Test de consum: 5.6 litri cu Grand Scenic TCe de 130 CP

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.10.2009
Testul de consum MPG Marathon, desfasurat in Marea Britanie, a scos in fata consumul redus al lui Grand Scenic echipat cu motorul turbo pe benzina de 1.4 litri si 130 CP.

Esential

5.6 litri/100 km este consumul realizat de Grand Scenic TCe 130 la MPG Marathon.
7.4 litri/100 km este consumul indicat de constructor in cartea tehnica a monomovolumului francez.

Un exemplar din noua generatie a monovolumului Renault Grand Scenic a participat la cel mai cunoscut test de consum din Europa. organizat in Marea Britanie, MPG Marathon. Dupa 580 de kilometri pe traseu, modelul francez echipat cu motorul TCe de 1.4 litri si 130 CP a inregistrat un consum mediu de 5.6 litri/100 km. Cifra este cu atat mai meritorie cu cat castigul fata de cifrele oficiale prezentate de constructor in cartea tehnica sunt de 7.4 litri, eficienta modelului fiind astfel imbunatatita cu 32% in cadrul testului britanic.

Conform cifrelor rezultate in urma MPG Marathon, motorul turbo pe benzina de 130 de cai a reusit sa coboare la nivelul de consum al versiunii dCi de 106 CP, existenta si ea in gama Grand Scenic. Aceasta din urma este considerata, de altfel, cel mai putin poluant monovolum compact cu sapte locuri de pe piata din Marea Britanie.

Masina a fost pilotata in cursul testului de catre Richard Aucock, redactor-sef la Motoring Research, si Leigh Stiff, managerul de flote Renault din Marea Britanie.

"1.4 litri si sapte locuri ar putea sa nu para o combinatie naturala, insa motoarele mici cu turbina ale celor de la Renault ne-au demonstrat contrariul. Utilizand motorul cu atentie, lucrand cu cifrele cuplului in momentul oportun, am reusit sa taiem din consum fara prea multe probleme. Daca noi am putut, poate oricine. Asta pentru ca nu am folosit alta tehnica decat condusul atent", sustine Richard Aucock.

Grand Scenic nu a fost singurul model Renault prezent la MPG Marathon. Celalalt concurent a fost un Laguna Coupe GT echipat de motorul diesel V6 dCi de 3.0 litri si 235 de cai cuplat la o cutie automata cu sase trepte. Masina pilotata de jurnalista britanica Sue Baker a reusit sa demonstreze ca masinile cu alura sport nu trebuie sa plateasca neaparat tribut imaginii lor cand e vorba de consum. Sue Baker a reusit sa scoata un consum mediu de 6.44 litri/100 km, imbunatatind astfel cu 11% cifrele prezentate de constructor in cartea tehnica (7.2 litri/100 km).

via | Newspress

Comentarii (4)

  • Bravo RENAULT !
    5.6 l/100 km
    consumul asta e uimitor la o masina de gabaritul asta pe benzina..
    6 0
  • Antipaticul
    Minciuni tipice Renault!
    0 9
  • Semaca9999
    Consum redus
    Mi-as dori ca Renault sa echipeze si modelul Logan cu astfel de motoare,nu doar cele pe care nu le mai folosesc ei.
    5 0
  • Omule, au fost mai multe marci, nu numai renault :). Ar fi super sa aflam si noi mai multe detalii despre condus
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru