Tata ar putea sa vanda licenta de productie a modelului Nano

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.11.2009
Licenta de productie a lui Tata Nano ar putea fi vanduta de catre indienii de la Tata Motors unui alt producator. Astfel, modelul Nano va fi produs de mai multi constructori in acelasi timp.

Indienii de la Tata Motors ar putea sa profite de popularitatea deosebita a modelului Nano si sa vanda licenta de productie a acestuia si altor constructori. Modelul Nano va putea fi comercializat astfel si sub alte marci, lucru care va ajuta la distribuirea acestuia pe piete pe care Tata Motors nu a patruns inca. Modelul low-cost Tata Nano a inregistrat peste 500.000 de pre-comenzi in India in primele saptamani de la lansare, lucru care a dus la infiintarea unei loterii pentru primele 100.000 de exemplare produse.

Cei de la Tata Motors au fost obligati sa renunte la constructia unei fabrici din India destinata productiei lui Nano din cauza protestelor organizate de fermierii din zona respectiva. Acea facilitate era terminata in proportie de 95%, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe fermierii indieni sa se revolte si sa agite spiritele in zona din cauza industrializarii excesive a zonei in care aveau terenuri.

Tocmai de aceea, Tata Motors vrea sa profite la maximum de popularitatea lui Nano, care ar putea fi asamblat si in fabricile altor constructori, chiar si in India. Constructorii care aleg sa construiasca versiunea proprie a lui Nano nu sunt obligati sa utilizeze acest nume, dar vor putea furniza in jur de 10.000 de unitati ale acestui model in fiecare an.

Viitoarea fabrica Tata Motors care se va ocupa de productia lui Nano va fi gata abia in martie, dar va avea capacitatea de a fabrica 250.000 unitati pe an.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru