Taxa auto 2012 a fost aprobată de Parlament

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.12.2011
Noua formulă a taxei auto a fost aprobată de Parlament şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Noua taxă auto a făcut ultimul pas spre inevitabil, fiind aprobată astăzi în cadrul Parlamentului României, informează 0-100.ro. Pentru moment, aceasta nu este încă valabilă, ultimul pas până la intrarea în vigoare fiind publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Până atunci, să clarificăm obiectul acestui proiect de lege: taxa de poluare va fi redusă cu până la 25%, iar cei care au plătit taxa după 1 iulie 2008 îşi pot recupera banii dacă au plătit mai mai mult în vechea formulă. Până acum, totul sună bine, dar veştile proaste vin pentru cei care au sau cei care vor să cumpere (sau să vândă) o maşină înmatriculată în România înainte de 01.01.2007. Din păcate, veştile proaste nu se termină aici, vehiculele care au fost scutite de la taxă din varii motive (cum ar fi cele cu motoare Euro 5) sau vehiculele ai căror proprietari şi-au recuperat taxa auto în instanţă vor fi incluse şi ele la categoria automobilelor plătitoare de taxă de poluare.

MOTTO-UL NOII TAXE - POLUATORUL PLĂTEŞTE

Toate automobilele înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 vor plăti taxa de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate. Practic, cumpărătorul unui automobil înscris în România înainte de 01 ianuarie 2007 ajunge în aceeaşi situaţie ca un cetăţean care importă un automobil din Uniunea Europeană şi doreşte să-l înmatriculeze în ţara noastră. Pe lângă excepţiile de la taxa auto, cei care au înmatriculat automobilul în ţară după 01.01.2007, au plătit taxa auto şi nu au câştigat-o înapoi în instanţă sunt avantajaţi de noua lege, deoarece nu mai trebuie să mai plătească nimic la înstrăinarea vehiculului.

Taxa auto nu se aplică vânzătorului, ci clientului, deci puteţi vinde fără probleme automobilele înscrise în România înainte de 01.01.2007. Modalitatea de calcul a taxei auto este unitară pentru toate situaţiile în care aceasta se achită, ceea ce face acest bir să fie conform cu legislaţia europeană, până în momentul acesta taxa auto fiind discriminatorie pentru automobilele importate din Uniunea Europeană şi împiedicând dreptul la liberă circulaţie a mărfurilor în cadrul uniunii.

EXCEPŢII DE LA TAXA AUTO

Taxa nu va fi aplicată autovehiculelor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap şi autovehiculelor de poliţie, jandarmerie, pompieri, ambulanţă, autovehiculelor a căror caroserie sau al căror şasiu a fost înlocuită/înlocuit, cu condiţia ca acestea să fi fost anterior înmatriculate în ţară, precum şi autovehiculelor speciale a căror deplasare pe drumurile publice este în general limitată numai la şi de la locul de muncă, ale căror motoare respectă normele privind poluarea chimică aplicabile maşinilor mobile nerutiere, anunţă colegii de la Mediafax. Aşadar, recarosarea unui automobil mai vechi este singura soluţie de a înmatricula o maşină non-euro, euro 1 sau euro 2, al cărei cuantum al taxei ar fi exagerat în raport cu valoarea vehiculului.

Pentru persoanele cu handicap, excepţia de la plata taxei auto se aplică numai pentru achiziţionarea unui singur autovehicul în decurs de cinci ani şi atunci când autovehiculul este în proprietatea acestei persoane. Taxa nu se plăteşte nici atunci când autovehiculele sunt încadrate în categoria vehiculelor istorice, sunt acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică, sunt confiscate şi acordate cu titlu gratuit sau sunt destinate competiţiilor sportive.

PENTRU PROIECTUL DE LEGE AL TAXEI AUTO 2012, CLICK AICI (format PDF).

Via | 0-100.ro

Comentarii (132)

  • eu marius
    Vesnica si nemuritoarea taxa auto !
    Vreau sa cumpar o masina second in februarie 2012 la care o sa platesc taxa auto. Oare o sa mai pot da in judecata statul pentru a recupera taxa de prima inmatriculare?
    49 0
  • aberant
    oare ce au in cap acesti nenorociti?
    o masina cumparata de exemplu in 2002 din reprezentanta,indeplinea toate conditiile si taxele de la momentul respectiv.
    deasemenea,atunci avea ex.euro3,echivalentul euro5 de acum
    cum sa ceri o noua taxa?
    din nou dau dovada de diletantism in absorbtia de venituri
    se va circula pe numele altcuiva,cu contracte de comodat etc,dar nimeni nu va plati din nou.
    ce descurajeaza din moment ce masinile aduse de afara au taxa mai mica cu 25%?
    38 0
  • marius
    achizitie
    @eu marius - pana nu vedem textul legii/ordonantei nu ne putem pronunta, dar dupa cum suna, deocamdata, cred ca se va putea recupera.
    19 1
  • Asa bravo incurajati masiv inmatricularile in BG bravo asa sa faceti.Vad in anunturi pe net ca acum o inmatriculeaza pe BG cu numele tau si te obliga la toate taxele ca si cum ai fi rezident sau flotant nu imi dau seama.Oricum ce cretini ne conduc pe noi nu au cum sa faca o lege cum trebuie
    32 4
  • taxa auto
    cumparam masini dar nu le trecem pe nume.
    21 2
  • lupta continua
    las ca scot si bulgarii o lege cretina sa limiteze smcheriile romanesti.
    dar tot se vor gasi metode de eludare a furtului din buzunare de catre minister
    17 2
  • taxa auto(ritatilor)
    Da, fratilor, platim cu placere sincera, razand cu gura larga pana la ceafa, orice taxa, suprataxa sau hipertaxa vor toa'rasii guvernanti, dar numai c-o singura conditie o-bli-ga-tori-e: daca si numai daca am fi totalmente asigurati ca maldarul cat Casa Poporului de meleoane stranse pe grumazul nostru ar fi investite pana la ultima centime in reconfigurarea din temelii, pe criterii maximum exigente de calitate, la standarde realmente europene, a retelei execrabile de drumuri a tarii, in extenso a intregii noastre infrastructuri de bascalie, insa, stiind foarte bine ca bistareii ajung pe cai "destepte", ferite de ochii fraierimii, la membrii eminenti ai Academiei Romane, in speta "dezvoltatorii" (manglitorii) dedulciti cu banul public precum ursul cu mierea, de genul lui alde Casuneanu, Umbrarescu et company, amicii de pahar la Golden Shlitz ai tartorului suprem Basinescu si ale caror odrasle fandosite se dau in stamba cu "gipanele " in apa de pe malul marii, atunci dati-mi voie ca, fara nici o clementa, sa-i fugaresc (alt eufemism n-am gasit) cu tot cu taxa lor "imperioasa pentru binele tarii"...De fapt, sa nu ne mai ascundem dupa cires, caci vinovatii sunt altii: dormi linistit, draga popor roman, ca tare iti mai place sa lasi toate liftele pagane, si din interiorul, si din afara tarii, sa se gainate nonstop in capul tau (ma abtin sa-l calific...) sau cel mult sinchisesti sa iesi la greva, dar si acolo scandezi musai in versuri, de parca ti-ai considera propriile-ti revendicari sociale legitime ca fiind o caterinca nostima...In fond, actiunile de manifestatie publica din Romanica chiar seamana cu o distractie propriu-zisa, numai ca ma tem ca cei care se amuza cel mai copios se identifica in pielea celor impotriva carora amarastenii "protesteaza"...
    74 4
  • grigore
    Officialy...
    ...we're fu...ed...
    24 3
  • taxa
    eu vreau sa vand un vw pasat din 2004 inamtriculata inainte de 2007 este euro 3 cat ma costa taxa cea noua?
    31 4
  • Taxa 2012
    tot degea incearca ei sa indruge vrute si nevrute, o dau de pereti dintr-o parte in alta ,ca noua taxa va fi dupa legislatia europeana.Statul merge pe premiza ca sunt multi care platesc taxa ..deci bani la "vilele. terneuri concedii in dubai, s.s.m.d. .Vrajeala, sunt asa de prosti!? sunt mii de romanii care sunt in Spania Italia Germania si sunt sigur ca o mare parte si-au luat masini second hand si sunt la fel de convins ca nu au platit asemea taxe deci ramane varianta : judeca-te cu statul " sunt peste 90 % faforabil cumparatorilor auto. Eu unul am avut 4 procese si toate castigate. asta insemana ca in loc sa platesc taxa auto la 4 masini in total de 7680 euro am platit doar 1800 total. succes tuturor.Acel Ung.r ar trebuit dat jos din functie ... desi toti sunt o apa si un pamant . succes tuturor !
    33 0
  • detalii
    Mai multe detalii cand putem afla ? o sa omoare piata auto
    14 1
  • @iuli
    "eu vreau sa vand un vw pasat din 2004 inamtriculata inainte de 2007 este euro 3 cat ma costa taxa cea noua?"

    Scrie in articolul de mai sus:
    "Taxa auto nu se aplică vânzătorului, ci clientului, deci puteţi vinde fără probleme automobilele înscrise în România înainte de 01.01.2007. "
    12 6
  • jos TAXELE AUTO
    jos TAXELE AUTO
    DAR CE NUMAI CAND SE VAND POLUEAZA? AU SA RAMANA PE VECHIUL PROPPRIETAR PANA VA NINGE SI TOT NU PLATIM NIMIC. HOTI!
    24 0
  • @gt5
    Poa sa vanda da cine i-o mai cumpara...
    23 0
  • tacxa
    am si ieu o masina scoda octavia 2005 ai anmatriculata 2006 ai 1900 tdi 105cv are tipu motor BJB,AMI PUTETI CE EURO AI MASINA SI CAM CAT MA COSTA ANMATRICULATU,SA STIU SA MERITA SA O ADUC AN TARA SAU NU ,CU TACXA CE SO APROBAT PE 2012 VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA,,CHELU_BOSSU@YAHOO.COM,VA MULTUMESC
    4 26
  • roMania
    ungur nenorocit
    da eu am o masina inmatriculata pe spania de 2 ani si platesc impozit acolo ca la romani nu pot sa platesc din cauza la un ungur nenorocit care mai multa paguba a fcaut la guven din procesele pierdute
    25 1
  • ungur pagubos
    ungur pagubos
    daca am muncit in spania si am cumparat o
    masina din 2005 cu motor de 2000cmc dizel cu filtru de particule si acum am venit acasa pt ca nu mai merge treaba acolo un ungur maghiar ce e el
    mai vrea sa platesc si 1000 de euro pe taxa ca doar tata e becali sa duca sa munceasaca si el pe 5 euro ora sa vada cum e si apoi sai cer eu 1000 de euro sa vada cum e
    24 2
  • MARIAN
    NOI SUNTEM PROSTII
    ASA NE TREBUIE, DACA NU RIPOSTAM ! ANIMALELE ASTEA NESATULE SI INCOMPETENTE PUN TOT FELUL DE BIRURI, SUB FEL DE FEL DE SCUZE : TAXA DE MEDIU - IN CAZUL DE FATA . CE S-A FACUT CU TOT BANETUL DE PINA ACUM ? EFECTUL DE BUMERANG A APARUT , "AVOCATII" TAXELOR AUTO SI-AU FACUT CLIENTELA SI AVERE , SI "STATUL" PLATESTE !!!! SA NU MAI SPUNEM CA DIN " RABLELE " DE AFARA CASTIGA MECANICI, MAGAZINE DE PIESE AUTO, OMUL DE RAND CARE NU IA BANI DE LA BANCA PT O MASINA NOUA INACCESIBILA LUI .... SI NU IN ULTIMUL RAND BASHESCU A AJUNS LA "PUTERE " SI CU SLOGABUL CA VA DESFIINTA TAXA DE MEDIU CA E ILEGALA CONFORM NORMELOR EUROPENE . DEGEABA AU FOST SI 500.000 MII SEMNATURI CARE IN MOD "DEMOCRATIC" AR TREBUI SA INDREPTE O LEGE STRAMBA ......NORODUL UITA SI VOTEAZA MAI DEPARTE , DIN PACATE ! SPER SA AJUNGA " ALIANTA ASTA DE LA PUTERE" SCORUL ELECTORAL AL TARANISTILOR !
    32 0
  • cele care sunt inscrise pe alta tara
    nu mai pot circula in romania?
    10 3
  • lucian
    mare magarie....
    @dan are dreptate.....eu am cumparat o astra H in 2008 inmatriculata.....sincer nu stiu cand a fost inmatriculata exact.......in fine....ce se intampla daca cineva imi ''doneaza masina'' ,,,,mai trebuie reinmatriculata?
    11 0
  • Din taxa in taxa
    Cineva a inmatriculat recent un Sandero Stepway, motorizare 1.6 benzina si spunea ca a platit o taxa undeva la 1000 euro.
    Poate este doar un zvon, dar am citit ca pentru un Logan 1.5 dci inmatriculat in 2006, cumparatorul va achita o taxa de aproximativ 1000 euro. Este mult, raportat la cilindree. Piata auto second hand cred ca va avea de suferit, pentru ca in momentul in care cineva vrea sa-si vanda masina inscrisa inainte de 1.01.2007, va fi nevoit sa scada din pret.

    O noua taxa in defavoarea multora. Chiar daca masina are un rulaj mic si este bine intretinuta, proprietarul va avea de pierdut in momentul vanzarii. Si cum multi detin masini inmatriculate inainte de data aderarii la Uniunea Europeana, vor fi nevoiti sa scada pretul, din cauza taxei.

    Pentru cei care au inmatriculat masina dupa 1.01.2007 si au platit taxa, aceasta se poate recupera, apeland la un avocat. Sunt multe dosare solutionate favorabil pentru proprietari, cu recuperarea inclusiv a cheltuielilor de judecata, care nu sunt asa mari. Deoarece taxa platita dupa 1.01.2007, cand Romania a aderat la Uniunea Europeana, este considerata ilegala.

    In rest, probabil vom asista la o clatinare a pietei second hand. Chiar daca masina este inscrisa in 2005 si indeplineste norma euro 4, chiar daca pentru masina respectiva s-a platit taxa la vremea respectiva, acum se cere o noua taxa, ce va fi achitata de cumparator. Ceea ce cred ca va duce la o scadere a pretului automobilelor second hand. Chiar daca vorbim de masini in stare buna, taxa la taxa va descuraja cumparatorul. Adica inca un succes al democratiei romanesti.
    18 1
  • cetateanul turmentat
    La anu' sunt alegeri. Stiti ce aveti de facut.......daca stiti....:)
    50 2
  • Bai io m-io ... .. ....! Asta deja e nesimtire, am putea sa facem mai mult! Dar lenea domneste in RO!
    25 1
  • Am un Ford Focus, 2001,euro 4,din Germania, care este in garaj pana fac rost de bani pentru taxa. O sa-i platesc taxa la inscriere sau pot sa platesc la vanzare?
    10 4
  • Claudiu
    Logan din 2006
    Deci, fiti atenti.
    Eu am un Logan din 2006. Cand l-am inmatriculat la acea vreme, nu exsta taxa, si deci nu am platit nimic. Acum as vrea sa il vand. Dupa noua lege, va trebui platita o taxa de inmatriculare. Stiti cat e taxa? 2500 de euro !!!! Cine sanatos la cap o sa cumpere o masina cu 3500 de euro si sa plateasca o taxa de peste 2000 de euro ???
    Concluzia e ca o sa mor cu el in brate. Vrea nu vreau, tre sa raman loganist.
    44 2
  • Cosmin
    De cand intra in vigoare aceasta lege?
    10 6
  • staicu cretu
    ungur m...ti lui
    MERGEM TOTI LA PARLAMENT PARCAM MASINILE TOATE ACOLO SI NU LE MISCAM PANA NU SCOATE TAXA
    51 0
  • nasoale...
    Pana la alegeri mai modifica astia taxa si de la 1 iulie 2012, parca vad, alte "norme" mai naspa pentru cetatean, samsar sau nu...tara asta devine un loc greu de suportat...si noi romanii nu facem nimic...pacat...solutia AMNISTIE FISCALA! pai hai sa ne abtinem sa mai platim taxe, suprataxe, hipertaxe...si sa iesim la GUVERN sa-i anuntam in mod democratic ca noi nu mai vrem sa platim nimic!
    34 0
  • Cornel
    e constitutional ?
    am de vanzare o astra inmatriculata in dec 2006, euro4... dupa ce ca preturile SH au fost impinse in jos de scaderea preturilor la cele noi datorita tichetelor remat (cate 3!), deci ne-au trimis in pierdere, acum trebuie sa pierdem din nou si inca platind de fapt pierdera anterioara ! (ca de aici se colecteaza banii pt tichete, nu ?) adica platesc ca sa platesc ! desigur, cumparatorul plateste oficial, dar e clar ca scad sansele sa iei un anume pret pe ea. Mi se pare aberant.
    14 1
  • gabi_o
    Procura Rulz
    Vand dacia 1310 inmat. romanica, cu Procura! Ha ha ha....
    15 1
  • masina
    cine vrea masina sa si-o cumpere acum, sau in 2013
    de asemenea votul sa fie impotriva actualilor lideri ai tarii.
    10 1
  • Razvan
    Consecinte
    1) Nu se mai poate da statul in judecata.


    2) Ea se aplica pentru ca romanul se simte bine in masina ... poate chiar mai bine decat intr-o casa.


    3) Cei care au inscriu masinile in Bulgaria (pe firma) vor face bani foarte frumosi.
    17 0
  • ce-i de facut?
    am o astra din 2005 adusa in 2007 platita taxa de poluare pe care am recuperato ulterior. mai trebuie oare platita taxa la vanzare???
    8 1
  • ramboamadeus
    felicitari,tocmai a-ti luat masina pe viata
    tot in picioare cade, si daca va vine mintea la cap si votati cu USL care se aliaza cu UDMR ca sa aibe peste 50% ,care UDMR va pune tot pe boul asta de acuma ,ce a-ti facut? solutia? fara ESCU
    12 3
  • Ba platim, ba nu platim..
    Acum o luna s-a scos taxa (dupa cum a hotarat tribunalul), acum o aproba iar. Ce se intampla?? Pana la urma nu mai vindem deloc masinile pentru ca nu le va mai lua nimeni datorita taxei. Este bataie de joc.. Ne sucim ne invartim si tot punem taxa ca fara ea nu se poate.. Nu e normal!!
    12 0
  • @Claudiu
    Intr-adevar, situatia ta este extrem de absurda --- ti-o spune unul care nu se lasa impresionat usor de nimeni si de nimic. Dar cred ca s-ar putea gasi o rezolvare originala: dupa ce Loganul tau nu va mai fi functional sau nu-ti va mai placea, o sa fac eu rost de mai multe calupuri de TNT astfel incat sa umplem masina cu ele - numai locurile din fata le vom lasa libere - si vom pandi locul si cladirea unde se va strange laolalta toata floarea PDL pentru vreun congres sau vreun bairam...apoi ne vom sui in masina dotati cu genunchiere, cotiere, manusi si casti si ne vom indrepta spre zona cu pricina si, cand vom fi sosit aproape de cladire, vom aprinde fitilul de baza si vom accelera puternic, aruncandu-ne din masina si stand lipiti la sol cu cateva secunde inainte ca aceasta sa se izbeasca frontal de obiectiv...A, si pana sa ne punem la volan, vom scrie pe caroserie expresia "drept la tinta" astfel incat, dupa ce anchetatorii vor reusi sa scoata dintre ruine tabla masinii, sa creada ca totul a fost un complot liberal :)
    19 3
  • Ce facem cu masina la a treia inmatriculare ?
    Intrebarea suna astfel : daca ai o masina din 2006, inmatriculata sa spunem in Nov 06, care a trecut deja odata prin procesul de vanzare/cumparare, este la al doilea proprietar din 2010, la urmatoarea vanzare se achita "taxa de poluare" ?
    20 1
  • Claudiu
    @SaabCuantic
    Nu mai, vom scrie pe ea "de ce le e frica, nu scapa"
    12 0
  • co2 nu este poluant
    Dioxidul de carbon nu polueaza.Noi si animalele emitem in atmosfera tot CO2.Vegetalele transforma CO2 in oxigen.Fara CO2 ar disparea vegetatia si noi la fel.Atunci cand este un surplus de CO2 in atmosfera el se risipeste dincolo de stratosfera.Deci platim degeaba orice taxa ce are legatura cu emisiile CO2.INCALZIREA SAU RACIREA PLANETEI DEPINDE IN EXCLUSIVITATE DE ACTIVITATEA SOLARA.
    14 1
  • ATLANTUL
    Poluarea
    Ce afirma Zoli este adevarat.Platim ca fraierii pentru niste iluzii.Taxarea nu are legatura cu poluarea.Ii doare in palarie de noi de planeta de poluare etc. Ei vor doar bani pentru ca banii inseamna putere,control si manipulare,mai ales prin mass medie.Din pacate dormim inca si astept ziua cand o sa iesim in srada sa ne cerem drepturile.
    19 0
  • Ce tari sunt toti pe forumuri si la comentarii aici dar cand e vb de iesit in strada sta cu curul pe scaun si tasteaza cand au bagat astia taxa prima data am fost o mana de oameni care am iesit in strada reusind sa blocam o amarata de strada si centrul orasului restul ati stat si ati tastat stabiliti fratilor o data de iesit in strada sa iesim toti nu sa stam pe scaun sa comentam si sa paralizam toata vreo 3 zile circulatia si cu benzina e aceeasai treaba peste tot in europa se ieftineste la noi se scumpeste si toti prostii pe la tv se intreaba de ce e simplu pestele de la cap se impute taxa e super mare benzina e super scumpa si salariile noastre sunt ca vai de capu lor ne chinuim strangem niste bani ca sa cumparam si noi un second din strainatate ca e mai bun ca acolo au drumuri ca un second circulat la noi daca il iei poti sa il duci direct la dezmembrari. In fine vorba lunga nu duce departe vai de steaua noastra daca suportam atata parca am fi niste iobagi si astia jupoaie si pielea de pe noi o sa ajungem sa circulam cu caruta ca vorba aia e moda BIO. Deci stabiliti o data si eu va promit ca voi fi primul in mijlocul strazii chiar daca ar fi sa fiu singur si sa ma creada lumea nebun pur si simplu nu mai suport.
    15 0
  • taxa auto
    bai fratilor pana nu esim in strada astia nu ne lasa ,eu am o dacie de vanzare 2001 motor injectie ,cui o vand ???? ca statul au luat ,taxe si impozite dupa urma ei ............................acum 2 luni am cumparato cu 4000ron cine imi da bani inapoi???
    13 0
  • liviusaab
    pt adik
    nu-ti mai lua masina
    7 4
  • Noi muncim, nu gandim...
    @Atlantul, argumentele tale coincid cu cele pe care le-am expus eu pe larg intr-un post recent dedicat combustiei "eco" si in care m-au penalizat cu cartonas rosu entuziastii pro-globalizare...Tu ce faci, imi furi ideile? Ne vedem la tribunal pentru incalcarea drepturilor de autor. Glumesc :) :P Cum si @Claudiu isi da seama ca faza cu masina lui si explozibilul a fost tot o poanta - ne mai relaxam, mai facem haz de necaz, dar fondul problemei ramane tot minat, teribil de dureros...Stiati ca Romania si mai ales Bucurestii au fost un mic rai capitalist al masinilor straine in perioada de "destindere ideologica" a comunismului din anii '60-'70? Exact, circulau chiar marci "bengoase" pe aici, iar guvernul comunist nu le percepea nici un fel de taxa proprietarilor (inclusiv romani, evident, cei bogati!) - cel putin asa stiu din relatarile batranilor mei - iar femeile romance inca de pe atunci mureau de extaz dupa italienii cu Ferrari-uri si cu buzunarele burdusite cu bani, care se perindau nestingheriti prin tara. Deci, oricum ai citi istoria si oricat ai incerca sa fii de indulgent, practic n-a existat vreodata pe meleagurile noastre o conducere de stat mai dezastruoasa la scara nationala, mai incompetenta, mai demagogica, mai perfectionata in diversiuni, mai rauvoitoare, mai sfidatoare pe fata si mai ahtiata dupa "ciolan" cu orice pret decat cea de dupa 2004 (nota bene, nici cu PSD nu ne simteam in apele noastre, dar parca totusi !!), care a transformat in mod stupefiant conceptul de "politica" dintr-un "rau necesar" intr-o otrava intolerabila pentru toata lumea, indiferent de culoarea politica a fiecarui cetatean, care insa, dintr-o prostie cumplita, efectiv insurmontabila, ramane acelasi contribuabil senin la bunastarea apoteotica a serpilor ultra-lacomi (pai asa a invatat din fasa cliseul cliseelor - "Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului"...OK, de acord, lui Cezar, dar nu lui Satan si slugilor sale de la Putere !?) , culmea, intelegand prea bine acest adevar auto-daunator, dar nu gaseste de cuviinta decat sa dea din umeri a paguba "legala" si sa mearga imperturbabil mai departe pe drumul pe care si-l complica singur, cu capul in pamant, cu demnitatea radiata si cu baierele pungii generos deschise pentru toti basestii, casunenii, umbrarestii, costandaistii, truicistii etc. "Sa ne supunem stapanirilor, ca nu este stapanire decat de la Dumnezeu"...Mda, chiar ca! Si atunci de ce mama naibii ne mai plangem soarta ???
    14 0
  • gasim noi solutii
    stati fratilor linistiti.traim in romania.gasim noi o solutie.io sunt gata sa vand masina si facem o procura notariala.si la fel vreau sa si cumpar.ma doare in cric ca masina va avea numere de MM,BC, sau CT. Mai greu o sa fie pt politie sa urmareasca o masina vanduta asa de 2-3-4 ori prin tara care are numere de constanta si circula la arad.Sau sunt gata sa cheltui niste bani si aplic pt rezidenta la bulgari.Si platesc impozit acolo. Ca daca fac oricare din cele de mai sus masina mea nu mai polueaza in Romania.Asa se intampla cand cei care ar trebui sa gandeasca inspira prea mult fum de esapament.
    11 0
  • sambata 17 12 2011
    va astept la ora 12 la unuversitate la fantana
    6 0
  • bulgaru
    nu mai platiti taxe aiurea,o rezidenta in BG este undeva la 600EURO,se obtine in 5-6 luni,lasa-tii sa moara de foame cu taxele lor!BASESCU SI hotii LUI ,CASCADORII RASULUI!
    13 0
  • hai in strada baieti la anarhie
    din pacate daca nu se iese in strada la scandal vom fi buni de plata,iesit si blocat traficul intoata tara.
    13 0
  • taxa auto
    asa ceva este dea dreptul fenomenal.chiar nu putem face nimic?nu cred k trebuie sa mai adaug nimic sa spus destule si orice as mai spune lasa un gust amar.suntem doar bataia de joc a celor de la putere si ce e cel mai nasol e ca asta no sa se schimbe pt k nu suntem in stare sa facem ceva ii lasam pe altii sa decida pt noi si ne impacam cu situatia.....pe scurt o sa ramanem cu masinile care le avem pt ca nu o sa ne permitem sa cumparam altele la care se aduga si taxa care poate depasi lejer valoarea masini si nimeni nu va cumpara de la noi din aceleasi motive .....deci VINDETI DAR NU MAI FACETI ACTE DE VANZARE-CUMPARARE SA VEDEM DE UNDEMAI IA TAXA!!!!!!!!!!
    10 0
  • A4 2001 1.6mpi - taxa 600E
    Logan 2004 1.5dci - taxa 1000E ...

    cred ca vom merge din nou in germania ;)
    10 0
  • taxa auto
    de exemplu:la un Matiz cat va fi taxa din 2012 la reanmatriculare?
    10 0
  • barbados
    taxa
    înainte de 2007 am plătit taxa vamală la mașină mă fraților, în 2005 un motor diesel euro 3 , 2000 cm3 mă costa 5700 ron, dacă ne dă înapoi plătesc și eu taxa din acești bani..
    9 0
  • Ce merita astia ceausescu a scapat ieftin
    Pai astia de la pdl merita crestati din cm in cm si bagati in sare .
    Dar lasa ca am gasit eu solutia :
    Cumpar masina cu numere de romania , vchiul proprietar se scade la fisc si eu merg cu talonul lui fara sa o trec pe numele meu , cand o vand fac alta factura dp numele celui dp talon si asa mai departe si nu mai platim chiar nimik.
    Nu va convine pai mergeti la vot nu stati acasa si asteptati .
    19 0
  • Da, sa iesim in strada, chestia este ca s-au pregatit cu "material" pt reprimarea violentelor si a tulburarilor sociale inca de la inceputul anului, au modificat si legi, nu ati vazut cum i-au saltat pe cativa care faceau partea din miscarea "Occupy...", au venit 15 jandarmi si 2 dube pt cativa care chiar nu au facut nimic , aveau niste pancarde, acum te ridica si pot reusi performanta sa faci si parnaie fara nici un proces
    Solutia, dupa parerea mea , este greva fiscala: nu se mai plateste nici un impozit la nimic, nu au ce sa faca la milioane de oameni, totul la negru, intr-un an se vor impozita intre ei si familiile lor, pt ca nu e vorba doar de taxa auto, ci cam de toate taxele, nu primesti nici macar un sfert inapoi prin servicii, infrastructura, etc....deci pana cand?? Era un vers...."furau cu mai mult bun simt cei de dinaintea ta".Adica peste tot se fura, sa nu fim naivi, dar un 10% acolo, care oricum inseamna f mult la bugete de miliarde, dar nu 75% cum se face la noi, ce mai vor, au mai mult decat le trebuie in 7 vieti
    15 0
  • ...!!!
    Disperarea guvernantilor ne duce în râpă.Am văzut în Italia un experiment cu un autoturism Ford 1400cc din '95-'96 care avea emisii de gaze aproape la jumătate,în comparatie cu o masina Euro 5 din 2011 de capacitate cc. 2500 ?! În ţara asta "scumpă" si dragă suntem condamnaţi de incapacitatea guvernanţilor şi de lipsa alternativei...
    12 0
  • taxa auto
    eu vreau sa vand o supernova din 2002, valoarea ei cca 1000euro, am auzit ca taxa la reanscriere este de 4000euro eu nu mai vand niciodata aceasta masina, prin legea asta nu mai am dreptul la vanzare, ce mai este de facut, sa ne punem strangu, sa iesim cu toti in strada.
    10 0
  • stie cineva???
    am o astra din 2005 adusa in 2007 platita taxa de poluare pe care am recuperato ulterior. mai trebuie oare platita taxa la vanzare???
    6 0
  • am cumparat un ford
    am cumpatat un ford tranzit si nu sunt lamurit cu taxa asta masina e cumparata din romania de la tiriac in 2006 e valabila taxa pentru cele aduse din uniune sau si astea din romania ????
    3 0
  • floris
    Tigani ungur (borbelyi, bre.
    Reanault a insistat foarte mult asupra acestei taxe. Inca de cind la putere era BOUL ala de tariceanu si cu tiganul ungur pe nume Borbely. ori ati uitat asa de repede?
    Nu dati vina pe dobitocul ala de Boc. E prea prost...
    Ranault este de vina.
    Nu mai cumparati produse frantuzesti, cu atit mai mult Renault.
    Eu am o scirba de Renault si stiu ce proaste si ce scumpe sint.
    Cumparati orice, numai Reanault sa nu fie.
    Cine nu crede sa intrebe in vecini, la service-urile auto sau sa uite in parcare. Sau sa intrebe la magazinele de piese auto.
    Ce am scris aici, pot demonstra. Cu acte, facturi, etc...Pot da si nr. masinii si puteti intreba vecinii. Toti care au avut renault au scapat de ele.
    Cu scirba,
    Floris
    9 2
  • taxa auto
    Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

    Biroul de Informare şi Relaţii Publice







    C O M U N I C A T





    În şedinţa din 14 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare dintre cauze, a soluţionat un număr de 4 recursuri în interesul legii, fiind pronunţate următoarele soluţii:



    Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011.

    Admite recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi stabileşte că:

    1.Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 este admisibilă.

    2. Procedura de contestare prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 raportat la art.205-218 din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art.117 alin.1 lit.d din acelaşi cod

    Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.

    Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14 noiembrie 2011.
    7 0
  • gftr jkio
    vand masina cu 2 milioane vechi si dau si la stat 30 lei
    suma e secreta dar pe acte e de 100 euro noi santem 22 milioane ei sant cateva mii nu au cum sa fie mai destepti c n
    3 0
  • dj22sib
    NIVEL TAXA
    astia au turbat. de unde si pana unde sa platesti la cele vechi asa. eu am luat masina din showroom. este total absurd sa ma pui sa platesc la nivelul de acum taxa. in primul rand imi face mie imposibila vanzarea masinii, ca eu degeaba nu pot sa o dau.
    2 0
  • raduku
    Intrebare .. Logan 2007
    Am si eu un Logan din 2007. La cumparare am platit doua taxe de inmatriculare, una la trezorerie de in valoare de ~120 EURO si una la politie . Daca vreau sa i-o trec pe numele fiului meu , mai trebuie sa platesc ceva ?
    3 1
  • cat mai poate indura acest popor?
    asa se intampla cand la putere avem unguri...nusunt rasist dar chiar rau am ajuns...am ajuns de rasul ungurilor...ce sor mai amuza astia pe seama noastra...au noroc ca romanul este rabdator si suporta mult...dar si cand se va satura sa va asteptati...caciin 89 nu a fost revolutie ...
    10 0
  • TOTI CEI CARE AU VOTAT LEGEA SA MOARA IN CHINURI.CU TEAVA DE ESAPAMENT IN GURA.CUM SA FIE TAXA MAI MARE DECIT VALOAREA MASINII.? IN CE TARA TRAIM ? NNU VOR SA SE MAI IMPIEDICE DE NOI ?
    SA LE FIE RUSINE DE ORDINARI CA AU TAIAT PADURILE SI ACUM O ARD ECOLOGIC
    10 0
  • aveti idee....
    In cazul in care cumpar anul viitor o masina care are prima inmatriculare inainte de 2007, dar a mai avut o transcriere dupa 2007, mai platesc aceasta taxa?
    6 0
  • Grigore
    trebuie omorati
    Nesimtirea nu mai are limite la noi.
    Acum taxeaza pe toata lumea, cu mii de euro, amaratii de romani care abia au salarii de cateva sute de euro. hai in stada si sa-i OMORAM, altfel nu scapam de ei.
    12 0
  • numai aberatii
    numai aberatii scriu unii ... cica au platit taxa vamala!! si ce? ce are una cu alta? si acum poti plati si taxa vamala si taxa de mediu daca aduci auto din afara ue ... altu e nemultumit ca nu poate vinde supernova lui de 1000 de euro ca e prea mare taxa... pai nici eu nu pot cumpara bmw seria 7 cu 1000 de euro ( vezi preturile din germania) ca e taxa prea mare . cu ce e cel cu supernova mai nedreptatit de cat neamtu cu bmw seria 7 ? e normal sa platesti taxe( toata lumea plateste taxe ) ... intradevar taxa nu e buna cum e acum ci trebuia platita taxa anuala ..... pt ca daca cumpar masina sa ma car cu ea trebuie sa platesc o taxa de poluare pt toata viata masinii chiar daca vreo sa o folosesc doar o luna
    4 5
  • si mai ceva am uitat
    pe toate site-urile pe care am gasit calculator de noua taxa in loc de o scadere cu 25% cum circula zvonul am descuperit o crestere defapt cu 75% pana la 120 %
    daca sunt corecte aceste calculatoare atunci ar trebui un glont in cap incepand de la ministru terminand cu presa asta de cacat care dezinformeaza in proportie de 995 de felul ei
    10 0
  • @Mihai
    Asa este, cum zici, adica ne place sa luam atitudine din fata computerului, dar nu si sa participam la actiuni fizice de inlaturare a lepadaturilor care ne conduc ca niste satrapi fara coloana vertebrale...Romanul insa se lasa din fire calcat in picioare, motiv istoric surprins exceptional de a noastra capodopera "Miorita"...Mai mult, noi toti am consimtit sa ne fie asasinat conducatorul de stat in ziua sacra a Nasterii Domnului, ceea ce l-a facut din tiran martir, iar primul guvern "democratic" format dupa "Revolutie" (lovitura de stat conjugata ruso-americano-sionisto-maghiara) intrunea odrasle de activisti bolsevici si fosti turnatori notorii la Securitate si de aici a inceput toata batjocura satanica ulterioara la adresa prea permisivei natii romane...Asa ca putem sa iesim in strada, nu-i bai, dar trebuie sa intelegi ca am face-o absolut degeaba, cat timp Marile Porti ale lumii ne vor dicta cu brat de fier cursul istoriei nationale si destinul social implicit-putem insa alege liber sa fim demni pana la capat...Macar atat!
    7 0
  • MARIUS
    SA IESIM IN STRADA
    SI ASA SE VA BLOCA PIATA AUTO.CEI CARE AU O SOLENZA(2200 EURO)SI AU STRANS CEVA BANI PENTRU UN GOLF 4(4000 EURO),VOR RAMANE TOT CU SOLENZA PENTRU CA NU VOR MAI GASI CLIENT LA EA(VA AVEA O TAXA DESTUL DE MARE),IAR CEI CU GOLFUL 4 DACA AU STRANS BANI PTR UN PASSAT VOR RAMANE TOT CU GOLFUL PTR CA NU VOR MAI FI CLIENTI LA GOLF,TOTUL MERGE IN CASCADA.SI PROGRAMUL RABLA VA AVEA DE SUFRIT PTR CA CINE ISI INCHIPUIE CA CEL CARE ISI DUCE MASINA LA REMAT ARE PRIN CASA VRE0 5000 DE EURO SA-SI IA UNA NOUA SE INSEALA, EI ISI VAND VAUCERUL SI ISI CUMPARA ALTA RABLA ,TREC DE LA O DACIE DIN 82 LA UNA PE INJECTIE DIN 2000,DAR O DACIE DIN 2000 VA AVEA O TAXA FORTE MARE(EURO 2) ASA CA VOR RAMANE TOT CU RABLA LOR DIN 82 CARE POLUEAZA FOARTE MULT.
    14 0
  • taxa.prostiei
    oare cine se cred acesti indivizi.ai romaniei.se joaca cu noi ca cu niste curve.sau mai vor o revoluti.cum sa platim dinou taxa auto la masini inmatriculate.echivalent vu cele aduse din afara.haideti vu toti sa ii.dam afara din parlamentul romaniei.pe acesti incompetenti.ai sa pornim o revolutie.huuuuuuuuuu.huuuuu.guuuuuuu.lasilor.
    8 0
  • taxa.si pensia
    ce inseamna asta salarile nu le mai cresteti .pensile nici gand.dar sa va platim vreti.din cauza asta nu se mai platesc amenzile .date de niste prosti ce habar nau de capul lor si se trezesc si ei politisti de rutiera.comunistilor
    8 0
  • murphyy
    taxe de cacat
    romania este tara tuturor posibilitatilor aici traim bine avem de toate locuri de munca case salrii decente masini pe gustul fiecaruia ,suntem de tot cacactul si cacatul cel mai mare este guvernul asta imputit este strigator la cer sa permiti atat bataie de joc in orice nu numai asta cu taxa auto asa ceva nu se poate decat la noi nesimtirea pluteste in aer cu parfumul dragostei trimis de guvern catre noi .....ce sa zic imi pare rau ca sunt roman si imi este rusine defapt ...iar cei cu emisunea de la pro tv de ce iubesti ?romania sa o lase mai usor ...defapt eu iubesc romania ca este de cacat din toate punctele de vedere dragi mei de la pro tv o iubesc pt ca nu poti sa ti iei o casa o iubesc pt ca la noi in tara turcul ,italianul ,englezul si asa mai departe este stapanul nostru si isi face de cap , oiubesc pt taxele marete ce le aplica guvernul asta mizerabil si plin de excremente ce sa mai o tara minunata cu un guvern viermanos si stupid de prost
    9 0
  • sergiu
    Fratilor!!!!
    Fratilor avem putere si noi o data la 4 ani si nu stim sa o folosim.
    Suntem un popor de sclvi.
    7 0
  • Nu mai votati in 2012 !!!!!!
    ar fi super daca toata populatie romanioei nu ar mei iesi sa voteze !
    Acum am o intrabare : cat costa taxa la un papuc an 2004 , 1870 cmc , CINE MA POATE AJUTA ?
    5 0
  • taxa adaugata de oameni fara minte
    ei se gandesc acum ca au la buget 240 lilioane sau cat eau zis ei pe care le vor da astora , dar ei nu se gandesc ca nu au de unde sa i-a 330 milioane cum si-au propus , pentru ca acum nimeni nu isi permite sa cumpere si sa plateasca o taxa absolut de mare !!!! Retardati ! in frunte cu unguru ala JEGOS !
    5 0
  • AL DRACU
    ungur jegos si cel mai prost copil al massiii!!!!!!! suntem condusi de niste idioti cu I mare sigura sanasa sa ii urcam intr-un avion si sa il prabusim sa scapam de oligofreni , ca si asa ii platim degeaba
    5 0
  • alexandru
    taxa auto
    ce vreti mai oameni de la acesti indivizi? toata cloaca politica vine din PCR. Altii nu sunt sau daca sunt nu pot sa scoata capul comunistii astia parsivi
    2 0
  • in strada
    trebuie sa facem cev aca astea isi bat pur si simplu joc de noi ROMANI TREZITIVA !!!!!!!!!! Haideti sa iesim in strada ca ne conduce ungurimea si mai fac si legi pentru romani
    5 0
  • bogdan
    daca avem un ungur ministru asa ne trebuie
    adevarul e ca natia asta a noastra e facuta sa suporte ,,,,romanul nu are curaj sa iasa in strada sa isi ceara drepturile,asa ca platim ce sa facem ,practic prin noua taxa nici o masina inmatriculata inainte de 01.01.2007 nu mai face un ban avand taxa mai mare decat valoarea masinii!nu sunt rasist da ungurul asta trebuie urcat in pom si lasat acolo,adica de unde a venit.interesu poarta fesul iar atata timp cat inaltii nostrii au actiuni pe la diverse firme si reprezentante auto clar doresc vanzarea masinilor noi din romania si deasta fac ce fac!!!!ordinari!!! EU JUR CA ORICE O SA FAC NUMAI SA NU PLATESC ACEASTA TAXA!!!!NICIODATA NU O SA PLATESC!!!SI CA MINE SUNT MULTI ,ASTA CA SA VADA CAINELE ALA DE UNGUR BOU CA NU E CUM VREA EL!!!
    5 0
  • sergiu
    mai faceti si emisiuni pe la tv ca sunteti mandri ca sunteti romani
    3 0
  • bogdan
    poluarea sau taxa?
    chestia interesanta e ca desi noi platim asa zisa taxa, asa zisa poluarea tot ramane. pentru ca banii nu pot sa opreasca poluarea. ma intreb daca cu banii de pe taxa de poluare statu planteaza copaci sau chesti anti poluare.. . sanse foarte slabe in romania !!!! eu propun ca toate parcurile auto sau toti vanzatorii, de masini se parcheze in fata parlamentului unde ungurul bulan face pe desteptu.
    2 0
  • Propunere protest
    Propun un protest impotriva noii taxe.Cine este interesat sa ma contateze la adresa de mail ciprian.mosescu@gmail.com sau la tel 0729355855.Este strigator la cer. EU AM CUMPARAT UN CLIO DIESEL 1,5 DCI SI cred ca tre sa platesc minim 1000 mie de euro taxa.ESTE BATAIE DE JOC.jos cu Domnu ministru care nu vorbeste bine Romaneste.O sa ne ajunga cutitul la os si trebuie sa facem ceva!!!! benzina motorinaa se scumpeste cauciucuri de iarna .. tre sa avem si noi muncim in cazul fericit pe 2000-2500 de lei.Eu unul nu ai suport m-as duce sa ii impusc pe toti daca ar fii dupa mine,... DAR HADETI SA FIM CIVILIZATI SI SA FACE UN PROTEST IMPOTRIVA ACESTEI ABERATII DE TAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 0
  • ROMANIA PULII
    daca stati in case cu limba in gura si nu se face revolutie ca in 89 sa ii impuscam pe toti cum l-au impuscat pe Ceausescu sa fie legati de garduri si loviti cu pietre asta merita parlamentul romanesc
    4 0
  • ha ha ha
    Romprostia
    /Pentru persoanele cu handicap, excepţia de la plata taxei auto se aplică numai pentru achiziţionarea unui singur autovehicul în decurs de cinci ani şi atunci când autovehiculul este în proprietatea acestei persoane./ Asa ceva se aplica tuturor conducatorilor patriei noastre, fostii catei ai lui Ceausescu .Ei au drepturi, prostii ceilalti de pe urma carora traiesc, nu .
    Lasitatea Romanilor se vede, de aceea si conducatorii si-au dat arama pe fata, deoarece stiu ca prostii tarii vor munci in continuare pentru ei, sa-i imbogateasca si vor munci pe bani si mai putini ca pina acum, bani care le vor ajunge sa manince si cam atit.
    Atita lasitate ca in Tara asta, nu cred ca mai exista in alte tari .
    Si stau si ma intreb daca nu cumva in 1989, n-am fost impinsi de la spate cu o lovitura de stat de catre altii si cred ca asa si este .
    Oare chiar au facut ce au facut in Istoria Romaniei care ne-o bagau pe gat profesorii cand eram mici, Stefan cel Mare, Mihai viteazu, Alexandru Ioan Cuza, sau cei care au scris Istoria, minteau si de fapt poporul romin care cica se trage la origini din daci si din romani, este de fapt un popor de lasi, hoti, prosti si nenorociti.
    Cum putem sa stam sa murim de foame ca niste fraieri, in timp ce ciocoii noi se indoapa de pe urma muncii noastre, aruncandu-ne ca la niste caini resturile de care nu mai au ei nevoie?
    ROMANIA; trezeste-te, popor de lasi si de fraieriti, nu lasa capul plecat pe care sabia nu-l taie, dar cu umilinta, lantul il incovoaie .
    2 0
  • LE TRAG MUE
    :)
    E vina noastra ar trebuii sa iesim in strada si nu 100 de mii sau 200..Ar trebuii sa ne strangem din toata tara sa inghetam Romania.Ce a patit Ceausescu asa ar trebuii sa pateasca si acesti incompetenti care ne conduc!!!
    6 0
  • hai odata!
    io ies primu in strada,cine ma urmeaza?
    4 0
  • .
    51% dintre voi l-au votat pe Base si acum nu va place.
    "Ia de la Basescu".
    Si cei 51% ar trebuii injurati, nu doar guvernantii.
    4 0
  • taxa
    astia din conducere ar trebui obligati s circule cu masini NON EURO si sa plateasca taxa de inmatriculare in fiecare lunak si asa iau un sac de bani,,,HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    3 0
  • EU IES IN STRADA!!!!!!!!!!!!
    EU IES IN STRADA!!!!!!!!!!!! haideti cu totii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 0
  • EU IES IN STRADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    EU IES IN STRADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haideti sa ne unim ! stabilim o data si o facem!!!!!!!!!!!!!!
    1 0
  • nu intelegeti!
    romanii nu inteleg noile taxe inclusiv aceasta de poluare! si guvernantii stiu ca REAL nu vor strange acesti bani dar, in 2012 romania trebuie sa mai ia de la FMI 16 mld. de euro, a spus-o chiar base. "dar acest imprumut trebuie garantat ca la orice banca." lor le trebuie banii pe hartie, interesele sunt mult mai mari, CU 16 mld EURO MAI MARI. bani pe care ii vom plati tot noi!
    0 1
  • :):):)
    :)
    Eu ies in strada!!!!
    1 0
  • O TARA DE HOTI
    POLITICIENII IMPUN TOT FELUL DE TAXE CONTRIBUABILILOR IN FIECARE AN PENTRU A FURA EI SI MAI MULT. TOT TIMPUL AUZIM DE REDUCERI SALARIALE, REDUCEREA NR.DE SALARIATI, MARIREA PRETURILOR SI A TAXELOR. AR TREBUI SA FIM UNITI, SA NU PLATIM NIMIC SI SA IESIM CU TOTII IN STRADA.
    0 0
  • Ne meritam soarta...
    Ce vreti de la un guvern de cacat?Nu mai au de unde sa fure si baga adinc mina in buzunarul nostru.Mai avem putin pina la alegeri si scapam dracu de retardatii astia de guvernanti!
    1 1
  • taxa auto
    hai sa vb si de lucrul bun care vine odata cu noua taxa .adica la f multe masini de dupa 2007 fabricatie taxa de prima inmatriculare scade cu 25%.pe mine ma ajuta asta .platesc mai putin cu o suta si ceva de euro.ceea ce e aberant ,e aplicarea retroactiva a unei taxe , adica taxarea masinilor inscrise deja in romania inainte de 2007.
    1 0
  • taxa poluare
    in mai toate tarile civilizate se percepe o taxa de poluare anuala incepanad de pe la o suta de euro pana la peste o mie de euro , in functie de tara .asa ar trebui introdus si la noi.binenteles o taxa care poate fii suportata de posesorul masinii si calculata in functie de salariul mediu din tara si arsi tare cei cu masini peste 2000cmc.daca vrei masina puternica plateste frate.
    2 1
  • lungu iosom
    berbecul si taxa 2012
    rusine fratilor am ajuns sa ne conduca unguri!Care ne au asuprit din tot deauna.Nici nu stim pe cine sa mai alegem ca toti sunt o apa si un pamant.Trebuie sal votam pe vadim fratilor ca numai el puate indrepta lucrurile in ro.Altul nu prea vad capabil so faca.Iar astia ar trebui scosi din politica romineasca pt totdeuna.Sunt niste idioti cu diplome false care se cred mari intelectuali,iar de fapt sunt niste destepti ca ne fura pe fata.Apel la populatie haideti sai dam jos fratilor...
    1 0
  • jos tirani
    jos tirani
    1 1
  • handicapati de la putere
    Basescu chiorpaliu cu ai lui se uita toata ziua in sus poate le-o pica un cacat in gura....ca de la aceasta taxa nu vor lua niciun chiorpaliu ,prin manifestarile lui el tot un chiorpaliu e. si poporu e prea destept pt un cacanar ca asta
    0 0
  • taxa pe viata
    IN SCURT TIMP TOVARASI GUVERNANTI O SA NE PUNA SI O TAXA PE VIATA .ATI REUSIT DIN ROMANI SA FACETI O ADEVARATA ''industrie de slugi"OARE CAT VA MAI SUPORTA ROMANUL DE RAND SPONSORIZARILE ELECTORALE .DOAMNE AJUTAI PE ROMANI.
    0 0
  • .....
    SA II IA DRACU PE TOTI DIN PARLAMENT IN FRUNTE CU MINISTRU MEDIULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3 0
  • Allecs
    hai in strada
    Eu zic sa iesim in strada sa protestam ( LEGAL BINEINTELES SI NON VIOLENT).

    Daca nu facem asta nu mai vedem masini in vecii vecilor. La Cielo al meu din 1995 taxa e de 6000 de euro. E absurd.

    Va rog, haideti sa iesim in strada dupa sarbatori in fata guvernului.
    Astia vor sa ne omoare!

    Daca nu iesim in strada suntem lafel de vinovati si nu avem dreptul sa ne plangem.
    2 0
  • Allecs
    Protest masiv
    Cati oameni au mers la meciul din europa league al lui Steaua? Peste 50 000. Cati oameni stau zilnic si se uita la TV ore in sir? Milioane.Cati oameni au iesit in strada pentru a protesta masura asta idioata si criminala? 0 ( zero) . Asta e valoarea noastra ca popor daca nu iesim in strada. Libertatea trebuie castigata. Va implor sa iesim in strada in ianuarie. Altfel va fi prea tarziu. Vor urma si alte taxe asemanatoare si vom muri de foame la propriu daca nu facem ceva acum.
    4 0
  • anonim
    ......
    fratilor am ajuns sa nu mai avem nici un drept la noi in tara doar dreptul de a plati taxe peste taxa si statul nu ajuta oameni cu nimic,iar domnu Baselu ne-a mintit si ne-a pacalit din glume, dar referitor la taxa da-ti statul in judecata ca nu aveti cum sa nu castigati la noi in tara sunt multe taxe ilegale cu legislatia europeana,
    1 0
  • tiberiu nanu
    taxa auto
    Pt toti cei care sunt nemultumiti de felul in care traiesc,2012 este an electoral,si iarasi vor avea nevoie de noi,eu zic hai sa nu votam.Mai rau de atat nu poate fi.Cine crede ca mine,ca mine sa faca.
    3 1
  • HOTIIIIIII
    ne asupresc ca pe iobagi!!!!!!
    1 0
  • uff!!!
    eu am o masina din 2005 an fabricatie ,,,inmatriculata in uk ,vreau sa o aduc acasa si sa o imatriculez aici.ce dracu de taxa platesc ????ce a aberanta ???????poate sa mi raspunda cineva ???
    0 0
  • anghelbosus
    taxa auto
    cu cit va creste in 2012 si daca s-a aprobat poate sa imi dea cineva un raspuns
    0 0
  • taxa auto
    ne conduc unguri vai de capu nostru
    1 0
  • adrian
    taxa curului
    haideti sa ne unim sa iesim in strada ,,stabilim o zi si or sa vina din toata tara ,dar trebui publicate multe anunturi ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    3 0
  • TAXA ILEGALA
    TREBUIE SA IESIM IN STRADA CUM AU FACUTO AI NOSTRI IN 89,,, SUNTEM SUTE DE MII POATE MILIOANE DERANJATI DE TAXA ASTA, NENOROCITI RAD DE MUNCA SI DE BANI NOSTI .
    3 0
  • TAXA AUTO LA SPRINTER 8+1
    STIE CINEVA DACA MERCEDES SPRINTER DIN 2005 8+1 LOCURI E SCUTIT DE TAXA ???????? ADICA DACA E ( AUTOUTILIATARA)
    0 0
  • nu mai aberati!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bai oamenilor! romanii nu au iesit in strada cand le-au taiat pensiile si salariile, caz in care au fost afectati f.f. foarte multi sau au crescut TVA( cand am fost toti afectati),si voi vreti sa iasa acum? eu am auzit pe multi spunand ca nu-i intereseaza "ca nu au ei bani de masini",dobitocii, nu realizeaza ca ii afecteaza indirect (ca si pretul carburantilor).
    1 0
  • asa-i romanul !!!!!!!!!!!
    daca va uitati in toata istoria romanilor incepand de la decebal incoace o sa vedeti ca am fost un popor de boieri si sclavi(cei mai multi). alte tari au in istorie mari razboaie, noi avem rascoala de la bobalna(a mai mare rascoala romaneasca :))), facuta intr-un sat si ridicata la rang de "uite ba ce mare scandal am facut noi", sau rascoala lui horia, closca si crisan care dupa ce au fost prinsi au ramas singuri ceilalti purtanduse romaneste " noi nu am fost acolo". ASTIA SUNTE NOI !!! UN POPOR DE LASA CA OM VEDEA NOI MAINE, SAU LASA MA CA O SA IASA LUMEA IN STRADA "da nu eu ca am treaba". din pacate SUNTEM LSI SI NE MERITAM SOARTA!!!!!!!!!!!!
    3 0
  • SA LE DAM M............
    NE LUAM NISTE MAGARI SI MERGEM PE CORIDORUL EUROPEAN CARE S-A OPRIT LA20 KM DE NADLAC CA TAXELE SUNT LA ELENA CA DEABIA A REUSIT SA SCAPE INTR-UN AN DE O DATORIE DE 3 MIL,EURO LA BANCA SI LA CEILALTI CARE O PUPA IN P..........
    1 0
  • bordej l
    taxa-taxa-impozit etc
    Taxa peste taxa-ce mai vor smecheri?Pielea de pe noi?Daca n-as trai in romania( tara TAXELOR)nici n-as crede ca exista asa ceva. E trist.Päne cand mai putem suporta????????
    1 0
  • Flavius
    taxa 2012
    Salut,anul trecut,2011 am cumparat un astra f,an 93,e inscris pe romania in 2009,prima inmatriculare in tara,proprietarul vechi are ceva datorii la finante de care nu stiam inainte de cumparate si nu il poate radia sa il trec pe mine,am act de vanzare-cumparare,si tot ok,doar k masina nu este pe numele meu,as vrea sa o transcriu dar nu stiu cum si daca o sa mai pot...daca o transcriu dupa ce intra in vogoare legea asta de toata ... trebuie sa mai platesc acea taxa de poluare? f**** in gat de parlamentari
    2 0
  • taxa auto
    buna ,cat costa taxa auto pentru un matiz din 2006? mutumesc
    1 0
  • jmecherie!!!!!!!!!!!!!!!!
    daca ati citit noua lege ? spune ca inapoiaza 25% pentru masinile inmatriculate intre 01.07.2008 si 01.01 2012, dar .............TOBEEEEE!!!!..............calculul se face in lei la valoarea platii. ADICA daca in 2008 ai platit 1000 euro adica aproximativ 3000 lei ( 1e=3lei aproximativ) ei iti dau 25% inapoi adica 1000 euro= 4300 lei azi, minus 25% inseamna 3075 deci .............bingo.................. mai vii cu 75 de lei de acasa.............superba reducere nui asa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CITITI LEGEA .
    3 0
  • taxa auto
    fratilor hai sa ne unim sa semnam petitia cati mai multi poate so shimba ceva .pe 1 ianuarie rula o stire precum se amina taxa pana la sfarsitul acestei luni ,am inceput actele am cheltuit o gramada de bani si cand sa iifac raru pe 19 surpriza .sa promulgat legea .sunt disperataaaa
    3 0
  • cosmin
    taxa auto si viata care ni se ofera
    singura solutie o noua revolutie sa scapam de acesti baroni de carton romani nu mai fiti nepastori haideti cu toti in strada cu timpul o sa ne oblige sa le cedam tot ce ne apartine sunt foate dezamagit ca mam nascut in acesta tara
    2 0
  • as avea o intrebare
    daca am cumparat masina in luna martie 2011 de la o persoana care a adus masina din strainatate si a trecuto pe numelelui in luna ianuarie 2011, eu acuma cand vreau sa trec masina pe numele meu mai trebuie sa platesc aceasca taxa??? vreau un raspuns de la cineva care stie sigur. va multumesc!
    0 0
  • hotilor
    am si eu cateva intrebari:nu va era de ajuns o taxa?ati mai bagat una......hotilor.!!!!!!!!!!! unde se duc bani de pe taxa auto?ce ai facut voi cu sutele de mii de euro luate de pe taxa auto?.............nimic, iati bagat in buzunar!!!!!!!!!!!sa va fie rusine dictatorilor.jos taxa auto....jos basescu....jos cu toti...comunistilor...huuuuuoooooooo!!!!
    3 0
  • o intrebare
    am avut o masina inscrisa in Romania 2010,anul trecut am azut accident cu ea ,am lovit-o destul de tare la care am hotarit sa-mi cumpar alta pt a o recarosa totul ok pana aici.mi-am facut toate actele pt recarosare in dec2011dar mia lipsit chitanta de la primarie cu impozitul de la pers de unde am cumparat masina 2 si uite asa pana am cautat din nou pers sa-mi dea ce-mi lipsea timpul a trecut iar acum citewa zile m-am dus la inmatriculari cu tot dosaru ok de unde am avut ocazia sa aflu ca din pacate nu mi-l poate lua pt ca s-au schimbat legile.ce-as putea face in momentul de fata acum? nu se vor mai face recarosari, rog daca puteti sa-mi dati o ideie
    0 0
  • Inmatriculare
    Salut , va rog , daca poate cineva sa imi clarifice o situatie , am un Matiz , inscris in momentul de fata pe Harghita , daca vreau sa il inscriu pe numele meu in judetul Neamt , mai platesc taxa de inmatriculare ? multumesc
    0 0
  • marius
    transcriere
    Salut,a cazut taxa....dar PDL-ul mai este la putere ....
    0 0
  • many man.....
    taxa olo ......
    am platit in 12.12.08 1600 euro pt a inmatricula un bmw.acum dak tre sa l vand normal trebuie platita din nou!!!!prostie curata.....cu noua taxa chiar k o sa circulam cu bicicletele ca in china......dar macar le dam la,........dgeaba vorbim toti ...comentarii una alta k numai vorba e de noi,......dak ar fi trait stramosii nostrii.......Eram fericit dak tzepes avea viatza vesnica poate ii tragea pe toti in olo.!
    2 0
  • Am un opel corsa din 1994 non euro ca ar pute sa fie taxa de inmatriculare Multumesc..
    0 0
  • stie cineva sa imi spuna cat mai este acut taxa la un audi A4 cap cilindrica 1900cm3 adusa din italia
    0 0
  • din 1999 euro 2
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru