Suzuki sarbatoreste 40 de milioane de vehicule 4x4

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Suzuki celebreaza zilele acestea un numar record de vehicule produse: 40 de milioane de exemplare din 1955 si pana in prezent.

Unul dintre temerarii modelelor cu tractiune integrala destinate terenului accidentat si nu numai, Suzuki are mari motive de bucurie zilele acestea: un nou rezultat confirma experienta japonezilor pe acest segment.

Intr-un comunicat oficial publicat astazi, Suzuki anunta ca a atins o cifra record de vehicule produse. Din 1955 si pana in prezent constructorul din Tara Soarelui Rasare a reusit sa produca 40 de milioane de vehicule cu tractiune integrala, o performanta greu de egalat si de depasit.

Primul model 4x4 produs de Suzuki a luat nastere in 1955 si a fost exportat pe pietele externe patru ani mai tarziu. Vehiculele vandute in Asia si pe celelalte continente au contat foarte mult in atingerea acestui record, in total 20.355.000 de exemplare fiind livrate in afara Japoniei.

Pe piata locala, Suzuki a cunoscut un succes deosebit cu modelul citadin K-car, care desi era propulsat de un motor de numai 660 cmc dispunea de tractiune 4x4. In prezent, gama de vehicule 4x4 a brandului Suzuki include la nivel mondial modelele Swift, SX4, Jimny si Grand Vitara.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • felicitari
    si la mai mare :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru