SUV-ul Lamborghini a fost confirmat oficial

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.02.2012
O sursă din cadrul Audi a confirmat pentru cei de la AutomotiveNews faptul că informaţiile legate de viitorul SUV de la Lamborghini sunt corecte.

Debutul unui SUV de la Lamborghini a fost confirmat de un oficial Audi în cadrul unui interviu acordat celor de la AutomotiveNews. Acesta a declarat că "supoziţiile prezentate de presă sunt, în mare parte, corecte". Încă de la primele veşti despre noul SUV, cei de la Lamborghini au adoptat o poziţie neutră, evitând să confirme sau să infirme existenţa unui asemenea model. Primele informaţii sugerau debutul unui concept la Salonul Auto de la Beijing, iar fanii Lamborghini îl vor putea admira pe viu la Salonul Auto de la Geneva.

Motorizarea noului SUV va fi realizată integral de cei de la Lamborghini, care s-au angajat să nu folosească turbine până în 2020. Acest lucru înseamnă că putem să ne aşteptăm la V10-le lui Gallardo. Cea mai puternică iterare a acestui motor dezvoltă 570 CP şi este oferită într-o versiune cu tracţiune integrală. Ulterior, italienii ar putea oferi şi o versiune hibridă a acestui model, aşteptată să ofere circa 700 CP alături de motoarele electrice.

LM002, primul SUV al mărcii, a fost produs de Lamborghini între 1986 şi 1993, porecla acestui model fiind "Rambo Lambo".

Off-roaderul semăna din punctul de vedere al concepţiei cu modelele pe care le-a promovat ulterior marca americană Hummer, designul fiind unul masiv, angular, complet diferit faţă de ceea ce prezenta Lamborghini la acea vreme. Asemănările cu modelele Hummer continuă, LM002 fiind un model proiectat în prima fază pentru uz militar. Modelul de teren dispunea de întreaga paletă de elemente de lux ale vremii, avea un rezervor de 290 de litri şi cântărea 2700 de kilograme.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru