Tesla Model S, rivalul electric pentru BMW Seria 5, vine in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Tesla va lansa pe piata versiunea de serie a sedanului Model S cel mai probabil in 2012. Modelul va putea transporta pana la 7 pasageri, cu tot cu bagaje, si va rivaliza cu nemtii de pe segmentul premium.

Tesla sa pregateste sa aduca pe piata primul sau sedan electric de lux, botezat Model S si prezentat deja in versiune de productie. Modelul ecologic se afla in ultima faza de dezvoltare si are toate sansele sa debuteze pe piata in maxim doi ani, informatiile fiind confirnate si de Peter Rawlinson, vechiul inginer sef din cadrul Jaguar si Land Rover.

Desi are aceleasi dimensiuni cu un BMW Seria 5, Model S va fi capabil sa transporte pana la sapte pasageri, ultimul rand de scaune urmand se pozitioneze ceva mai diferit, la nivelul portbagajului. Scaunele vor fi montate opus, asemeni celor de pe E-Klasse Estate. Portbagajul nu a fost nici el uitat, pasagerii avand la dispozitie un compartiment in partea frontala.

Cu toate acestea, Elon Musk a declarat recent ca inca se mai duc eforturi pentru imbunatatirea spatiului interior, in special la nivelul capului.

Tot presedintele Musk a vorbit si despre planurile de productie, Tesla urmarind sa dea nastere anual unui numar de 20.000 de unitati Model S.

Aceasta cifra ar putea insa creste pana la 30-40.000 de exemplare odata cu introducerea a cel putin doua derivatii de caroserie. Vor exista cu siguranta un crossover, un coupe si un cabrio, bazate pe aceeasi platforma S.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru