de energie...
  3. Energie electrica care este surplus. Oricum masina nu merge cu H2 ci arderea benzinei este mult mai eficienta daca exte H2 si O2 in surplus. De aici apare eficienta.
  4. trebuie servisata la fiecare 2 saptamani pe cate o caciula de bani...
  4. In Texas nu se poarta caciuli ca la tine in sat.
  2 1
 • Asa-i romanul, se pricepe la toate dar nu pune mana sa faca ceva.
  La vorba de abureala nu ne intrece nimeni.
  1 0
 • Energie
  George are perfecta dreptate in tot ce spune, dar cand esti crescut langa porc la bloc, e mai greu sa intelegi.
  0 1
 • Freeware
  pentru AndreiRN
  doar o vorba: apa demineralizata poti sa o obtii si tu, acasa, prin simplul proces de distilare. O fierbi si apoi o condensezi la loc.
  Apoi .. procesul de electroliza este extrem de simplu si o sa-l faci si tu la fizica, atunci cand o sa ajungi in clasa a 7-a.
  In pls .. motorul care functioneaza cu apa exista din al doilea razboi mondial, pentru cunostintele domniilor voastre , generale de altfel, iunsa nu se fabrica pe scara larga pentru a nu "deranja" OPEC-ul ( daca stiti ce-i ala ).
  Asadar .. cu criza actuala a petrolului, nici nu ma mir ca mai apar "zvancniri" de acest gen.
  2 0
 • romanu'
  iarasi gunoiul de AndreiRN
  baiete, nush cum e la tine in america, dar la noi nu mai zboara porcii
  2 0
 • i-au rupt pe bmw
  se incep realizari mai serioase in folosirea hodrogenului ca combustibil
  1 0
 • AndreiRN
  Apa
  Da, apa distilata se poate obtine si acasa dar la pretul din magazin nu merita efortul.
  In aceasta apa se adauga .... praf de copt pt o mai buna electroliza.
  Eram inca in liceu cand am produs hidrogen si l-am explodat in cutia de conserve.
  1 1
 • audist
  doamne americanii astia romanasi
  Suna interesanta solutia adoptata de ei. Pacat ca se gasesc romanasii nostri naturalizati la NASA ca sa isi dea cu parearea. Mie imi plac caciulile de la mine din sat. ;))
  1 0
 • AndreiRN
  Frustrarea
  Frustrarea incapabililor de la sate se oglindeste din plin.
  0 1
 • hidrogen
  STIE CAREVA CE MATERIALE SE FOLOSESC LA PILE
  0 0
 • Marius
  supercar pe hidrogen
  Asa se poate sa fie ca si Dacia Logan "poate" cu Hidrogen on-bord

  Astfel de tuning este accesibil si in Romania de anul acesta!
  4 0
 • moartea_kyn
  HHO
  Eu am facut o proba si am folosit un generator de curent pe benzina , pe care dupa ce pornesc pe benzina trec pe hidrogen produce ce consuma si nu numai lucrez acum la un sistem de inertie si grvitatie sa fac incalzirea in casa e in forma de euliana si are lichid in elice functioneaza si cind bate vintu.
  Altul am facut la pontiac firebird instalatia de hidrogen cu tuburi de inox pe care o tin sub presiune si o distribui prin sistemul de gpl ,aveam un consum de benzina 15 litri la suta de km dar acum am 6 la suta de km nui greu de facut ori cine isi poate face o instalatie , cine stie din citi Romani au facut si cite tari scot la vinzare ideile noastre.
  7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru